Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hadisler, kitap, kutsal

4 Kutsal Kitap Ve Hadisler

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar , gördükki =) bazıları çeşitli yerlerden alıntılar yapıyor ediyor Bende size bir link vereceğimArtık kendi araştırmanızı kendiniz rahatça yapabilin diye

http://rapidsharecom/files/33141886itap_Mealirar

8 mb lık bir program

İçindekiler;

Kuranı Kerim Meali
İncil Meali
Tevrat Meali
Zebur Meali
Hadisler (Kütübü sitte)
Tefsir (Elmalılı)

Üstelik ortak arama yapabileceğiniz bir arama motoru da var

Sadece Türkçe Malum Türkiye'de yaşıyoruz hepimiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

bir örnek yaptım bile ; arama motoruna tüm kitaplarda "farkında" kelimesini arattırdım

farkında için Kuran'da 11 adet sonuç bulunmuştur

Diyanet Meali - el-BAKARA : 9 Onlar (kendi akıllarınca) güya Allah'ı ve müminleri aldatırlar Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir

Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 26 Onlar, hem insanları Peygamber'e yaklaşmaktan vazgeçirmeye çalışırlar, hem de kendileri ondan uzaklaşırlar Oysa onlar farkında olmadan ancak kendilerini helak ederler

Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 109 Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarına dair kuvvetli bir şekilde Allah'a andiçtiler De ki: Mucizeler ancak Allah katındandır Ama mucize geldiğinde de inanmayacaklarının farkında mısınız?

Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 123 Böylece biz, her kasabada, oralarda bozgunculuk yapmaları için, günahkârlarını liderler yaptık Onlar yalnız kendilerini aldatırlar, ama farkında olmazlar

Diyanet Meali - YÛSUF : 107 Allah tarafından kuşatıcı bir felâket gelmesi veya farkında olmadan kıyametin ansızın kopması karşısında kendilerini emîn mi gördüler?

Diyanet Meali - en-NÛR : 31 Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler) Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz

Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 202 İşte bu (azap) onlara, kendileri farkında olmadan, ansızın geliverecektir

Diyanet Meali - en-NEML : 50 Onlar böyle bir tuzak kurdular Biz de kendileri farkında olmadan, onların planlarını altüst ettik

Diyanet Meali - el-ANKEBÛT : 53 Senden, azabı çarçabuk (getirmeni) istiyorlar Eğer önceden tayin edilmiş bir vade olmasaydı, azap elbette onlara gelip çatmıştı Fakat onlar farkında değilken, o ansızın kendilerine geliverecektir

Diyanet Meali - ez-ZÜMER : 55 Siz farkında olmadan, ansızın başınıza azap gelmezden önce, Rabbinizden size indirilenin en güzeline (Kur'an'a) tâbi olun

Diyanet Meali - ez-ZUHRUF : 66 Onlar farkında değillerken kıyamet gününün kendilerine ansızın gelmesinden başka bir şey mi bekliyorlar?

farkında için İncil'de 4 adet sonuç bulunmuştur

Matta - BÖLÜM 16 : Mat16: 8 Bunun farkında olan İsa şöyle dedi: "Ey kıt imanlılar! Ekmeğiniz yok diye niçin tartışıyorsunuz?

Markos - BÖLÜM 8 : Mar8: 17 Bunun farkında olan İsa, "Ekmeğiniz yok diye niçin tartışıyorsunuz?" dedi "Hâlâ akıl erdiremiyor, anlamıyor musunuz? Zihniniz köreldi mi?

Luka - BÖLÜM 9 : Luk9: 33 Bunlar İsa'nın yanından ayrılırken Petrus İsa'ya, "Efendimiz" dedi, "Burada bulunmamız ne iyi oldu! Üç çardak kuralım: Biri sana, biri Musa'ya, biri de İlyas'a" Aslında ne söylediğinin farkında değildi

Luka - BÖLÜM 11 : Luk11: 44 Vay halinize! İnsanların, farkında olmadan üzerlerinde gezindiği belirsiz mezarlara benziyorsunuz"

farkında için Tevrat'ta 7 adet sonuç bulunmuştur

Tevrat - YARATILIŞ KİTABI : Yar19: 33 O gece babalarına şarap içirdiler Büyük kız gidipbabasıyla yattı Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi

Tevrat - YARATILIŞ KİTABI : Yar19: 35 O gece de babalarına şarap içirdiler ve küçük kız babasıylayattı Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi

Tevrat - MISIRDAN ÇIKIŞ : Çık34: 29 Musa elinde iki antlaşma levhasıyla Sina Dağı'ndan indi RAB'le konuştuğu için yüzü ışıldıyordu, ama kendisi bunun farkında değildi

Tevrat - 1SAMUEL : 1Sa3: 13 Çünkü farkında olduğu günahtan ötürü ailesini sonsuza dek yargılayacağımı Eli'ye bildirdim Oğulları Tanrı'ya saygısızlık ettiler*fg* Eli de onlara engel olmadıD Not 3:13 Septuaginta ve bazı eski İbrani din bilginlerine göre "Tanrı'ya saygısızlık ettiler", Masoretik metin "Başlarına lanet getirdiler"

Tevrat - ÖZDEYİŞLER : Özd5: 6 Yaşama giden yolu hiç düşünmez, Yolları dolaşıktır, ama farkında değil

Tevrat - VAİZ : Vai5: 1 Tanrı'nın evine gittiğinde davranışına dikkat et Yaptıklarıkötülüğün farkında olmayan akılsızlar gibi kurban sunmak içindeğil, dinlemek için yaklaş

Tevrat - YEŞAYA : Yşa57: 1 Doğru kişi ölüp gidiyor, Kimsenin umurunda değil Sadık adamlar da göçüp gidiyor; Kimse doğru kişinin göçüp gitmekle Kötülükten kurtulduğunun farkında değil

farkında için Hadislerde 5 adet sonuç bulunmuştur

Kütüb-ü Sitte - Hadisler 1 : 84 - Huzeyfetu'bnu'l-Yemân (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm), bize iki hadis irad buyurmuştu Ben bunlardan birini gördüm, diğerini de bekliyorum Buyurmuştu ki: Emanet (din, adalet duyguları) insanların kalplerinin derinliklerine (yaratılışlarında, fıtrî meyiller olarak) konmuştur Sonradan Kur'ân-ı Kerîm indi (İnsanlar kalplerine konmuş olan bu fıtrî temâyüllerin) Kur'ân ve hadiste te'yîdini buldular Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bize bu emanetin kalplerden kalkmasından da bahsetti ve buyurdu ki: "Kişi uykuda imiş gibi farkında olmadan kalbinden emanet alınır Geride, benek izi gibi bir iz kalır Sonra ikinci sefer, yine uykuda imişcesine, kişi farkında olmadan kalbindeki emânet duygusundan bir miktar daha alınır Bunun da, kalpte bir kabarcık izi gibi bir izi kalır, yâni şöyle ki, ayağın üzerinden bir kor parçasını yuvarlayacak olsan değdiği yerleri kabarmış görürsün Ne var ki, içinde işe yarar bir şey yoktur Sonra Hz Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bir çakıl tanesi aldı, onu ayağının üzerinde yuvarladı (Ve sözüne devam etti

Kütüb-ü Sitte - Hadisler 2700 : 2724 - Hz Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Sizden biri namaz kılarken uyuklayacak olursa, uykusu gidinceye kadar hemen yatsın Zira, uyuklayarak namaz kılanınız, istiğfar ederken kendi nefsine sebbetmeye kalkar da farkında olmaz"

Kütüb-ü Sitte - Hadisler 3700 : 3771 - İbnu Ömer ve Ebu Hüreyre radıyallahu anhüm anlatıyor: "Cuma günü, Ömer İbnu'l-Hattab hutbe verirken, Osman İbnu Affan mescide girdi Ömer radıyallahu anh minberden ona seslendi: "Vaktin farkında mısın, (niye cumaya geciktin!)"

