Prof. Dr. Sinsi |
08-23-2012 02:39 AM |
Muzlu &Amp; Çikolatalı Kek
Malzemeler:- 1 paket (250 gr.) tereyağı ya da margarin
- 2 paket bitter çikolata (80 x 2 gr.)
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr.)
- 3 adet muz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket premium vanilya
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe bağlı olarak çekilmiş fındık (ben kullanmadım ama şimdi güzel olabileceği aklıma geldi.)
Yapılışı:- Tereyağını eritin. Ateşi kapatın ve çikolataları parçalara bölüp erimiş sıcak tereyağının içine atın, karıştırarak tamamen erimesini sağlayın. Elde ettiğiniz çikolata sosunu ılınana kadar bekletin.
- Toz şeker, vanilya ve yumurtaları bir kapta çırpın. İçine çatalla ezip püre haline getirdiğiniz muzları ve çikolata sosunu ilave edip tekrar çırpın.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırparak akışkan bir kek hamuru elde edin. 26 cm.lik kek kalıbınızı yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Kek hamurunu kalıba döküp yüzeyini düzelttikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından alıp kalıbında ılıtın.
- Ilınmış olan kekinizi kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde tamamen soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. İsterseniz servis yaparken tarifte hazırlamış olduğumuz çikolata sosundan yarım ölçü daha hazırlayarak dilimlerin ya da kekin tamamının üzerine gezdirebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi 50 ml hazır kremayı ısıtıp 1 paket beyaz çikolatayı içinde eritip sarı gıda boyasıyla renklendirerek süslemede kullanabilirsiniz.
|