![]() |
Pekmeli Ayva Dolması
MALZEMELER
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr Ayva 6 orta boy - 1400 gr Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1.4 gr Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr HAZIRLANIŞI Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır. Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir. Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir. Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri Enerji 327 cal Sodyum 245 mg Protein 8.4 g A Vitamini 109 iu Yağ 10.5 g Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 51.8 g Riboflavin 0.15 mg Kalsiyum 111 mg Niasin 2.83 mg Demir 3.99 mg C Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg Çinko 1 mg Kolesterol 29 mg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.