![]() |
4 Kutsal Kitap Ve Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerArkadaşlar , gördükki =) bazıları çeşitli yerlerden alıntılar yapıyor ediyor ![]() ![]() ![]() http://rapidshare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 mb lık bir program ![]() İçindekiler; Kuranı Kerim Meali İncil Meali Tevrat Meali Zebur Meali Hadisler (Kütübü sitte) Tefsir (Elmalılı) Üstelik ortak arama yapabileceğiniz bir arama motoru da var ![]() Sadece Türkçe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve Hadislerbir örnek yaptım bile ; arama motoruna tüm kitaplarda "farkında" kelimesini arattırdım ![]() farkında için Kuran'da 11 adet sonuç bulunmuştur ![]() Diyanet Meali - el-BAKARA : 9 ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 26 ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 109 ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - el-EN'ÂM : 123 ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - YÛSUF : 107 ![]() Diyanet Meali - en-NÛR : 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - eş-ŞUARÂ : 202 ![]() ![]() Diyanet Meali - en-NEML : 50 ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - el-ANKEBÛT : 53 ![]() ![]() ![]() ![]() Diyanet Meali - ez-ZÜMER : 55 ![]() ![]() Diyanet Meali - ez-ZUHRUF : 66 ![]() farkında için İncil'de 4 adet sonuç bulunmuştur ![]() Matta - BÖLÜM 16 : Mat ![]() Markos - BÖLÜM 8 : Mar ![]() ![]() Luka - BÖLÜM 9 : Luk ![]() ![]() ![]() Luka - BÖLÜM 11 : Luk ![]() ![]() farkında için Tevrat'ta 7 adet sonuç bulunmuştur ![]() Tevrat - YARATILIŞ KİTABI : Yar ![]() ![]() ![]() ![]() Tevrat - YARATILIŞ KİTABI : Yar ![]() ![]() ![]() Tevrat - MISIRDAN ÇIKIŞ : Çık ![]() ![]() ![]() Tevrat - 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tevrat - ÖZDEYİŞLER : Özd ![]() ![]() Tevrat - VAİZ : Vai ![]() ![]() ![]() Tevrat - YEŞAYA : Yşa ![]() ![]() ![]() farkında için Hadislerde 5 adet sonuç bulunmuştur ![]() Kütüb-ü Sitte - Hadisler 1 : 84 - Huzeyfetu'bnu'l-Yemân (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kütüb-ü Sitte - Hadisler 2700 : 2724 - Hz ![]() ![]() ![]() Kütüb-ü Sitte - Hadisler 3700 : 3771 - İbnu Ömer ve Ebu Hüreyre radıyallahu anhüm anlatıyor: "Cuma günü, Ömer İbnu'l-Hattab hutbe verirken, Osman İbnu Affan mescide girdi ![]() Sahih-i Buhari - Bölüm 8 : HİBE BAHSİ Hediye;Köle âzad etmek HİBEDEN RÜCÛUN AHLÂKÎ VAZİYETİ VE ZEMMİ HAKKINDA İBN-İ ABBÂS HADÎSİ Ümmü'l-Mü'minîn Meymûne b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahih-i Buhari - Bölüm 9 : BED'ÜL-HALK BAHSİ Cennet ehli CENNET'TE ENBİYÂ MENZİLLER Ebû Saîd-i Hudrî Rivâyet olunduğuna göre, Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem: - Ehl-i Cennet Cennet'de kendilerinden yükseklerdeki (ehl-i guref denilen) bir takım köşklerin sâhiblerini (aralarındaki mesâfe farkında n dolayı) güçlükle görebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerKur'an da rastladığım incil hakkında bir kaç ayet,sure var ![]() Sure 5:68 De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz ![]() ![]() Kur’an’a göre Musa’nın Şeriat’ı (Tora) ve İncil Muhammed’ten önce ve değiştirilemeyen Tanrı’nın esinlemeleri olarak vardı ![]() Kutsal kitabı okumak için bir alternatif daha var indirmenize vs gerek yok ![]() http://kutsal-kitap ![]() ![]() Selamlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve Hadislerelbette verdiğiniz site hristiyan inancındakiler ve araştırıcılar için iyi bir kaynak olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ayrıca; http://www ![]() ![]() sitesinden barnabas incilini okuyabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerOnuris Nickli Üyeden Alıntı Kur'an da rastladığım incil hakkında bir kaç ayet,sure var ![]() Sure 