 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
08-23-2012 02:28 AM |
Minestra (Minestrone)
Malzemeler:- 1 çay bardağı zeytinyağı (1,5 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağı da olabilir ama ben sıvıyağ kullanmak istedim.)
- 1 yemek kaşığı un
- 4-5 diş ezilmiş sarımsak
- 3-4 dal ince kıyılmış taze soğan
- 1/2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (konserve de olabilir)
- 1/2 su bardağı haşlanmış nohut (konserve de olabilir)
- 1/2 su bardağı bezelye (dondurulmuş da olabilir)
- 1 adet kerevizin yaprakları
- 1 büyük boy havuç
- 1 büyük boy patates
- 1 su bardağı taze fasulye (dondurulmuş da olabilir)
- 1 adet büyük kırmızı biber (ince doğranmış)
- 2-3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 büyük boy domates (kabukları soyulmuş ve ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı yüzük ya da midye makarna
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 6-7 su bardağı su
Yapılışı:- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Sarımsak ve taze soğanları kavurun. Salçalar, doğranmış domates ve unu ilave edip kavurmaya devam edin.
- 6 su bardağı suyu ekleyin. Haşlanmış fasulye, nohut, dondurulmuş bezelye ve taze fasulye, kereviz yaprakları, küp kesilmiş havuç ve patatesler, ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biberleri suya ilave edin.
- Su kaynayınca makarnayı ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber de ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 - 20 dakika kadar pişirin.
Notlar:- Makarnanın biraz daha diri olmasını istiyorsanız son 5-10 dakikada ekleyebilirsiniz.
- Bazı tariflerde minestraya haşlanmış tavuk, hindi ya da kuşbaşı dana eti ekleniyor.
- Malzemeleri arzunuza göre eksiltebilir ya da miktarlarını değiştirebilirsiniz
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.