|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
farkındalığı, farkındalığın, korkmaz, oğuzhan |
![]() |
Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012)Uyarı: Aşağıda derlenen yazılar her bri ayrı sayfalar halinde içerik ve konular ve teoriler ile görüşler olmak kaydı ile ciddi ücretler ödenerek beyoğlu 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalığın Farkındalığı Hepimiz aynı soruyu soruyoruz kendimize ![]() ![]() ![]() ![]() “İçimde bir sıkıntı var ama sebebini bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları yaşamayı biz mi istiyoruz? Kim üzülmek ister ki ya da kim eskiden yaşadığı acı günleri hatır-lamak ister? Bunları düşünmek istemiyorsak, bu düşünceler bize nereden geliyor? Geçmişteki yaşadığımız anılar zihnimizde depo-lanıyor bunu hepimiz biliyoruz ![]() Trafik sıkışıkken, otobüste ayakta giderken niçin daralıyoruz? Niçin hiç kimse sıkışık olan trafiğe sevinmiyor ya da gülümsemiyor? Neden herkes olumsuz bir tepki veriyor? Ya da bu tepkiyi vermeyi biz mi istiyoruz yoksa bizi kontrol eden bir virüs mü var? Bir virüs var ise niçin bize hep üzüntü ve acı veriyor? Bu çılgınlığı durdurmanın bir yolu yok mu? Bu yazı dizisinde bu çılgınlığı nasıl durduracağımızı anlatacağız ![]() Bu çılgınlığı durdurmaya hazır mısın? ![]() ![]() ![]() Not: Burada yazılanlar bilimsel değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık Hakkında Bir an durun ve “Ben ne yapıyorum?” deyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki bunlar neden oluyor? Dikkatimizi dağıtan bizi farkındalıktan uzaklaştıran bir şey mi var? Aslında bütün bu soruların cevaplarını bulabilmemiz için önce kendimizi iyi tanımalı ve bu noktaya nasıl geldiğimizi iyi analiz etmeliyiz ![]() Kendinizi tanımlayın dersem size nasıl bir cevap verirsiniz? ………… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özgürlük nedir peki? “Engelden, sınırlamadan, zorlamadan kaçmak özgürlük değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şeyi “O” olduğu için sevmek, o şeyi “Olduğu gibi kabul etmek” değil midir? Kendinizi ve çevrenizdeki insanları olduğu gibi kabul ediyor musunuz? Yorumlar olmadan, yargılarınız olmadan çevrenizdekilere bakabiliyor musunuz? Sadece olduğunuz gibi, oldukları gibi… Bir çocuk kadar özgür müsünüz? Küçük bir çocuk bardağı yere atıp kırar ve sonra da bu yaptığına gülebilir ![]() ![]() Siz artık siz değilsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğduğumuzda yorumsuz ve yargısız iken bize kıstaslar ve kalıplar öğreten çevremize göre yaşamaya başladığımızı artık fark edelim ![]() Biz artık kendimize ait olmayan kurallara göre yaşıyoruz ve bir de bakmışız ki bu kurallarla kalıpları onaylamadan bilinçaltımıza atmışız bile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar bazı olaylar olduğunda hep üzüldüler ve biz de bu olayların üzücü ve yok edici olduğunu farkında olmadan kabul ettik bile ![]() ![]() ![]() Durup dururken aklınıza biten bir ilişkiniz ya da vefat eden bir yakınınız geliyor ![]() ![]() ![]() Peki, siz bunu istemiyorsanız bunlar nasıl gerçekleşiyor? Aklınıza getiren ne bunları? Evet, bu düşünceleri siz üretiyorsunuz fakat bunu düşünmeyi siz mi istiyorsunuz? Kim ya da ne gönderiyor bu düşünceleri? Size sormadan sizin geçmişinizdeki yaşantınızı kullanıp sizi durup dururken üzmek için bunları sana paketleyip gönderen nedir? Şimdi hep beraber iznimiz olmadan bize yüklenenleri silip sadece ne istiyorsak onu seçelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Virüs Bilinçaltımızdaki duygu ve düşünceleri bize sormadan bize gön-deren bu virüsün geçmişi aslında çok eskilere dayanıyor ![]() ![]() Basketbol oynamayı seven birisi niçin hiçbir hayalinde kendini golf şampiyonu olarak görmüyor? Bu hayalleri bize kurdurtan ve sonra da onlara ulaşmamız için bizi zorlayan ve hayal kurarken mutluluk enjekte edip hayalimizi gerçekleştiren birisini gördüğümüzde bize cephe aldıran nedir? Niçin hayalimizi başaran birisini görünce kıskanıyoruz? Hayallerimizi düşündüren virüs