Sahih-i Buhari - Bölüm 8 : HİBE BAHSİ Hediye;Köle âzad etmek HİBEDEN RÜCÛUN AHLÂKÎ VAZİYETİ VE ZEMMİ HAKKINDA İBN-İ ABBÂS HADÎSİ Ümmü'l-Mü'minîn Meymûne b el-Hâris Rivâyet olunduğuna göre, müşârün-ileyhâ (mâlik olduğu siyah) bir câriyeyi âzâd etmiş ve Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem'den istîzân etmemişti Resûlullah'ın Meymûne'ye gelmesi mu'tâd olan gün gelince Meymûne: - Yâ Resûla'llah! Farkında mısın? Ben câriyemi âzâdladım, dedi Resûlullah: - Sahih âzâdladın mı? diye istiknah buyurunca Meymûne: - Evet, âzâdladım, dedi Bunun üzerine Resûlullah: - Eğer câriyeyi (Benî Hilâl'den) dayılarına hediye etseydin ecrin daha büyük olurdu, buyurmuştur 1135

Sahih-i Buhari - Bölüm 9 : BED'ÜL-HALK BAHSİ Cennet ehli CENNET'TE ENBİYÂ MENZİLLER Ebû Saîd-i Hudrî Rivâyet olunduğuna göre, Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem: - Ehl-i Cennet Cennet'de kendilerinden yükseklerdeki (ehl-i guref denilen) bir takım köşklerin sâhiblerini (aralarındaki mesâfe farkında n dolayı) güçlükle görebilirler Nasılki (gündüz) şark veya garp ufkunda zıyâdâr kalan parlak yıldızı aradaki mesâfe uzunluğundan dolayı dikkatle bakanlar seçebilir! buyurmuş Ashâb: - Yâ Resûla'llah! O âlî köşkler Enbiyâ menzilleri midir? Başkaları onlara erişemez mi? diye sordular Resûlullah: - Evet, o köşkler Enbiyâ menzilleridir Fakat (Allah başkalarına da ihsân edebilir) hayâtım yed-i kudretinde bulunan Allah'a yemîn ederim ki: (Enbîya'dan başkaları) o erlerdir ki, onlar Allah'a îmân ve Peygamberleri tasdîk etmişlerdir, buyurdu 1348

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an da rastladığım incil hakkında bir kaç ayet,sure var
Sure 5:68 De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz (Sure 2:41 ile karşılaştır)
Kur’an’a göre Musa’nın Şeriat’ı (Tora) ve İncil Muhammed’ten önce ve değiştirilemeyen Tanrı’nın esinlemeleri olarak vardı (Sureler 10:94/ 3:71-93/ 4:4/ 29:46/21:7)

Kutsal kitabı okumak için bir alternatif daha var indirmenize vs gerek yok ;
http://kutsal-kitapnet/indexhtml
Selamlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

elbette verdiğiniz site hristiyan inancındakiler ve araştırıcılar için iyi bir kaynak olabilirBenim verdiğim programda ise bütün kitaplar vardır ve hadisler de varırOrtak arama oturu kullanılabilirAyrıca ben yalnızca islamiyeti içeren bir program vermedimFakat siz hristiyanlığı anlatan bir siteyi öneriyorsunuz

ayrıca;

http://wwwbarnabas-incilicom/

sitesinden barnabas incilini okuyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Onuris Nickli Üyeden Alıntı

Kur'an da rastladığım incil hakkında bir kaç ayet,sure var
Sure 5:68 De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz (Sure 2:41 ile karşılaştır)
Kur’an’a göre Musa’nın Şeriat’ı (Tora) ve İncil Muhammed’ten önce ve değiştirilemeyen Tanrı’nın esinlemeleri olarak vardı (Sureler 10:94/ 3:71-93/ 4:4/ 29:46/21:7)

Kutsal kitabı okumak için bir alternatif daha var indirmenize vs gerek yok ;
http://kutsal-kitapnet/indexhtml
Selamlar

size incilden cevap vereyimİsa peygamberin kendi cümlelerinden;

İsa cevap verdi: "Musa'nın kitabına uyan her şeyi gerçek diye alırsınız Biliyorsunuz, Rabb birdir, gerçek birdir; buradan giderek deriz ki, akide birdir ve akidenin anlamı birdir ve dolayısıyla din birdir Bakın, size diyorum ki, eğer gerçek Musa'nın kitabından silinip çıkarılmamış olsaydı, Rabb, babamız Davud'a ikinciyi vermeyecekti Ve, Davud'un kitabı tahrif edilmemiş olsaydı, Rabb İncil'i bana emanet etmeyecekti; çünkü Rabb değişmez ve tüm insanlara tek bir mesajla konuşmuştur Bu bakımdan, Allah'ın elçisi geleceği zaman, dinsizlerin benim kitabımda yaptıkları tahrifatın tümünü temizlemek için gelecektir" (Barnabas , 122)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

wishdropper Nickli Üyeden Alıntı

size incilden cevap vereyimİsa peygamberin kendi cümlelerinden;

İsa cevap verdi: "Musa'nın kitabına uyan her şeyi gerçek diye alırsınız Biliyorsunuz, Rabb birdir, gerçek birdir; buradan giderek deriz ki, akide birdir ve akidenin anlamı birdir ve dolayısıyla din birdir Bakın, size diyorum ki, eğer gerçek Musa'nın kitabından silinip çıkarılmamış olsaydı, Rabb, babamız Davud'a ikinciyi vermeyecekti Ve, Davud'un kitabı tahrif edilmemiş olsaydı, Rabb İncil'i bana emanet etmeyecekti; çünkü Rabb değişmez ve tüm insanlara tek bir mesajla konuşmuştur Bu bakımdan, Allah'ın elçisi geleceği zaman, dinsizlerin benim kitabımda yaptıkları tahrifatın tümünü temizlemek için gelecektir" (Barnabas , 122)

İncilde böyle birşey geçmez sanırım alıntı yaptığınız incil ''Barnabas'' incili ve o incilin kabul görmediğini bütün dünya biliyor siz müslümanlar hariç Gerçi sizde biliyorsunuzda kabul etmiyorsunuz her nedense O incilin yalan olduğunu biliyoruz ve kanıtlanmıştır eğer kanıtlanmadı diyorsanız şöyle anlatayım; Barnabas incilinde isanın mesih olmadığını ve bundan sonra gelecek kişinin muhammed olduğunu söyler ancak kuran dahi söyler isanın mesih olduğunu
Selamlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Ben bütün dünyanın söyledikleriyle yaşamamBakarım bu incil kaç yılında yazılmışOrjinalindeki karbon testine bakarımBakınca en eski incil olduğunu görürüm ve bunuda kabul ederimBarnabas ta isanın bir havarisidirYuhannadaBirisi yalancı birisi doğrucumudurElebette sizin düşünceniz sizindirBenim neye inandığım kimseyi ilgilendirmezSizin de neye inandığınız beni ilgilendirmezBen kiliseden gelen emirlerle birşeye inanmamCamiden gelenlerle de inanmamArarştırır ve okurumKabul görmeyenler de beni bağlamazAyrıca isanın mesih olduğunu barnabas oraya yazmamış olabiliro yazmamıştır yuhanna yazmıştırSonuçta incil yaşanılanları anlatan bir kitaptırİsa'nın sözlerini anlatır büyük bir kısmındaKuran daha farklı bir kitaptırİncildeki hikayeleri okuyup ibret alırım bu benim sevdiğim birşeydirBu tüm inciller için geçerlidir

