![]() |
Hidrojenasyon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HidrojenasyonHidrojenasyon bir kimyasal reaksiyon sınıfıdır ve uygulandığı maddeye Kimyasal tepkime hidrojen (H2) eklenmesiyle sonuçlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doymamış organik bileşikler ( alkenler, resim:alken ![]() alkinler, ketonlar ve Ketonlar bir organik fonksiyonel grubun ve bu grubu içeren bileşiklerin genel adıdır ![]() ![]() ![]() nitriller) için önemli bir reaksiyondur ![]() ![]() ![]() ![]() Hidrojenasyon için en klasik örnek, alkenlerdeki doymamış karbon Atom numarası: 6 Simge: C Kütle numarası: 12 ![]() Kaynama Noktası (C): 4830 Erime Noktası (C): 3727 Yoğunluk: 2 ![]() Buharlaşma Isısı: 171 ![]() Kaynaşma (Füzyon) Isısı: -- Elektriksel iletkenlik: 0 ![]() Isıl iletkenlik: 0 ![]() Özgül Isı Kapasitesi: ![]() kimyasal bağına bir hidrojenin ekleyerek, alkeni Kimyasal bağlar alkana dönüştürmektir ![]() ![]() Bu kimyasal işlemin tersi dehidrojenasyondur ![]() ==Tarihi== ==İşlem== ===Katalizörler=== ===Hidrojenolisis=== ===Reaksiyon mekanızması=== ===Hidrojen kaynakları=== ===Sıcaklık=== ==Gıda sektöründeki uygulamaları== Hidrojenasyonun gıda sektöründeki en önemli uygulamasıdır, doymamış yağların ihtive ettiği ikili ve üçlü bağların platin ya da nikel katalizörlüğünde hidrojen ile doyurulması ile margarin elde edilmesidir ==Kaynak==Kaynak wiki url=http://en ![]() ![]() ![]() tarih=17 ![]() ![]() dil= İngilizce madde=Hydrogenation <references/> kimya-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Hidrojenasyon maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|