![]() |
Arhavi, Artvin Tarihçe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arhavi, Artvin TarihçeTarihçe Arhavi M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1486 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na katıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Ciha Kalesi Girişi Arhavi kazası 1 Nisan 1566' da Batum sancağına bağlıydı ![]() ![]() ![]() 10 Mayıs 1562 tarihli bir kayıtta Arhavi'nin Batum sancağına bağlı olduğu görülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() 1877 yılına kadar Gönye Sancağına bağlı kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() 23 Şubat 1915'te Hopa'yı işgal eden Rus kuvvetleri Hopa-Arhavi arasındaki uzaklığı 20 günde geçebilmiş ve 15 Mart 1915'de Arhavi'nin doğu kısmını ele geçirmişlerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Haziran 1933'te 2197 sayılı kanunun ikinci maddesine göre merkezi Rize olmak üzere Artvin ve Rize birleştirilerek Çoruh vilayeti teşkil edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tarihte Arhavi bucağı 30 köyden oluşmaktaydı ![]() ![]() ![]() ![]() Arhavi Eski Görünüm Islahı yapılmadan önce Kapisre deresi şimdiki Çaykur çay fabrikası yanından Karadenize ulaşıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1950 yılında yapılan asma köprü öncesi dereden geçmek için ağaç köprüler yapılıyor ya da kayıklarla geçiliyordu ![]() ![]() Osmanlı döneminde askeri kışla olan ve daha sonra İlkokul olarak kullanılan bina belediye düğün salonunun olduğu yerdeydi ![]() ![]() ![]() Şehir merkezinin mezarlığı Kale Mahallesinde günümüzdeki Ertuğrul Kurdoğlu İlköğretim Okulu arkasındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arhavi ilçesi imara açık ilk yerleşim şekline ise 1960 yılında kavuşmuştur ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|