Ben irademle düşünürümÖn kabullerim yokturBir başkası bu yanlış dedi diye ona yanlış veya doğru demem

ayrıca "siz demişsin"

ben bir bütünün parçası değilimben benimbenden bir tane daha yoksenden deAllah hepimizde düşünelim diye kitaplar vermiş zihin vermişSiz dediğin kişiler beni bağlamazFethullah gülende bağlamaz said nurside bağlamaz cübbeli bilmemne hocada bağlamaz diyanet işleri de bağlamaz

Çünkü Allah 4 duvar arasında değildirEngizisyon yüzlerce yıl zevkine insan öldürmüş halen insanların incili okuması bile şaşırtıcıOna rağmen okuyorlarsa bu ne güzeldirBağlılıktır sadakattirHalen kiliseye gidebiiyorlarsa bu ne güzeldirAma hiçbir camide toplu katliamlar olmadıBen sana islamiyeti savunmuyorumAma sen bana hristiyanlığı savunuyorsun

Benim dinim benim senin dinin senin olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

wishdropper Nickli Üyeden Alıntı

Ben bütün dünyanın söyledikleriyle yaşamamBakarım bu incil kaç yılında yazılmışOrjinalindeki karbon testine bakarımBakınca en eski incil olduğunu görürüm ve bunuda kabul ederimBarnabas ta isanın bir havarisidirYuhannadaBirisi yalancı birisi doğrucumudurElebette sizin düşünceniz sizindirBenim neye inandığım kimseyi ilgilendirmezSizin de neye inandığınız beni ilgilendirmezBen kiliseden gelen emirlerle birşeye inanmamCamiden gelenlerle de inanmamArarştırır ve okurumKabul görmeyenler de beni bağlamazAyrıca isanın mesih olduğunu barnabas oraya yazmamış olabiliro yazmamıştır yuhanna yazmıştırSonuçta incil yaşanılanları anlatan bir kitaptırİsa'nın sözlerini anlatır büyük bir kısmındaKuran daha farklı bir kitaptırİncildeki hikayeleri okuyup ibret alırım bu benim sevdiğim birşeydirBu tüm inciller için geçerlidir

Ben irademle düşünürümÖn kabullerim yokturBir başkası bu yanlış dedi diye ona yanlış veya doğru demem

Önce bir barnabas incilinin ne zaman kim tarafından yazıldığını bir öğreninde ondan sonra yorum yapın bunun yanında daha isanın havarilerinin kim olduğunu bilmiyorsunuz Çok komiksiniz gerçekten Bari insanların akıllarını bulandırmayın Bu forumdada bilmeden ne kadar çok konuşan var Kiliseden gelen emirlerle iman etmiyor kimse Bilip bilmeden konuşmayalım lütfen Araştırmalarınıza devam edin fakat doğru şekilde araştırın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi

Soru: Barnabas İncil'i ile ilgili serüven nasıl başladı?
Cevap: Hikmet Yayınevi'nde çalıştığım dönemdi 80'lerin başıydı Bir gün dönemin Malatya Milletvekili İsmail Hakkı Şengüler'in ricasıyla bana, Süryanice papirüsle yazılmış iki sayfa geldi
Bu sayfalar, bana gelene kadar birçok papaza götürülmüş ancak papazlar, metnin ne olduğunu anlamamışlar Yaptığım tercüme sonucunda, metnin, Arami dilinde ve Süryani alfabesinde olduğunu ve bunun, Barnabas İncili'nin nüshaları olduğunu tespit ettim
Soru: Kitap nasıl başlıyordu?
Cevap: Kitabın giriş kısmında; "Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından, Mesih'e vahyedileni, ondan duyduğum gibi 48 yıl sonra, aynen duyduğum gibi, Demir Nüsha olarak yazıyorum Ben Kıbrıslı Barnabas'ım" ifadeleri vardı
Soru: Peki, nasıl bulunmuş bu İncil, anlatır mısınız?
Cevap: İncil, 1981 kışında, köylülerin avdan döndükleri bir sırada, şimdi Şırnak sınırları içinde kalan, o vakitler Hakkari sınırları içinde olan Uludere yakınlarında bir mağaraya girmeleriyle bulunuyor Köpekleri mağarada kayboluyor Ancak sesinin çok derinden duyulması üzerine, köpeği kurtarmak için ertesi gün uzun urgan sarkıtarak 150 metre aşağıya iniyorlar Burada taştan yontma bir oda içerisinde, bir lahit ve bazı eşyalarla karşılaşıyorlar

Önce Hz İsa Aleyhisselam'a ait bir madalyonu çıkarıyorlar Bu madalyonun, Paris'te bir müzede saklandığını öğrendim sonra Lahitin kapağının açılmasının ardından, cesedin üzerinde İncil bulunuyor İncil, köylülerin üzerinden, o sırada Babat Aşireti Lideri Korucu başı Hazım Babat'ın Babası Ferhan Babat'ın eline geçiyor önce

Ferhan Babat'ın, İncil'in tarihi değerini anlaması uzun sürmüyor ve İncil'i satmak için girişimlerde bulunuyor Babat'ın İncil için istediği rakam, 280 bin dolardı Bu parayı dönemin Malatya milletvekili İsmail Hakkı Şengüler Bey, ödemeyi kabul etmişti Ferhan Babat'la anlaşmaya varılmıştı Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın babası Mehmet Ali Arslan ile birlikte, İncil'i teslim almaya gittik Ancak o sırada beklenmedik bir şey oldu İncil bize teslim edilemeden Jandarmanın eline geçti 2 yıl boyunca Jandarma karargahında saklı tutuldu Ardından o sırada Kemal Başer Paşa'dan alınarak Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nin eline geçti

Soru: Peki, bu İncil'in tercümesi çalışmasına dahil olmanız nasıl haşladı?

Cevap: Ben Malatyalıyım Turgut Özal, 1983 yılında Başbakan olunca kendisine ulaştım Özal ile tanışırdık 1986 yılında konuyu kendisine anlattıktan sonra, beni Özel Harpçi Orgeneral Sami Karamısır Paşa'ya gönderdi Önce beni epey sorguladılar Amacımın ne olduğunu anlamak istiyorlardı Ben, kitabın sadece tercüme boyutuyla ilgilendiğimi söyledim Ardından İstanbul Balmumcu'da bulunan Özel Harp Karargahı'nda, Sami Karamısır Paşa ve MİT Müsteşarlığı da yapmış olan ve halen hayatta olan Hayri Ündül Paşa'nın görevlendirmesiyle, tercüme çalışmasına başladım

Soru: Eser size ilk önce nerede gösterildi?

Cevap: Önce Ankara'da bulunan o zamanki adıyla Özel Harp Dairesi Başkanlığı'na gittim Kitabı ilk orada gördüm Birkaç demir kapıyı aştıktan sonra ulaşılan bir yerdeydi Kitap Kitap, 1987 yılında Sami Karamısır Paşa ve Hayri Ündül Paşa'nın bilgisi dahilinde, İstanbul Balmumcu'da bulunan Özel Harp Karargahı'nda tercüme etmem için bana verildi Ben burada her gün tercüme çalışmalarını yapıyordum Tercüme parası da bana, Harp Akademileri Komutan Nahit Şenoğul Paşa, tarafından veriliyordu Nahit Paşa daha sonra bana Harp Akademilerinde Koruyucu Envanter dersleri de verdirtti Bu süre içerisinde, İncil'in 19 sayfasını da tercüme ettim

Soru: Kitabın bu bölümüne kadar içeriğinden bahsedebilir misiniz?

