08-23-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Minestra (Minestrone)
Malzemeler:- 1 çay bardağı zeytinyağı (1,5 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağı da olabilir ama ben sıvıyağ kullanmak istedim)
- 1 yemek kaşığı un
- 4-5 diş ezilmiş sarımsak
- 3-4 dal ince kıyılmış taze soğan
- 1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (konserve de olabilir)
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut (konserve de olabilir)
- 1/2 su bardağı bezelye (dondurulmuş da olabilir)
- 1 adet kerevizin yaprakları
- 1 büyük boy havuç
- 1 büyük boy patates
- 1 su bardağı taze fasulye (dondurulmuş da olabilir)
- 1 adet büyük kırmızı biber (ince doğranmış)
- 2-3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 büyük boy domates (kabukları soyulmuş ve ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı yüzük ya da midye makarna
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 6-7 su bardağı su
Yapılışı:- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın Sarımsak ve taze soğanları kavurun Salçalar, doğranmış domates ve unu ilave edip kavurmaya devam edin
- 6 su bardağı suyu ekleyin Haşlanmış fasulye, nohut, dondurulmuş bezelye ve taze fasulye, kereviz yaprakları, küp kesilmiş havuç ve patatesler, ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biberleri suya ilave edin
- Su kaynayınca makarnayı ekleyin Tuz, karabiber ve pulbiber de ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 - 20 dakika kadar pişirin
Notlar:- Makarnanın biraz daha diri olmasını istiyorsanız son 5-10 dakikada ekleyebilirsiniz
- Bazı tariflerde minestraya haşlanmış tavuk, hindi ya da kuşbaşı dana eti ekleniyor
- Malzemeleri arzunuza göre eksiltebilir ya da miktarlarını değiştirebilirsiniz
|
|
|