bir taşla iki kuş vurup sonra o hayaller gerçek olmayınca bizi nasıl da üzmeyi başarıyor? Sürekli olarak aklımızdan düşünceler geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gereksiz düşüncelerden arındığınızı düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık bu virüsün farkındayız ![]() Siz hangi bilgisayarın durup dururken hafızasındaki bilgileri açtığını gördünüz? Ancak bir simgeye tıklarsanız o programı açabilirsiniz ![]() ![]() Farkındalık Nedir? Farkındalık yokken: “İçimde tarifsiz bir sıkıntı var ama sebebini bilmiyorum ![]() Farkındalıkta: “İçimde tarifsiz bir huzur var ama sebebini bilmiyorum ![]() ![]() • Farkındalık bir şey yapmaya çalışmak değildir ![]() • İyi bir insan olmaya çalışmak değildir ![]() • Hareketlerine çeki düzen vermeye çalışmak değildir ![]() • Kibar olmaya çalışmak, sakin olmaya çalışmak da değildir ![]() Farkındalık sadece ve sadece normal yaşantınıza devam ederken yaptığımız her şeyi izlemeye çalışmamız ve onlara şahit olmamızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayın farkındalık uygulamaları ile amacımız aşağıda saydık-larımızı gerçekleştirirken suçüstü baskın yapmaktır; - Yorum yapmamak (insanlar veya olaylar hakkında yorum yapmamak) - Önyargılı olmamak (insanları veya olayları yargılamamak) - Kendinden ve sevdiklerinden bahsetmemek (Sana sorulmamasına rağmen ) - Sana sorulmadan konuşmak (Kendini kanıtlama çabasına girmemek) Bu dört duruma suçüstü baskın yapabilmek amacıyla (tam bu ol-guları yaparken) dışarıdaki kameradan kendimizi izleyip; - Ne yapıyorum ben? Bunu yapmayı ben istemedim ki? deyip bizi kontrol eden virüsün bize neler yaptığına şahit olmak ve her yakaladığımızda enerji toplamaktır ![]() ![]() “BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞMAMAMIZDIR ![]() Bir şey yapmaya çalıştığımız sürece farkındalıktan uzaklaşırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatımız nasıl devam ediyorsa aynen öyle devam edecek ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra; “GÜLÜMSEYECEĞİZ” ve “YAKALADIM İŞTE FARKINDAYIM ![]() ![]() Bu şahitlik (tanık olmak) bizim neler yaptığımızı FARKETMEMİZİ sağlayacak ![]() Farkındalık aynı bir oyun gibidir ![]() ![]() ![]() Yakaladığımızda 1 puan alacağız ![]() ![]() ![]() ![]() Bir hırsız düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalığın temel mekanizması pişman olmamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık uygulamalarına ve eğitimine başlamadan önce çok önemli bir kuralımız var ![]() “BEN BUNLARI BİLİYORUM” dememek ve devamını okuyup “AMA BEN BUNLARI GERÇEKTEN BİLİYORUM” dememek ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık yapılan her işi, atılan her adımı aklımıza getireceğimiz her düşünceyi ve duyguyu “farkında” olarak yapmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepimiz aslında içimizde bir öz enerjiye sahibiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıstaslardan uzak, yorumsuz ve yargısızca sadece “ben” e odaklanmak ![]() ![]() İzleme Uygulamaları 1) Kendimizi İzlemek 2) Düşüncelerimizi izlemek 3) Duygularımızı izlemek İzlemek (seyr) olan biten her şeye tanık olmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzlediğiniz hiçbir uygulama sizin onayınız olmadan gerçekleşmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İnsanlara tepeden bakmaya ve onları küçümsemek istediğine emin misin?” “Evet” veya “Hayır” Buyrun birini seçin ![]() Kendimizi izlemeye başladığımız ilk zamanlar istemsiz gerçekleşen hareketlerimizin, düşüncelerimizin, duygularımızın olup bittikten sonra farkında olacağız ![]() ![]() İnsanların elbette doğal tepkileri ve duyguları vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepkilerimiz ve duygularımız olmasaydı biz yaşayamazdık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık nihayetinde düşünebilme merkezimizin kontrolünü geri almamızdır ![]() Farkındalık, iyi veya kötü bir insan olmak değildir ![]() Farkındalık öncelikle “Bunu düşünmeyi ben mi istedim yoksa istemsizce aklıma mı