![]() |
Kuran'da Çokeşlilik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da Çokeşlilikİstismar edilen konuların başında gelenlerinden birisi bu ![]() Hani şu 4-5 al,problem yok konusu ![]() Buna bir bakalım ![]() " Şayet öksüz (kızlarla evlendiğiniz takdirde on)lar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın ![]() ![]() ![]() 4/ 3 Süleyman Ateş çev ![]() " Ayetin dikkat çektiği yetimler, zannedildiği gibi anasız veya babasız kızlar değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yorumu ve buna benzer yorumları öncelikle yıllar boyunca bunu üçer beşer evlenin sanan sözde din adamlarına armağan ediyorum,sonrada üçer-beşer alın gitsin sanan tüm yaşayanlara ![]() ![]() ![]() Allah erkeklerin “uçkuru” için ayet indirmedi, yetimlerin “hakkı” için ayet indirdi! Bir eşin yerine başka bir eş olmak istediğiniz takdirde, onlardan birine (evvelki eşinize) kantarlarca mal vermiş olsanız dahi verdiğinizden hiçbir şeyi geri almayın ![]() 4 / 20 S ![]() ![]() Yukarıda verdiğimiz ayetten de, bir eşin yerine başka bir eş almak için, önceki eşi boşamak gerektiği, yani Kur’an’ın dünya yaşamı süresince çok eşliliğe izin vermediği anlaşılıyor ![]() Kur’an’a göre, tek eşli aile modelinin esas olduğu, Kur’an’ın ikinci veya üçüncü eşleri, kesinlikle meşru addetmediğine kuvvetli bir delil de, miras taksiminde, Kur’an’ın sadece tek eşi muhatap almasıdır ![]() “Dünya hayatının geçici zenginliğini kazanacaksınız diye, sakın namusuyla yaşamak istediği halde elinize düşmüş esir kadınları fuhuş yapmaya zorlamayın ![]() ![]() ![]() Benim bunların hiçbirinden şüphem yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Çokeşlilik |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da ÇokeşlilikDiyanet : Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra, güzellikleri hoşuna gitse bile başka kadınlarla evlenmek, eşlerini boşayıp başka eşler almak sana helâl değildir ![]() ![]() ![]() Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ben eleştirmek istemiyorum ama gelin yazın diyorsunuz lütfen şunu söylemeli bazı uyanık diye sınıflandırabileceğimiz müslümanlar tasavvufu kendilerinin gibi gösterirler ![]() ![]() buna bir çok açıklama yapabilirim ama dedim ya fazla ilgilenminmiyorum eleştirmekle tasavvuf ilmi tamamiyle İsa'nın öğretilerine dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() neyse herkesin dini kendine ama islam=tasavvuf değildir ![]() ![]() sevgiyle kalın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuran'da Çokeşlilik |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuran'da ÇokeşlilikSayın Inrı, yazdıklarınızda insanlara 4-5 kadını alın gidin diyen neresi? Çokeşlilik bu süre inmeden önce vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeriat kısmını ben anlamam ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() |
|