İsteğe bağlı olarak çekilmiş fındık (ben kullanmadım ama şimdi güzel olabileceği aklıma geldi)
Yapılışı:
Tereyağını eritin Ateşi kapatın ve çikolataları parçalara bölüp erimiş sıcak tereyağının içine atın, karıştırarak tamamen erimesini sağlayın Elde ettiğiniz çikolata sosunu ılınana kadar bekletin
Toz şeker, vanilya ve yumurtaları bir kapta çırpın İçine çatalla ezip püre haline getirdiğiniz muzları ve çikolata sosunu ilave edip tekrar çırpın
En son un ve kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırparak akışkan bir kek hamuru elde edin 26 cmlik kek kalıbınızı yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin Kek hamurunu kalıba döküp yüzeyini düzelttikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından alıp kalıbında ılıtın
Ilınmış olan kekinizi kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde tamamen soğuttuktan sonra servis tabağına alın Dilimleyerek servis yapın İsterseniz servis yaparken tarifte hazırlamış olduğumuz çikolata sosundan yarım ölçü daha hazırlayarak dilimlerin ya da kekin tamamının üzerine gezdirebilirsiniz Ya da benim yaptığım gibi 50 ml hazır kremayı ısıtıp 1 paket beyaz çikolatayı içinde eritip sarı gıda boyasıyla renklendirerek süslemede kullanabilirsiniz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.