Cevap: Tevhit'ten başka bir şey yoktu Zikrullah vardı İbadet etmenin önemi, Allah'a eş koşmama Komşulara yardımcı olma Lut Kavmi ile ilgili bazı uyarıcı bilgiler ve ibret alınmasını öğütleyen bir kıssa vardı Dikkatimi çeken bir şey daha vardı Bir peygamber gelecek, ona tabi olanlar, dolgun başaklar gibi olacaklar!" ayeti vardı

Soru: Sonra ne oldu peki? Neden yarım kaldı tercüme işi?
Cevap: O sırada Zaman Gazetesi'nden gazeteci Ahmet Ersöz Bey konuyla ilgili beni aradı Bu konuyla ilgili benimle röportaj yapmak istiyordu Sonra Ahmet Bey, bu İncil'i almak istediklerini söyledi Ben de Nahit Şenoğul Paşa'ya bunu ilettim Şenoğul Paşa da, kitabın mikrofilmleri için 60 bin dolar istendiğini bana iletti Ben de Zaman gazetesine giderek, Ahmet Ersöz'e konu ile ilgili tüm bilgileri verdim

Yanılmıyorsam 1992 ya da 1993'tü Ahmet Bey, paranın sorun olmadığını ancak mikrofilmlerin nereden çıktığının da belgeli olmasını istedi Ben de bunu Nahit Paşa'ya ilettim Bu olayın ardından askerler bir daha beni aramadı Ben de bir süre sonra Nahit Şenoğul Paşa'ya giderek İncil'in son sayfalarını istedim Burası son derece önemli Zira Aziz Barnabas, bu İncil'i 4 nüsha olarak yazmıştı
Ve İncil'in son sayfalarında, diğer 3 nüshanın nerede olduğunu da ayrıntılı olarak göstermişti Bu vesileyle İncil'in son bölümlerini de tercüme ettim Bu bölümleri adeta Fatiha gibi ezberlemiştim Bu bölümde Hz İsa'nın, Zaho taraflarında bir Hıristiyan köyüne geldiği de anlatılıyordu

Soru: Peki, İncil'e Karbon testi yapıldı mı?

Cevap: İncil'in hem kapağına hem de sayfalardaki mürekkebe Karbon testi, İsmail Hakkı Şengüler beyin girişimleriyle, Zürich'te özel bir kurumda yaptırıldı Test sonucunda, malzemenin 2000 yılın üzerinde olduğu ortaya çıktı Malzemenin yapımında; nişasta ve pamuk hamuru kullanıldığı da tespit edildi İncil'in son sayfalarında da diğer nüshaların nerede olduğu açıkça yazıyordu

Soru: Bu İnciller neredeydi peki?

Cevap: Biri Davut Aleyhisselam'ın sarayında, Golan Tepeleri'nin batısında, Taberiyye Gölü'nün doğu yamacında bulundu Bu İncil de Arami dilinde ve İbrani alfabesiyle yazılmıştı

Soru: Nasıl bulundu bu İncil?
Cevap: Bu İncil, 2002 senesinde bizzat benim girişimlerimle bulundu Bir Alman firmasının sponsorluğunda yaptık kazı çalışmalarını Bu çalışmaya İsrail eski Cumhurbaşkanı İzhak Rabin'in torunu Viktoria Rabin'in çok büyük katkısı oldu Viktoria Hanım, o sırada Boğaziçi Üniversitesi'nde Arkeometri Bölümü'ndeydi Kedisiyle oradan tanışıyorduk Dedesinin forsuyla, İncil'i rahat bir şekilde çıkardık Orada en az bu İncil kadar başka değerli şeyler de bulduk

Soru: Diğerleri nerede bulundu?

Cevap: Diğer İnciller'den biri, Suudi Arabistan'ın kuzeyinde, Tur Mağarası'nda bulundu Bu İncil'i de Almanya'da çalışırken bir istihkam Binbaşısı olarak tanıdığım, şimdilerde emekli olmuş bir general olan Cemal El Ammari buldu Bundan bir süre önce de bana iki sayfasını getirdi Bu İncil de, Barnabas'ın yazdığı İncil'di Arami dilinde, Rumi alfabeyle yazılmıştı

Soru: Ya diğeri?
Cevap: O daha bulunmadı Süleymaniye, Zaho taraflarında bir yerde

Soru: Peki Otantik Barnabas İncil'i, hala Özel Harp Dairesinin elinde mi?

Cevap: 2000 yılına kadar orada olduğunu biliyorum Eşref Bitlis Paşa'nın oğlu Selahaddin, liseden sınıf arkadaşımdı Bu vasıtayla Eşref Paşa'ya da ulaşmıştım Daha sonra Hayri Ündül Paşa ve HBB'den bir kameramanın da olduğu bir sırada, hep beraber mağarada incelemelerde bulunmuştuk Tanıdığım generallerden edindiğim bilgilere göre; İncil, 2000 tarihine kadar hala Özel Harp Dairesi'ndeydi Nahit Şenoğul Paşa, Harp Akademileri Komutanı olduğu sırada, 1997-1998 yıllarında, bana İncil'in son sayfalarını da verdi O sayfalarda:

"O ağzını açtı konuştu Bir daha aranızda bulunmayacağım Sen altını biriktirme Onlar savaşta ölen şehitlerin; yetimlerinin ve dullarının malıdır Sen, herkes için gönderilmiş bir peygambersin" ayeti vardı
Orgeneral Nahit Şenoğul Paşa'nın verdiği Barnabas İncili'nin son sayfalarında; bu demir levhaların nasıl yapıldığı ve Davut Aleyhisselam'ın kendi eliyle yazdığı Aramice Zebur ve Harun Aleyhisselam'ın bakır levhalara yazdığı, On Emir'in nerede olduğuna ilişkin bilgiler de vardı

Bu son sayfalarda bulunan bölümlerde, Barnabas'ın, 4 nüshayı Davut Aleyhisselam'ın sarayında yazdığını anladım İsrail eski Cumhurbaşkanı İzhak Rabin'in torunu Viktoria Hanım ile birlikte; Davut Aleyhisselam'ın sarayında, bir Alman şirketinin sponsorluğunda kazı yaptık

Bu kazı sırasında hem II İncil'i hem de On Emir'i bulduk Bu İncil de, Arami dilinde yazılmıştı Victoria Hanım, Etiyopya'dan getirilen bir Yahudi tarafından öldürüldü Bu olayda İsrail Gizli Servisi'nin etkisi oldu Victoria Hanım öldürüldüğünde, 27 yaşındaydı Yaptığım tercümeyi okuduktan sonra, Müslüman olmuştu

Soru: Peki siz tehdit edildiniz mi bu olayla ilgili olarak?

Cevap: 2003 yılında hastanede geçirdiğim kanser ameliyatı sonrasında, İsrail Büyükelçisi tarafından tehdit edildim Büyükelçi ve yardımcıları tarafından, bana artık hiçbir şekilde bu konuyla uğraşmamam gerektiği söylendi "İncil'i tercüme etmeyeceksin" dediler "Aksi takdirde ilkokul diplomamı, Malatya'daki nüfus kaydını, lise kayıt defterini, üniversite kayıtlarını, yani hayatınla ilgili tüm hayati belgelerini sileriz" dediler

Soru: Ama yine de tercümeyi yaptınız öyle mi?
Cevap: Evet
Soru: Kimin için yaptınız bu tercümeyi?
Cevap: Bu tercümeyi Almanca ve İngilizce olarak yaptım Yunanistan'da, Markos Yayıncılık için yaptım

Soru: Bu İncil, Genelkurmay için tercümesini yaptığınız İncil'le aynı mıydı?

Cevap: Evet Genelkurmaydaki İncil'in tek farkı, tefsirli oluşuydu Barnabas, Hakkari'de bulunan İncil'e bazı şerhler düşmüştü

Soru: Peki Yunanistan'da bulunan Yayınevine bu İncil satıldı mı?

