![]() |
Kuran'da Recm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da RecmDünkü konu başlıklarından birinde de dilde sakız olmuş "recm = taşlanarak,işkence ile öldürme" islamda var iddiası üzerine şu biadların başında gelenlerinden recm olayına bakalım ![]() ![]() ![]() Attım çamuru çıkar çıkarabilirsen mantığı işliyor mu,işlemiyormu bakalım (bunun gibi ne çamurlar varda) Konu bilenlerin bildiği üzere Nur suresinde hatta en başlarında geçer ![]() ![]() ![]() ![]() "aradığınız kelime bulunamamaktadır ![]() Allah,Allah ![]() ![]() ![]() ![]() Yok olana var diyemeyeceğimize göre,yok ![]() Neyse taşlama yok,o taşlama ve işkence ile insan canına kıyanların evrensel ayıbı ![]() ![]() ![]() Ne var pekala?Bir kere uydurma recm olayı zina üzerine verilen bir cezayı güya temsil etmekte ![]() ![]() Kuran'da zinanın tanımı ;zina bir kere günah,yapılmaması öğütlenmiş ![]() 1 - Nikahlı,nikahsız insanları kapsamaktadır 2 - 4 kişinin evet bunlar nikahlı değil ve zina yaptıklarına şahidiz diyerek şahitliklerini söylemeleri,sonrada doğru söylediklerine Allah adına yemin etmeleri gerekiyor ![]() 3- Kadın,erkek ayrımı yok ![]() ![]() Bu ana çerçevede Nur suresine bakalım şimdi ![]() 1 - Bu, indirerek yasa olarak yayımladığımız bir sure olup öğüt alasınız diye içine apaçık ayetler yerleştirdik ![]() Evet baştan farklı yorumlar olmaması için ilk ayette bunun bir yasa olduğu apaçık belirtiliyor ![]() 2 - Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz celde vurunuz ![]() ![]() Burada celde baston,odun,palaska vb benzeri şeyler değil,"Arapça’da “ celde ” kelimesi deriyi incitecek bir değnek" manasındadır ![]() Bu ceza için Arapça’da “asa, minsee” (sopa, değnek) kelimelerinin geçmemesi, ayette bir grubun bu cezaya şahitlik etmesinin istenmesi, suçlunun canını acıtmaktan çok toplum önünde teşhir edilerek cezalandırılmasının hedeflendiğini gösterir ![]() ![]() İslam’da özel mülkiyetin dokunulmazlığının olduğunu düşünürsek, aslında gizlice zina yapanları dört kişinin cinsel ilişki anında görmesi çok zordur ![]() ![]() Pekala devam ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() Aynı sürenin ilerleyen ayetlerinde ne olacağı yazıyor ![]() ara ayetleri yazmadığıma takılmayın oradada yalancı şahitlik yapanların 80 sopa ile cezalandırılacağı ve ömür boyu şahitliklerinin bir daha kabul edilmeyeceğini,onların yoldan çıkmış kimseler olduğu yazmakta,ardından evli erkek ve kadınında birbirlerini zina ile suçlamasına göre ne yasalar işleyeceği buyurulmaktadır ![]() ![]() Hani taşlayarak öldürme ? Hani atmasyonlar ? Konu başlığı burda işte,göster ayeti konuşalım ![]() İslamın mı,neyin kokuşmuşluklarına bakarız o zaman ![]() Sınırsız cinsel özgürlük mü istiyorsun? Engelleyen mi var,bu yasalar Allah'a iman edenlere uyarı ve öğüt ![]() İnanmayanların dillerine dolamasına gerek yok ![]() ![]() ![]() Taşlama,haşlama olaylarını dillerinde sakız yapanlara duyurulur ![]() Kuran'da bulursanız buyrun konuşalım ![]() Ha Kuran dışı kaynakları mı kastediyorsun? Valla kastet dur,oyalanırsın işte ![]() ![]() ![]() ![]() Selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Recm |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da RecmKuranda recm geçmez ![]() ![]() ![]() "Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Recm |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da RecmValla sevgili arkadaşım,adı üzerinde rivayet ![]() ![]() bir ayetin (yazmamışsın ama) keçi mi bir hayvan tarafından yenilip kaybolmasını esas alan bu hadise inanabilmemiz için şunu kabul etmeliyiz ![]() Allah'ın ayetlerinden bazılarını hayvanlar yemiş,vardı şimdi yok ![]() Bu nasıl bir inanç ki o zaman Kuran'ın hiç değişmeden geldiğine iman edeceğiz ![]() Din tamamen gider,anlamı kalmaz ![]() ![]() Bunlar kim?Hadisler konulu başlıkta detaylı açıklandı ![]() ![]() Ayrıca,eksik dediğimiz kitap ne Kuran ![]() Ben hadisleri dikkate almam (kurandan önce asla),eğer alınacak olsaydı peygamberimiz bizzat ayetler gibi onlarca kişiye ezberletir ve aktarılmasını sağlardı ![]() Ayrıca hadis kitaplarında peygamberimizin hadislerin hem yazılmasını,hemde yazılmamasını istediğine dair rivayetler var ![]() Kuran'da namazın rüku ve secde kavramları ile yapılacağı açıkça yazıyor ![]() Niye yazmasın?Allah'ın kitabı eksik olur mu? Bu ne yaman çelişki ![]() Selamlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Recm |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da Recmben buna inanıyorum yahut inanmıyorum şeklinde bir yorum yapmadım evet bir çok hadis bu şekildedir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Recm |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da RecmYahu arkadaşım, recm vardı demek (yani insan öldürülmesine Kuran izin veriyor demek) doğruysa aşağıdaki ayetler ne için indi o zaman? - Mâide 28 - "Andolsun ki sen, öldürmek için bana elini uzatsan (bile) ben sana, öldürmek için el uzatacak değilim ![]() ![]() - İsrâ 31 - Geçim endişesi ile çocuklarınızın canına kıymayın ![]() ![]() ![]() ve benzeri pekçok ayet var ![]() "Biz Allah'ın kitabında recmi bulamıyoruz" diye sen yazmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran'dan bahsediyoruz ![]() ![]() Biz onları anlayasınız diye indirdik» (12/Yusuf,2); «Akledesiniz diye indirdik» (43/Zuhruf,3); «Güçlük çekesiniz diye indirmedik» (20/Tâhâ, 2); «öğüt alasınız diye kolaylaştırdık» (54Kamer,17,22,32,40 , ''Yol gösterici (Hadi) ve yardımcı olarak Rabbin yeter'' (25:31) ''Veli olarak Allah yeter'' (4:45) ''Şahit olarak Allah yeter'' (10:29) ''Bilici olarak (Alimen) Allah yeter'' (4:70) Vekil olarak Allah yeter'' (4:81) , ''Hesaba çekici olarak Allah yeter'' (33:39) ''Allah Kuluna yetmez mi'' (39:36) ve sonunda "''Dediler ki; O'na Rabbinden ayetler indirilmeli değilmiydi?, Deki; Ayetler Allah’ın yanındadır ![]() ![]() ![]() Ne demek daha önce olupta sonra bulunamayacak olan???? Ayetler kimin korumasında Kuran zaten söylüyor ![]() Namaz konusunu niye yazayım şimdi (çekinecek bir şey yok)? Allah'ın ayetlerine eksik vardı,yoktu diyene yazsam ne olacak? hadisler konusunu özellikle okumanı rica ederim ![]() http://www ![]() ![]() ![]() Varsa takılınan bir konu tekrar konuşabiliriz ![]() Ben konumu sadece ayetler olarak yazdım ve varsa recm ayet olarak sunalım,yoksa rivayet istenirse tam 700 ![]() ![]() Selamlar ![]() - |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Recm |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da Recmkuranda cana kıymamak söz konusu değildir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|