Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilinen, doğru, gıdalarla, ilgili, yanlışlar

Gıdalarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar...

Eski 04-06-2007   #1
doctor88

Gıdalarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar...

Az önce nette karşılaştım bu haberle Bu konuda az çok mürekkep yalamış ve toz yutmuş biri olarak bunlara katılıyorum
masumgece
Gıdalarla ilgili doğru bilinen yanlıslar

Doğu Washington Üniversitesi’nden Fizyolog Wendy Repovich, doğru zannedilen bazı beslenme önerilerinin doğru olmadığını söyleyen Repovich’e göre:

YUMURTA KOLESTEROLÜ ARTIRIR: Sarısında bulunan kolesterol miktarının diğer gıdalardan fazla olması nedeniyle kolesterolü yükselttiği söyleniyor Oysa yumurta, sağlık riski yaratacak oranda kolesterol içermiyor Kalp-damar rahatsızlığı bulunanlarda yumurtadan uzak durulması tavsiye edilebilir, ancak günde bir ya da iki yumurta yemenin kolesterol düzeyinde farklılık yarattığını gösteren herhangi bir araştırma yok

KARBONHİDRAT ŞİŞMANLATMAZ: Şişmanlattığı gerekçesiyle diyetlerden çıkarılan karbonhidratlar, ortalama ölçülerde alındığında doğrudan kilo artışına neden olmaz

ÇOK SU YARARLI DEĞİL: Günlük kaybettikleri su miktarını yerine koymak için insanlara günde 8 bardak su içmeleri gerektiği söyleniyor Ancak buna hiç gerek yok Çünkü insanlar su ihtiyacının çoğunu aldıkları diğer gıdalardan karşılıyor Aşırı su, vücutta sodyum dengesizliğine bile neden olabilir (Hele bu son günlerde toplu taşım araşlarında ellerinde bir pet şişe su içen genç kızları gördükçe vah diyorum ama ne çare sanki moda haline geldi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-06-2007   #2
angelesdream

çok teşekkür ederiz ilgilerin için gerçekten çoğu kişi (ne yazıkkı ben dahil) bunları boyle biliyorduk
emeğine sağlık doctor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-06-2007   #3
doctor88

((((((((((( dikkat edelimm))))))))))
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-06-2007   #4
brave83

Sağlık bu ihmale gelmez dimi ama :))

teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-06-2007   #5
doctor88

evet
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com