Cevap: Evet Hem de son derece düşük bir fiyat karşısında 60 bin dolar kadar Bana 15 bin dolar tercüme parası verilecekti Ama paramı vermediler

Soru: Kim aracı olmuştu bu alışverişte?

Cevap: Veli Küçük'ün yaveri olduğu söylenen Adem Taşdemir adında bir arkadaş
Soru: Peki bu İncil, İsrail'de bulunmadı mı?
Cevap: Evet
Soru: Türkiye'ye nasıl sokuldu peki?

Cevap: Bunu Türkiye'ye sokan emekli bir üst düzey askerdi Kendisini, Tuğgeneralliği sırasında tanımıştım Viktoria Hanım kendisinden yardım istedi Babasıyla Amerika'da beraber okumuşlar bir dönem Tanışıyorlardı yani Komutan, eseri, önce İtalya'ya götürdü

Soru: Vatikan'a mı verilecekti?
Cevap: Evet 350 bin Avro karşılığında, Vatikan bu İncil'i almak istedi Ama Viktorya Hanım buna razı olmadı ve bunu engelledi Bu arada Kardinal Mario'nun şöyle dediğini hatırlıyorum:
"Gökten İsa gelse bile, biz sistemimizi değiştirmeyiz Biz bu kitabı, kütüphanemize koymak için almak istiyoruz"
Soru: Sonra ne oldu?

Cevap: Kitabı iade ettiler Sonra bu Kitap, Yunanistan'da bulunan bir yayınevine satıldı Ben bu İncil'in mikrofilmlerini almayı başardım

Yaklaşansaat, 24/09/2008
Kaynak: Aydoğan Vatandaş, Apokrifal, Timaş Yy, s: 36-43, İstanbul, 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

Bazı insanlar? Bu forumda en fazla 5 tane hristiyan vardırgeriye kalan 1000 kişi müslümanMerak etme kimsenin aklı bulanmazİncilin koruyucu hristiyanlığın savunucusu sen misin?

Ben neyin ne olduğunu biliyorumAyrıca senin bana öğretecek düzeyde olduğunuda sanmıyorumKilise kabul etmedimi barnabas incilinin okunmamasınıBen sen daha ilkokuldayken incili okuyordumBana tavsiye verebilmen için daha mantıklı cümleler kurman gerekirBu kadar sıradan olmasın cümleler

Bu forumda konuşanları beğenmediysen sağ üst köşede çıkış var orayı tıklayabilirsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi

Yahu bırakın kardeşim bu boş kopyala-yapıştır işlerini Daha demin diyordunuz ben onun bunun söylediğine inanmam oku kendim karar veririm Bir karar verin yani cidden Siz barnabas incilini okuduysanız orada İSA MESİH DEĞİLDİR yazdığını göreceksiniz LAKİN KURANDA İSADAN MESİH DİYE BAHSEDER ! NE YAMAN ÇELİŞKİ DEĞİLMİ ?

AL BUYUR ;
Barnabas İncîl’i Nedir?

“Örneğin, Kıbrıs doğumlu bir Levili olan ve elçilerin
Barnaba, yani “Cesaret Verici” diye adlandırdıkları
Yusuf, sahip olduğu bir tarlayı sattı, parasını getirip
elçilerin buyruğuna verdi (Elçilerin İşleri 4:36-37)

Bu konuya girmeden önce şunu belirtmemiz lazım Barnaba adlı edebiyat ile ilgili iki tane eski eser vardır Birincisi MS 100 civarına aittir Bu eser 21 bölümünden oluşan bir mektup (ancak 13 sayfa) ve Roma İmparatorları Trajan (MS 97-117) ve Hadriyan (MS 117-138) dönemlerinde yazılmıştır1 Barnaba mektubunun 16 bölümü Kudüs’ün MS 70 yılında harap edilmesinden bahsetmektedir Bu mektuba bakmak isteyen bu kitaba başvurabilir: Coxe, The Ante-Nicene Fathers, 1 Cilt, “The Epistle of Barnabs”, ss 137-149

Bu Barnaba mektubu Kutsal Kitab’ın ayetleri hemen hemen 110 kez aktarıldı Eski Ahit’ten hemen hemen 95 aktarma, İncîl’den 15 aktarma bulunmaktadır Eski Ahit’ten kullanılan aktarmalar şu kısımlara aittir: Tekvin, Çıkış, Levililer, Sayılar, Tesniye, Mezmur, Süleyman’ın Meselleri, İşaya, Yeremya, Hezekiel, Daniel, Habakkuk, Tsefanya, Haggay, ve Zekerya İncîl’den aktarılan kısımlar ise: Matta, Markos, Luka, Yuhanna, Elçilerin İşleri, Romalılar, Efesliler, 2 Korintliler, 1 Timoteyus, İbraniler, Yakub, ve 2 Petrus’dur Barnaba’nın mektubu içinde bulunan aktarmalarda ilk dönem Hıristiyanlarının doktrinleri ile ilgili birçok terim bulunmaktadır:2

Baba (Tanrı olarak): 3 kez
Tanrı’nın Oğlu ifadesi: 10 kez
Tanrı’nın Ruh ve Kutsal Ruh ifadesi: 12 kez
İsa: 15 kez
Mesih: 3 kez
Rab İsa Mesih: 2 kez
İsa Mesih’in çarmıha gerilmesi bir kefaret olarak: 11 kez
İsa Mesih’in ölümden dirilişi: 2 kez
Rab: 67 kez
Tanrı: 31 kez
Rab Tanrı: 7 kez

Son yıllarda birçok Müslümanın iddia ettiği şey şudur: “Kur’ân’da bugünkü Hıristiyanlarca kullanılan İncîl’den değil Barnabas İncîl’inden söz ediliyor” Halbuki, Müslümanların iddia ettiği Barnabas İncîl’i, kendisinin Tanrı’nın Sözü olduğunu iddia etmiyor; tam tersine bir ayrım yapıyor Sahte Barnabas ise 366 sayfa ve 222 Bölüm’den oluşan bir kitaptır3 Bu ikinci ortaya atılan Barnabas İncîli orta çağa ait tamamen sahte bir üründür4 Barnabas İncîli adı ile basılmış olan bu kitap incelenirse, yazarının İsâ Mesih’in havarisi değil, İsrail’i hiç görmemiş birisi olduğu ortaya çıkar Büyük bir olasılıkla keşiş Fra Marino olarak yetiştirilmişti5 Barnabas İncîl’ini yazan kişi, kendini “Mesih denilen Nasıralı İsâ’nın havarisi Barnabas” olarak tanıtıyor6 Ancak İsâ Mesih’in 12 havarisi arasında “Barnabas” adında biri yoktur (Bkz: Matta 10:2-4; Markos 3:16-19; Luka 6:14-16; Elçilerin İşleri 1:12-13 & 26)

“Barnaba İncîl’i”, İncîl’deki bahsedilen Barnaba tarafından değil, orta çağda Hıristiyanlığı bırakıp Müslüman olan ve Müslümanlığın doğruluğunu kanıtlamaya çalışan biri tarafından yazılmıştır “Barnaba İncîl’i”nde kullanılan sözcükler ve terimleri incelemiş olan dil uzmanları, bu eserin MS 15 yüzyıla ait olduğunu kanıtlamışlardır İsâ Mesih’ten 15 yüzyıl sonra yazılan “Barnabas İncîl’i”nin tamamen sahte ve tarihsel açıdan değersiz olduğu anlaşılmıştır