5:68 De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz ![]() ![]() Kur’an’a göre Musa’nın Şeriat’ı (Tora) ve İncil Muhammed’ten önce ve değiştirilemeyen Tanrı’nın esinlemeleri olarak vardı ![]() Kutsal kitabı okumak için bir alternatif daha var indirmenize vs gerek yok ![]() http://kutsal-kitap ![]() ![]() Selamlar ![]() size incilden cevap vereyim ![]() İsa cevap verdi: "Musa'nın kitabına uyan her şeyi gerçek diye alırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve Hadislerwishdropper Nickli Üyeden Alıntı size incilden cevap vereyim ![]() İsa cevap verdi: "Musa'nın kitabına uyan her şeyi gerçek diye alırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İncilde böyle birşey geçmez sanırım alıntı yaptığınız incil ''Barnabas'' incili ve o incilin kabul görmediğini bütün dünya biliyor siz müslümanlar hariç ![]() ![]() ![]() Selamlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerBen bütün dünyanın söyledikleriyle yaşamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben irademle düşünürüm ![]() ![]() ![]() ayrıca "siz demişsin" ben bir bütünün parçası değilim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü Allah 4 duvar arasında değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim dinim benim senin dinin senin olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve Hadislerwishdropper Nickli Üyeden Alıntı Ben bütün dünyanın söyledikleriyle yaşamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben irademle düşünürüm ![]() ![]() ![]() Önce bir barnabas incilinin ne zaman kim tarafından yazıldığını bir öğreninde ondan sonra yorum yapın bunun yanında daha isanın havarilerinin kim olduğunu bilmiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerSoru: Barnabas İncil'i ile ilgili serüven nasıl başladı? Cevap: Hikmet Yayınevi'nde çalıştığım dönemdi ![]() ![]() ![]() Bu sayfalar, bana gelene kadar birçok papaza götürülmüş ancak papazlar, metnin ne olduğunu anlamamışlar ![]() ![]() Soru: Kitap nasıl başlıyordu? Cevap: Kitabın giriş kısmında; "Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından, Mesih'e vahyedileni, ondan duyduğum gibi 48 yıl sonra, aynen duyduğum gibi, Demir Nüsha olarak yazıyorum ![]() ![]() Soru: Peki, nasıl bulunmuş bu İncil, anlatır mısınız? Cevap: İncil, 1981 kışında, köylülerin avdan döndükleri bir sırada, şimdi Şırnak sınırları içinde kalan, o vakitler Hakkari sınırları içinde olan Uludere yakınlarında bir mağaraya girmeleriyle bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Önce Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ferhan Babat'ın, İncil'in tarihi değerini anlaması uzun sürmüyor ve İncil'i satmak için girişimlerde bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Peki, bu İncil'in tercümesi çalışmasına dahil olmanız nasıl haşladı? Cevap: Ben Malatyalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Eser size ilk önce nerede gösterildi? Cevap: Önce Ankara'da bulunan o zamanki adıyla Özel Harp Dairesi Başkanlığı'na gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Kitabın bu bölümüne kadar içeriğinden bahsedebilir misiniz? Cevap: Tevhit'ten başka bir şey yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Sonra ne oldu peki? Neden yarım kaldı tercüme işi? Cevap: O sırada Zaman Gazetesi'nden gazeteci Ahmet Ersöz Bey konuyla ilgili beni aradı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanılmıyorsam 1992 ya da 1993'tü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve İncil'in son sayfalarında, diğer 3 nüshanın nerede olduğunu da ayrıntılı olarak göstermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Peki, İncil'e Karbon testi yapıldı mı? Cevap: İncil'in hem kapağına hem de sayfalardaki