Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, sülbiye

Sülbiye Kebabı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sülbiye Kebabı



Sülbiye Kebabı

MALZEMELER:

350 gr dana kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
50 gr margarin
10-15 adet arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Kaynar su


YAPILIŞI:

Bir tencerede yağı eritin Kuşbaşı etleri suyunu çekinceye kadar yağda kavurun 1 su bardağı kaynar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Arpacık soğanlar ve sarımsakları doğramadan ete ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Salça ve haşlanmış nohutu ekleyip karıştırın Tuzu ve baharatları, malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte 30 dk pişirin
Piştikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.