Barnabas İncîli’nin elimizde bulunan en eski nüshası İtalyanca’dır 1709 yılında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan bu nüsha, JF Cramer adında bir bilginin eline geçti 1550-1590 yıllarını gösteren yalnız bir tek İtalyanca el yazması olup, 1713’den beri Viyana, Avusturya “Hofbibliothek” Kütüphanesinde muhafaza edilmektedir Bu İncîl’in İspanyolca yazılmış bir nüsha daha var Bu nüshanın ilk sayfasında İtalyanca’dan çevrildiği belirtiliyor İtalyanca el yazma, Bay Lonsdale ve Bayan Ragg tarafından İngilizce’ye çevirilerek, 1907 Oxford Üniversitesi Basımevi tarafından basılıp yayınlandı Daha sonra Mehmet Yıldız tarafından İngilizceden Türkçe’ye çevirildi7
5 Benson, İncîl-i Barnaba: Bilimsel Bir Araştırma, s 64
6 Yıldız, Barnabas İncîli, s 55
7 İbid, ss 53-54

Bu kitap aslında 15 yüzyılda İtalya’da yazılmıştır ve yazarının İslâmiyete geçmiş birisi olduğu bilinmektedir Barnabas İncîli, Hıristiyanlığı kötülemek ve Müslümanlığı yüceltmek için MS 15 yüzyılda yazılan sahte bir eserdir 17 yüzyıla kadar, Hıristiyan olsun Müslüman olsun, hiçbir yazar bu eserden aktarma yapmamış, adından bile söz etmemiştir! Bu eserin sahteliği inkâr edilmeyecek şekilde ispatlanmıştır

Barnabas İncîli’nin
Tarih ve Coğrafya ile ilgili Çelişkileri:

İncîl’deki gerçek Barnaba aslen Kıbrıslı olup asıl adı Yusuf’tu ve Yahudilerin çok eğitimli kavmi olan Levililerdendi İsâ’nın havarileri onu Barnaba “Yureklendirme oğlu” diye adlandırmışlardı (Elçilerin İşleri 4:36-37) Barnaba, ait olduğu milletin ülkesini ve yaşadığı 1 yüzyılı çok iyi biliyordu Barnabas İncîl’inin yazarı da bunları bildiği iddiasındadır Ama, buna karşın eser, 1 yüzyıl Filistininde yaşayan Barnaba gibi tahsilli bir Yahudinin yapamayacağı tarih ve coğrafya hataları ile doludur Bu eserin 1 yüzyıl Filistin’inin değil, Ortaçağ Avrupa’sının toplumunu anlattığını anlamak çok kolaydır Bir kaç örnek vermek gerekirse:

1
Barnabas’ın bizi hayrete düşüren ilk hatası, Nasıra ve Kudüs şehirlerinin bir göl ya da deniz kıyısında bulunduğunu sanmasıdır Bilindiği gibi Hz İsâ’nın büyüdüğü Nasıra kenti, en yakın göl olan Celile gölünden 25 kilometre kadar uzaklıkta ve 600 metre kadar yükseklikte bulunmaktadır Kudüs ise, en yakın göle (Ölü Denizinden) 23 kilometre kadar uzaklıkta, ve 811 metre yükseklikte bulunmaktadır Ama Barnabas’ın 20 bölümüne göre, “İsâ Galile denizine gitti ve bir gemiye binerek Nasıra’ya doğru yola çıktı Nasıra kentine gelince denizciler, İsâ ne yaptıysa hepsini yaydılar”8 Dahası var 151 bölüme göre Hz İsâ’nın bindiği gemi Nasıra “limanından” (!) çıkıp uzaklaşıyormuş Bu gemi yolculuğu nerede son buluyormuş? Kudüs’te!! Bölüm 152’de şunları okuyoruz, “İsâ Kudüs’e gelip de”9 Anlaşılan, Barnabas’a göre Nasıra’dan Kudüs’e gemiyle gidilebilir! Bir gemiye binip Ankara’dan Adana’ya gittim” demesi gibi Barnabas kitabında bu aynı problem mevcuttur

2
Barnabas İncil’in 119 bölümünde İsâ’nın şekerden söz ettiği yazılıdır10 Ama Encyclopedia Britannica’ya göre şeker Akdeniz yöresine ancak MS 7 yüzyılda, Müslüman Araplar sayesinde girmeye başladı Şeker sanayiini Araplar İranlılardan, İranlılar ise MS 6 yüzyılda Hintlilerden öğrenmişlerdi Avrupalılar şeker sanayiini Müslüman Araplardan öğrendiler Şeker 1 Yüzyıl da Filistin’de bilinmeyen bir maddeydi Okuyucu şunu anlamalıdır ki, Hz İsâ’nın şekerden söz etmesi, otomobilden söz etmesi kadar gülünç olur Barnabas İncîl’inde şekerden söz edilmesi yazarın son derece bilgisiz olduğunu açığa vurmaktadır

3
Barnabas İncil’in 54 bölümünde “60 minuti”ye bölünen bir altın dinardan söz ediliyor11 Hz İsâ’nın zamanında ise, Roma İmparatorluğunda dinar altından değil, gümüşten yapılırdı Her Roma dinarı 16 as’a, her as da 4 quadrans’a eşitti “Minuti” diye bir para birimi yoktu “Minuti” denilen para birimi yüzlerce yıl sonra ortaya çıkmış ve Roma İmparatorluğunda değil, İspanya’nın Vizigot döneminde (MS 575) kullanılmıştır Barnabas İncîl’inin yazarı hiç bilinmeyen bir parayı kullanmakta ve uydurma kitabında para birimi olarak bunu göstermektedir Herhangi bir sahte eser, alınan tüm tedbirlere rağmen kendini ele verir Barnabas İncîl’i de bu konuda bir istisna değildir

4
Barnabas İncîl’inin 121 bölümünde anlatılan mahkeme işlemi ancak yüzyıllar sonra orta çağda kullanılan usuldedir12 Sanık yargıç tarafından sorguya çekilirken noter onun tanıklığını özetleyip kaydeder Hz İsâ’nın yaşadığı 1 yüzyılda böyle bir usul yoktu

5
Barnabas İncîl’inin 152 bölümünde “tahta fıçılar”dan söz ediliyor, ancak 1 yüzyılda şarabı korumak için tahta fıçıları kullanmak hiç bilinmeyen bir teknikti13 O dönemdeki insanlar deriden tulumlar kullanırlardı (Bkz Matta 9:17)
13 İbid, s 278

6
Barnabas İncîl’inin anlatım tarzı bile dikkate değer 222 bölümden oluşan bu eserin İtalyan’ca metni, Toskanya’lı ve Venedik’li Diatessaron’ları örnek almıştır14 MS 13 ve 14 yüzyıllarda hazırlanan bu Diatessaron’lar (yani, İncîl’in dört anlatımını özetleyip tek cilt haline getiren eserler) İtalya’da çok rağbet görmüştü Bu ebatta Diatessaron’lar ilk olarak 13 yüzyılda yazıldığına göre Barnabas İncîl’i de ortaçağda yazılmış olsa gerek Sahte Barnabas sık sık büyük Hıristiyan bilgini Jerom’un MS 385 yılında yaptığı Tevrât, Zebûr ve İncîl’in Latince Vulgata çevirisinden aktarmalar yapıyor15

Ayrıca, Barnabas İncîl’inde Dante’nin (MS 1265 - 1321) şiirlerinden bir sürü aktarmanın bulunması, bu eserin ortaçağda yazıldığına ilişkin başka bir kanıt oluşturur16 Barnabas 78 bölümünün sözleri, Dante’nın, Inferno adlı kitabından (123) aktarmadır

“dei falsi e lugiardi” Latince
“sahte ve yalancı tanrılara” Türkçe
“false and lying Gods” İngilizce

Barnabas İncîl’inin
Kutsal Kitap ile Çelişkileri:

