![]() |
Pekmeli Ayva Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmeli Ayva DolmasıMALZEMELER Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr Ayva 6 orta boy - 1400 gr Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1 ![]() Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr HAZIRLANIŞI Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir ![]() Pirinci yıka, süz ![]() ![]() ![]() Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir ![]() ![]() Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir ![]() ![]() Enerji 327 cal Sodyum 245 mg Protein 8 ![]() A Vitamini 109 iu Yağ 10 ![]() Tiamin 0 ![]() ![]() Riboflavin 0 ![]() Niasin 2 ![]() ![]() C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg Çinko 1 mg Kolesterol 29 mg |
![]() |
![]() |
|