mürekkebe Karbon testi, İsmail Hakkı Şengüler beyin girişimleriyle, Zürich'te özel bir kurumda yaptırıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Bu İnciller neredeydi peki? Cevap: Biri Davut Aleyhisselam'ın sarayında, Golan Tepeleri'nin batısında, Taberiyye Gölü'nün doğu yamacında bulundu ![]() ![]() Soru: Nasıl bulundu bu İncil? Cevap: Bu İncil, 2002 senesinde bizzat benim girişimlerimle bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Diğerleri nerede bulundu? Cevap: Diğer İnciller'den biri, Suudi Arabistan'ın kuzeyinde, Tur Mağarası'nda bulundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Ya diğeri? Cevap: O daha bulunmadı ![]() ![]() Soru: Peki Otantik Barnabas İncil'i, hala Özel Harp Dairesinin elinde mi? Cevap: 2000 yılına kadar orada olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "O ağzını açtı konuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orgeneral Nahit Şenoğul Paşa'nın verdiği Barnabas İncili'nin son sayfalarında; bu demir levhaların nasıl yapıldığı ve Davut Aleyhisselam'ın kendi eliyle yazdığı Aramice Zebur ve Harun Aleyhisselam'ın bakır levhalara yazdığı, On Emir'in nerede olduğuna ilişkin bilgiler de vardı ![]() Bu son sayfalarda bulunan bölümlerde, Barnabas'ın, 4 ![]() ![]() ![]() Bu kazı sırasında hem II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Peki siz tehdit edildiniz mi bu olayla ilgili olarak? Cevap: 2003 yılında hastanede geçirdiğim kanser ameliyatı sonrasında, İsrail Büyükelçisi tarafından tehdit edildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Ama yine de tercümeyi yaptınız öyle mi? Cevap: Evet ![]() Soru: Kimin için yaptınız bu tercümeyi? Cevap: Bu tercümeyi Almanca ve İngilizce olarak yaptım ![]() ![]() Soru: Bu İncil, Genelkurmay için tercümesini yaptığınız İncil'le aynı mıydı? Cevap: Evet ![]() ![]() ![]() Soru: Peki Yunanistan'da bulunan Yayınevine bu İncil satıldı mı? Cevap: Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Kim aracı olmuştu bu alışverişte? Cevap: Veli Küçük'ün yaveri olduğu söylenen Adem Taşdemir adında bir arkadaş ![]() Soru: Peki bu İncil, İsrail'de bulunmadı mı? Cevap: Evet ![]() Soru: Türkiye'ye nasıl sokuldu peki? Cevap: Bunu Türkiye'ye sokan emekli bir üst düzey askerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Vatikan'a mı verilecekti? Cevap: Evet ![]() ![]() ![]() "Gökten İsa gelse bile, biz sistemimizi değiştirmeyiz ![]() ![]() Soru: Sonra ne oldu? Cevap: Kitabı iade ettiler ![]() ![]() ![]() Yaklaşansaat, 24/09/2008 Kaynak: Aydoğan Vatandaş, Apokrifal, Timaş Yy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerBazı insanlar? Bu forumda en fazla 5 tane hristiyan vardır ![]() ![]() ![]() Ben neyin ne olduğunu biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu forumda konuşanları beğenmediysen sağ üst köşede çıkış var orayı tıklayabilirsin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerYahu bırakın kardeşim bu boş kopyala-yapıştır işlerini ![]() ![]() ![]() AL BUYUR ; Barnabas İncîl’i Nedir? “Örneğin, Kıbrıs doğumlu bir Levili olan ve elçilerin Barnaba, yani “Cesaret Verici” diye adlandırdıkları Yusuf, sahip olduğu bir tarlayı sattı, parasını getirip elçilerin buyruğuna verdi ![]() Bu konuya girmeden önce şunu belirtmemiz lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Barnaba mektubu Kutsal Kitab’ın ayetleri hemen hemen 110 kez aktarıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baba (Tanrı olarak): 3 kez Tanrı’nın Oğlu ifadesi: 10 kez Tanrı’nın Ruh ve Kutsal Ruh ifadesi: 12 kez İsa: 15 kez Mesih: 3 kez Rab İsa Mesih: 2 kez İsa Mesih’in çarmıha gerilmesi bir kefaret olarak: 11 kez İsa Mesih’in ölümden dirilişi: 2 kez Rab: 67 kez Tanrı: 31 kez