7
Sahte Barnabas’a göre Pontiyus Pilatus, Hz İsâ’nın hem doğumunda hem de ölümünde Yahudiye (Filistin) ilinin Romalı valisiydi17 Oysa İncîl’e (Luka 3:1), MS 1 Yüzyılda yaşayan Yahudi tarihçisi Yosefus’a ve diğer 1 yüzyıl Roma tarih kayıtlarına göre Pilatus, MS 26 yılında, Roma İmparatoru Tiberyus’un döneminde vali atandı
118 Bölüm ve Yeremya’nın Mersiyeleri 3:51;
4 Bölüm ve Luka 2:15
16 Bölümler 60, 78, 106, 135, ve 217; Bkz Dante, Inferno, 1:23,
72, 78, & 217 Ayrıca Bkz Gilchrist, Origins and Sources of
the Gospel of Barnabas, s 18 Dante’dan daha çok
aktarma görmek isterseniz, Bkz Gairdner, The Gospel of
Barnabas - An Essay and Enquiry, ss 19-21; ve Ragg, The
Gospel of Barnabas, ss 40-41
17 Yıldız, Barnabas İncîli, Bölüm 3 ve 217, s 58 ve 355-360

8
Sahte Barnabas 93 bölümde diyor ki, Yahudi başkahini (en yüksek din görevlisi), kral Hirodes ve vali Pilatus’la birlikte “İsâ’nın önünde rükuya varıp tapınmak istiyordu”!18 Ama başkahin ile diğer Yahudi din adamları Hz İsâ’nın can düşmanlarıydı İkiyüzlülüklerini açığa vurduğu için O’nu yakalayıp ölüme mahkum etmek istiyorlardı Doğal olarak, kesinlikle O’na tapınmak istemezlerdi!19

9
İncîl’e göre Hz İsâ, “Mesih” (Tanrı’nın atadığı kral ve Kurtarıcı) olduğunu defalarca belirtiyor20 Ama sahte Barnabas’a göre bunu inkâr ediyor21 Kur’ân dahi en azından 7 kez Hz İsâ’nın “Mesih” olduğunu açıkca belirtiyor22 Barnabas’ın orijinal mektubunda söyle yazmaktadır: “Günahlarımızın affedilmesi ve kanı ile arınmak suretiyle kutsallaşabilmemiz için Rab, bedenini ölüme teslim etmeyi kabul etti Nitekim O’nun için şunlar yazıldı: “Günahlarımızdan ötürü yaralandı; fesatlarımızdan ötürü zedelendi; yaraları ile biz sağlığa kavuştuk; kuzu gibi boğazlanmaya götürüldü; kırkıcılar önünde dilsiz kuzu gibi durdu”23 (bkz İşaya 53:5-7)

İncîl

“İsa onlara, “Ya siz” dedi, “ben kimim dersiniz?” Simun
Petrus, “Sen yaşayan Tanrı’nın Oğlu Mesih’sin” cevabını
verdi İsa ona, “Ne mutlu sana, Yunus oğlu Simun!” dedi
“Bu sırrı sana açan insan değil, göklerdeki Babamdır
(Matta 16:15-17)
19 Luka 22:47-54 & 66-71, Luka 23:1-23
20 Daniel 9:24-26, Matta 16:13-17, Yuhanna 1:41, Yuhanna
4:25-26
21 Yıldız, Barnabas İncîli, Bölümler: 42, 70, 82, 93 & 96,
ss 115 & 194
22 Al-i İmrân 3:45, Nisâ 4:157 & 172, Mâide 5:17 & 72, ve Tevbe
9:30 & 31 “Kur’an’da, İsa için Kitab-ı Mukaddes’in
kullandığı “Mesih” unvanı kabul edilir ve kullanılır, ancak
bunun asıl öneminin yeterince anlaşılmadığı görülmektedir
Kur’an, İsa’nın kefaretinden veya kurtarıcılık görevinden hiç
sözetmez” Watt, Kur’an’a Giriş, s 180
23 İannitto, Kilise Babalarından ve Yazarlarından Alıntılar,
s 57; Barnaba’nın Mektubu, 5, 2

“Kadın İsa’ya, “Mesih denilen meshedilmiş Olan’ın geleceğini
biliyorum” dedi, “O gelince bize her şeyi bildirecektir
İsa, “Seninle konuşan ben, O’yum” dedi” (Yuhanna 4:25-26)

“Başkâhin ise O’na, “Yaşayan Tanrı hakkı için sana yemin
ettiriyorum, söyle bize, Tanrı’nın Oğlu Mesih sen misin?
dedi İsa, “Söylediğin gibidir” karşılığını verdi
(Matta 26:63-64)

Kur’ân-ı Kerîm

“Ey Meryem, Allah seni, kendisinden bir kelime ile
müjdeliyor: Adı Meryem oğlu İsâ Mesih’dir; dünyâda da,
âhirette de yüzde (şerefli) ve (Allâh’a) yakın
olanlardandır” (Al-i İmrân 3:45)

Barnabas İncîl’i

“İsa itirafta bulunup, gerçeği söyledi: ‘Ben Mesih
değilim’” (Barnabas 42)

“İsaben yeryüzünün tüm kabilelerinin beklediği Mesih
değilim” (Barnabas 96)

Görüldüğü gibi eğer bir Müslüman Barnabas İncîl’inin Tanrı’nın gerçek sözü olduğunu düşünüyorsa o zaman Kur’ân-ı Kerîmi yalancı çıkarmış ve reddetmiş olur Hem Kutsal Kitab’a göre hem de Kur’ân-ı Kerîme göre İsa “Mesih”tir Bu konuda Barnabas İncîl’i bu kitapları tamamen inkâr etmektedir

10
İncîl’in Elçilerin İşleri bölümü, gerçek Barnaba’nın bir elçi (aziz) olduğunu kabul etmektedir O kendisini Hıristiyanlık davasına adamış, her şeyini bu uğurda harcamış, varını yoğunu elçilerin önüne dökerek Müjde’yi yaymak için diledikleri gibi harcamalarını istemiştir24 Keza İncîl’e göre Barnaba Pavlus’un imanına şehadet etti ve kilise Barnaba’yla Saul’u (Pavlus’u) Müjde’yi yaymak üzere birlikte yolcu ettiler
24 Bkz Elçilerin İşleri 4:36, 9:27, 11:22-25 & 30, 12:25,
13:1-4, 13:42-43, 13:46 & 13:50-51, 14:1, 3, 6, 12, 14,
20-21; 15:2, 12, 22, 25, 35-37 & 39 Ayrıca Bkz 1
Korintliler 9:6, Galatyalılar 2:1, 9 & 13, Koloseliler 4:10

“Antakya’daki inanlılar topluluğu içinde bazı peygamberler
ve öğreticiler vardı Barnaba, Niger denilen Simon,
Kireneli Lukyus, bölge kralı Hirodes’le birlikte büyümüş
olan Menahem ve Saul Bunlar Rab’be tapınıp oruç tutarken
Kutsal Ruh kendilerine şöyle dedi: “Barnaba’yla Saul’u,
kendilerini çağırmış olduğum görev için bana ayırın
Böylece oruç tutup dua ettikten sonra, Barnaba’yla Saul’un
üzerine ellerini koyup onları yolcu ettiler
(Elçilerin İşleri 13:1-3)

“Pavlus’la Barnaba havradan çıkarken halk onları, bir
sonraki Sept günü aynı konular üzerinde konuşmaya çağırdı
(Elçilerin İşleri 13:42)

Barnaba, ittifakla kabul edilmektedir ki, Hıristiyanlarca sayılan bir elçidir İlk Hıristiyan propagandasının dayandığı esaslardan birisidir25 Yani, Barnaba ve Pavlus Müjdeyi yaymak için ortak olarak çalıştılar Onlar aynı cemattan olarak Mesih İnanlılara birlikte bu inancın yayılmasına çalışıyorlardı

