ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sülbiye Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=555759)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:42 AM

Sülbiye Kebabı
 
Sülbiye Kebabı

MALZEMELER:

350 gr dana kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
50 gr margarin
10-15 adet arpacık soğan
8-10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Kaynar su


YAPILIŞI:

Bir tencerede yağı eritin. Kuşbaşı etleri suyunu çekinceye kadar yağda kavurun. 1 su bardağı kaynar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Arpacık soğanlar ve sarımsakları doğramadan ete ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve haşlanmış nohutu ekleyip karıştırın. Tuzu ve baharatları, malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte 30 dk pişirin.
Piştikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.