Rab Tanrı: 7 kez ____________________ 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Son yıllarda birçok Müslümanın iddia ettiği şey şudur: “Kur’ân’da bugünkü Hıristiyanlarca kullanılan İncîl’den değil Barnabas İncîl’inden söz ediliyor” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Barnaba İncîl’i”, İncîl’deki bahsedilen Barnaba tarafından değil, orta çağda Hıristiyanlığı bırakıp Müslüman olan ve Müslümanlığın doğruluğunu kanıtlamaya çalışan biri tarafından yazılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barnabas İncîli’nin elimizde bulunan en eski nüshası İtalyanca’dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Barnabas, 1980 ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() Bu kitap aslında 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barnabas İncîli’nin Tarih ve Coğrafya ile ilgili Çelişkileri: İncîl’deki gerçek Barnaba aslen Kıbrıslı olup asıl adı Yusuf’tu ve Yahudilerin çok eğitimli kavmi olan Levililerdendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Barnabas’ın bizi hayrete düşüren ilk hatası, Nasıra ve Kudüs şehirlerinin bir göl ya da deniz kıyısında bulunduğunu sanmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ 8 ![]() ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Barnabas İncil’in 119 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Barnabas İncil’in 54 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Barnabas İncîl’inin 121 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Barnabas İncîl’inin 152 ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ 10 ![]() ![]() ![]() 11 ![]() ![]() ![]() 12 ![]() ![]() ![]() 13 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Barnabas İncîl’inin anlatım tarzı bile dikkate değer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, Barnabas İncîl’inde Dante’nin (M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “dei falsi e lugiardi” Latince “sahte ve yalancı tanrılara” Türkçe “false and lying Gods” İngilizce Barnabas İncîl’inin Kutsal Kitap ile Çelişkileri: 7 ![]() Sahte Barnabas’a göre Pontiyus Pilatus, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ 14 ![]() ![]() ![]() ![]() 15 ![]() ![]() ![]() ![]() 118 ![]() 4 ![]() 16 ![]() ![]() 72, 78, & 217 ![]() ![]() the Gospel of Barnabas, s ![]() ![]() aktarma görmek isterseniz, Bkz ![]() Barnabas - An Essay and Enquiry, ss ![]() Gospel of Barnabas, ss ![]() ![]() 17 ![]() ![]() ![]() 8 ![]() Sahte Barnabas 93 ![]() ![]() ![]() ![]() 9 ![]() İncîl’e göre Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İncîl “İsa onlara, “Ya siz” dedi, “ben kimim dersiniz?” Simun Petrus, “Sen yaşayan Tanrı’nın Oğlu Mesih’sin” cevabını verdi ![]() ![]() “Bu sırrı sana açan insan değil, göklerdeki Babamdır ![]() (Matta 16:15-17) ____________________ 18 ![]() ![]() ![]() 19 ![]() ![]() 20 ![]() 4:25-26 ![]() 21 ![]() ss ![]() ![]() 22 ![]() 9:30 & 31 ![]() kullandığı “Mesih” unvanı kabul edilir ve kullanılır, ancak bunun asıl öneminin yeterince anlaşılmadığı görülmektedir ![]() Kur’an, İsa’nın kefaretinden veya kurtarıcılık görevinden hiç sözetmez ![]() ![]() ![]() 23 ![]() s ![]() ![]() “Kadın İsa’ya, “Mesih denilen meshedilmiş Olan’ın geleceğini biliyorum” dedi, “O gelince bize her şeyi bildirecektir ![]() İsa, “Seninle konuşan ben, O’yum” dedi ![]() “Başkâhin ise O’na, “Yaşayan Tanrı hakkı için sana yemin ettiriyorum, söyle bize, Tanrı’nın Oğlu Mesih sen misin? dedi ![]() ![]() (Matta 26:63-64) Kur’ân-ı Kerîm “Ey Meryem, Allah seni, kendisinden bir kelime ile müjdeliyor: Adı Meryem oğlu İsâ Mesih’dir; dünyâda da, âhirette de yüzde (şerefli) ve (Allâh’a) yakın olanlardandır ![]() Barnabas İncîl’i “İsa itirafta bulunup, gerçeği söyledi: ‘Ben Mesih değilim ![]() “İsa ![]() ![]() ![]() değilim ![]() Görüldüğü gibi eğer bir Müslüman Barnabas İncîl’inin Tanrı’nın gerçek sözü olduğunu düşünüyorsa o zaman Kur’ân-ı Kerîmi yalancı çıkarmış ve reddetmiş olur ![]() ![]() ![]() 10 ![]() İncîl’in Elçilerin İşleri bölümü, gerçek Barnaba’nın bir elçi (aziz) olduğunu kabul etmektedir ![]() ![]() ![]() ____________________ 24 ![]() ![]() 13:1-4, 13:42-43, 13:46 & 13:50-51, 14:1, 3, 6, 12, 14, 20-21; 15:2, 12, 22, 25, 35-37 & 39 ![]() ![]() Korintliler 9:6, Galatyalılar 2:1, 9 & 13, Koloseliler 4:10 ![]() “Antakya’daki inanlılar topluluğu içinde bazı peygamberler ve öğreticiler vardı ![]() Kireneli Lukyus, bölge kralı Hirodes’le birlikte büyümüş olan Menahem ve Saul ![]() Kutsal Ruh kendilerine şöyle dedi: “Barnaba’yla Saul’u, kendilerini çağırmış olduğum görev için bana ayırın ![]() Böylece oruç tutup dua ettikten sonra, Barnaba’yla Saul’un üzerine ellerini koyup onları yolcu ettiler ![]() (Elçilerin İşleri 13:1-3) “Pavlus’la Barnaba havradan çıkarken halk onları, bir sonraki Sept günü aynı konular üzerinde konuşmaya çağırdı ![]() (Elçilerin İşleri 13:42) Barnaba, ittifakla kabul edilmektedir ki, Hıristiyanlarca sayılan bir elçidir ![]() ![]() ![]() ![]() Pavlus İncîl’de, büyük yer tutan mektupların yazarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kardeşler, size bildirdiğim, sizin de kabul edip bağlı kaldığınız müjdeyi hatırlatmak istiyorum ![]() söze sımsıkı sarılırsanız, bunu aracılığıyla da kurtulursunuz ![]() ![]() Aldığım bilgiyi size öncelikle ilettim ![]() Yazılar uyarınca Mesih, günahlarımıza karşılık öldü, gömüldü ve Kutsal Yazılar uyarınca ücüncü gün ölümden dirildi ![]() (1 Korintliler 15:1-4) Barnabas İncîl’inin Kur’ân ile Çelişkileri: ____________________ 25 ![]() ![]() ![]() 26 ![]() ![]() ![]() ![]() 11 ![]() Kur’ân’a göre (Bakara 2:29) yedi gök vardır ![]() ![]() ![]() 12 ![]() Kur’ân’a göre (Meryem 19:23) doğum sancısı Meryemi, bir hurma dalı(nın altı)na getirdi: “Keşke dedi, bundan önce ölseydim, unutulup gitseydim!” Ama sahte Barnabas’a göre “Bakire (Hz ![]() ![]() 13 ![]() Sahte Barnabas, kitabının 44 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tür hatalar o kadar çoktur ki, tarafsız Müslümanlar Barnabas İncîl’inin 16 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 ![]() ![]() ![]() ![]() 29 ![]() ![]() ![]() 30 ![]() 3:23, Al-i İmrân 3:84, ve Mâide 5:44 ![]() ![]() ![]() ![]() 31 ![]() ![]() ![]() 32 ![]() Council” Easter 1961, sayfa 9-11; Süleyman Şahid, İslâm dergisi “İmpact”, Londra, 1 Ocak 1974 ![]() ![]() ![]() ![]() “İslâm and the Modern Age”, New Delhi, Hindistan, Mayıs 1975; Prof ![]() ![]() ![]() Bazı eski Müslüman yazarlar, Kur’ân ile Tevrât, Zebûr ve İncîl arasında bir sürü çelişki bulduklarını ileri sürdüler ![]() ![]() ![]() ![]() “Şurası muhakkakki Barnabas İncîl’i eskiden de, şimdi de, Müslümanlar tarafından bilinmiş değildir ![]() Hıristiyanlar arasında eskidenberi bir çekişme var ![]() rağmen hiçbir Müslüman Hıristiyan’a karşı Hz ![]() geleceğine dair çok açık ve kesin hükümler taşımasına rağmen bu İncîli delil ve dayanak olarak almamıştır ![]() Kara haber tez duyulur ![]() ![]() ![]() Kitabımızın bu bölümündeki bilgiler R ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________ 33 ![]() ![]() ![]() 34 ![]() ![]() Yazar: Daniel Wickwire |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kutsal Kitap Ve HadislerSen anlamıyorsun sanırım senin bu yazdığın barnabas başka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SENCE HAFTALARDIR KOZMİK ODADA NE ARIYOR HAKİMLER? Ben kopyala yapıştır yaptım çünkü hikaye başkasına ait ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|