Pavlus İncîl’de, büyük yer tutan mektupların yazarıdır (Bkz Romalılar, 1 & 2 Korintliler, Galatyalılar, Efesliler, Filipililer, Koloseliler, 1 ve 2 Selanikliler, 1 ve 2 Timoteyus, Titus, ve Filimun) Oysa sahte Barnabas, Pavlus’un aldatılmış biri olduğunu söylemektedir26 Bunun gibi sözler, sahte Barnabas’ın bu kitabı tamamen Hıristiyanlık karşıtı propaganda maksatlı olarak yazdığını gösterir Orijinal Barnaba ve Pavlus tam olarak aynı Hıristiyan doktrinlerini savunuyorlardı Hep beraber bu aynı Müjde’yi vaaz ediyorlardı

“Kardeşler, size bildirdiğim, sizin de kabul edip bağlı
kaldığınız müjdeyi hatırlatmak istiyorum Size müjdelediğim
söze sımsıkı sarılırsanız, bunu aracılığıyla da
kurtulursunuz Aksi, halde boşuna iman etmiş olursunuz
Aldığım bilgiyi size öncelikle ilettim Şöyle ki, Kutsal
Yazılar uyarınca Mesih, günahlarımıza karşılık öldü, gömüldü
ve Kutsal Yazılar uyarınca ücüncü gün ölümden dirildi
(1 Korintliler 15:1-4)

Barnabas İncîl’inin
Kur’ân ile Çelişkileri:

11
Kur’ân’a göre (Bakara 2:29) yedi gök vardır Oysa sahte Barnabas’a göre göklerin sayısı dokuzdur Burada, tekrar Dante’nin eserlerinden birini aktardığı belli oluyor27

12
Kur’ân’a göre (Meryem 19:23) doğum sancısı Meryemi, bir hurma dalı(nın altı)na getirdi: “Keşke dedi, bundan önce ölseydim, unutulup gitseydim!” Ama sahte Barnabas’a göre “Bakire (Hz Meryem) sancısız çocuğunu doğurdu”28

13
Sahte Barnabas, kitabının 44 bölümünde Yahudi din bilginlerini Tevrât metnini tahrif etmekle şuçluyor29 Bu suçlama herhalde Hz İsâ’nın zamanında veya daha önce yaşayan din bilginlerine yöneliyor Ama o zamanki din bilginlerinin Tevrât metnini değiştirdiklerini iddia eden hiçbir tarihsel kayıt yoktur Kur’ân da bu iddiada bulunmuyor Gerçeği Yahudileri Tevrât’ı kasıtlı olarak yanlış yorumlamak ve yanlış aktarmakla suçluyor, ama bu kitapçıkta daha önce gördüğümüz gibi, İslâm peygamberi kendi zamanında okunan Tevrât’la İncîl’in gerçek olduğunu biliyordu30

Bu tür hatalar o kadar çoktur ki, tarafsız Müslümanlar Barnabas İncîl’inin 16 yüzyıla ait sahte bir eser olduğunu açıkça itiraf etmişlerdir Örneğin, Pakistanlı Dr Gulam Cilani Bark, Ağustos 1975’te Lucknow şehrinde basılan “Al-Furkan” dergisinin 48 sayfasında şunları yazmıştır: “Hıristiyanlar eldeki İncîl-i Barnaba’nın hakiki olma iddiasını çürütmüşlerdir Buna göre eserin hakiki olma iddiası ancak Hz Muhammed’in zamanından önce yazılmış bir kopyası ortaya çıkınca doğrulanabilir Bu ise şimdiye kadar mümkün olmamıştır”31 Barnabas İncîl’inin sahte olduğunu kabul eden başka Müslüman bilginler de vardır32
30 Bakara 2:113, Bakara 2:136, Al-i İmrân 3:3-4, Al-i İmrân
3:23, Al-i İmrân 3:84, ve Mâide 5:44 Bkz 12 bölümü
31 Bark, “Al-Furkan”, Ağustos, 1975, s 48
32 Abbas Mahmud el-Akkad, “News Bulletin of the Near Christian
Council” Easter 1961, sayfa 9-11; Süleyman Şahid, İslâm
dergisi “İmpact”, Londra, 1 Ocak 1974 Prof ER Hambye
“İslâm and the Modern Age”, New Delhi, Hindistan, Mayıs 1975;
Prof Muhammed Yahya el-Haşimi “Etudes Arabes” no 48; vs

Bazı eski Müslüman yazarlar, Kur’ân ile Tevrât, Zebûr ve İncîl arasında bir sürü çelişki bulduklarını ileri sürdüler Ama işin en tuhafı şudur ki, bu eski Müslüman yazarların hiç biri “İncîl-i’ Barnabas”dan söz etmiyorlar! Oysa Hıristiyanların kullandığı İncîl’i acımasızca eleştiren İbn Hazm Fisal fil-milal vel-nihal gibi eski Müslüman yazarlar nasıl oluyor da bu eleştirileri her şeyden çok doğrulayacak bir eserden hiç söz etmiyorlar? Ebü’l-Fadl es-Suudi ile Ebü’l-Beka Salih el-Caferi de eserlerinde İncîl’in dört anlatımını (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’yı) konu ediyorlar Bu iki Müslüman yazar, Hıristiyanların kullandığı İncîl’i hakiki sayıyor, ancak Hıristiyanlarca yanlış yorumlandığını ileri sürüyorlar Ama eserlerinde “İncîl-i Barnabas”dan hiç söz etmiyorlar

“Şurası muhakkakki Barnabas İncîl’i eskiden de, şimdi de,
Müslümanlar tarafından bilinmiş değildir Müslümanlarla
Hıristiyanlar arasında eskidenberi bir çekişme var Buna
rağmen hiçbir Müslüman Hıristiyan’a karşı Hz Peygamberin
geleceğine dair çok açık ve kesin hükümler taşımasına rağmen
bu İncîli delil ve dayanak olarak almamıştır”33

Kara haber tez duyulur Kuşkusuz “İncîl-i Barnabas”ın varlığından haberleri olsaydı, ellerinde Hıristiyanlığa karşı mükemmel bir silah olurdu Günümüzde bu eser bazı Müslüman çevrelerinde ne kadar sevinçle karşılanmıştır! Halbuki Müslümanların elindeki Barnabas İncîl’i ortaçağa ait bir eserdir34

Kitabımızın bu bölümündeki bilgiler R Benson’un İncîl-i Barnaba, Bilimsel Bir Araştırma adlı kitabından özetlenmiştir Eğer Barnabas İncîl’i hakkında daha geniş bilgi edinmek isterseniz bu kitabı okumanızı tavsiye ederiz Ayrıca bazı İslâmcı yazarların Barnabas İncîl’i konusundaki yanılgılarını görmek isterseniz, İsa Karataş’ın Gerçekleri Saptıranlar: Hıristiyanlık ile ilgili Gerçek Dışı İddialara Yanıt adlı kitabının “Barnabas İncîli ve Gerçekler” adlı bölümünü (Sayfalar 143-167) okumanızı tavsiye ederiz

Yazar: Daniel Wickwire

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-20-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi

Sen anlamıyorsun sanırım senin bu yazdığın barnabas başkaBu söylendiği gibi 15 yüzyılda yazılmış doğruAma yeni bulunan öyle değilBu yazdığın şey 1983 e kadar doğruyduUydurmaydı ama yeni bulunan değilKarbon testi yapıldı şu an saklanıyor genel kurmayda

SENCE HAFTALARDIR KOZMİK ODADA NE ARIYOR HAKİMLER?

Ben kopyala yapıştır yaptım çünkü hikaye başkasına aitAma sen bir yorumu kopyala yapıştır yaptınBen başkasının yorumunu kopyalamam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com