geldi?” ayrımını yapabilmektir ![]() Düşünce ve duyguların iyi veya kötü olması diye bir şey olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık sahibi olmanın iyilikten geçtiğini düşünenler bunu başka bir kavramla eş tutuyorlar ![]() ![]() ![]() Aydınlanma istenilerek ve çalışılarak gerçekleştirilecek bir olgu değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Farkındalık, dini bir öğreti değildir ![]() ![]() Farkındalık, sadece bir telkin yönetimidir ![]() ![]() ![]() ![]() Kadim dinler bu virüsü “şeytan” , “nefs” , “yılan” gibi isimler vermişler ![]() Binlerce yıldır tüm dinler ve inanışlar aynı virüsün varlığına işaret ettiler ![]() “Şeytan, İsrailliler’e karşı çıkıp İsrail'de sayım yapması için Davut'u kışkırttı” (Tevrat , 1 ![]() İncil’de; “Büyük ejderha -İblis ya da Şeytan denen, bütün dünyayı saptıran o eski yılan- melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı ![]() ![]() “Yılan, Adem'i cennetten çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran’da geçen bazı ayetler; “Şeytan kendilerine gizli olan çirkinliklerini ortaya çıkarmak için ikisine de vesvese verdi ve “Rabbiniz size bu ağacı, ancak melek olmayasınız veya ebediyyen kalanlardan olmayasınız diye yasakladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Şeytan kendilerine, işlediklerini güzel gösterdi; onları doğru yoldan alıkoydu ![]() “Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın ![]() “Şüphe yok ki şeytanın kurduğu hileli düzen zayıftır” (Kuran, Nisa 76) “Şeytan” kelimesinin yerine “Virüs” kelimesini kullanacağız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012)Yeni Başlayanlar İçin Takip Edilmesi Gereken Yol; 1) Farkındalık (Her şeyi olduğu gibi kabul etmek) 2) Kuantum Düşünme (Temiz akıl sahibi olmak) 3) Kuantum Olumlama (Dua Etmek, İstemek) 4) Kuantum İmgeleme ve Yaratıcılık (Onaylama) 5) Kuantum Sıçrama (Teslimiyet) 6) Başarı ve Şükretmek (Kabul Etmek) İleri seviye uygulamalar; 7)Astral Projeksiyon 8)Duru görü (Vizyon) __________________________________________________ __________________________________________________ _______ 1) FARKINDALIK (Her şeyi olduğu gibi kabul etmek) Farkındalık Uygulamaları a)Kendini İzlemek - Nefesini İzlemek - Bedenini İzlemek - Doğayı ve Çevreyi İzlemek - İnsanları İzlemek b)Düşünceleri İzlemek - Geçmişten Gelen Düşünceleri İzlemek - Geleceğe Dair Hayalleri İzlemek c)Duyguları İzlemek - Öfkeyi İzlemek - Kıskançlığı İzlemek a)Kendini İzlemek Nefesini İzlemek: Derin bir nefes alın… Şimdi de verin… Acaba kaçımız günlük hayatımızın içinde nefes alışverişini fark edebiliyoruz? Kaçımız yaşamın bu ilk ve en basit belirtisinin değerinin farkında? Belki bu soruları okuyana kadar içgüdüsel olarak yaptığınız, sıradan bir eylem olan nefes almak, farkında bir hayat yaşayabilmenin ilk ve en önemli adımıdır ![]() Nefesimizi izlemek anda kalmamızı sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes Nasıl İzlenmelidir? Rahat, dik ve dengeli bir şekilde oturulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlara ilaveten bol kıyafetler giymek, banyo yapmak, dişlerimizi ve burnumuzu temizlemek, boşaltım faaliyetlerini tamamlamak gibi gevşemeyi sağlayacak tüm faaliyetler başarılı bir uygulamaya yardımcı olur ![]() Çalışma esnasında mümkünse dilin ucu damağa değmemeli dil ağızda düz yatmalıdır ![]() ![]() ![]() Uygulama iki şekilde gerçekleştirilebilir; - Nesne yardımı ile - Sadece nefes izleme uygulamaları ile derin izleme Nesne Yardımı ile izleme Nesne yardımı ile izleme daha basittir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mum alevini gözlerimizi kapadığımızda görmeye devam ediyoruz ![]() ![]() ![]() Bir başka nesne yöntemi ile nefes çalışması ise “Yansıma Uygulamaları”dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes ve Konsantrasyon Uygulama esnasında grip değilseniz burnunuzdan nefes alıp vermeniz daha doğrudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçbir şekilde düşünceler engellenmeye çalışılmamalıdır ![]() ![]() ![]() Nefes Uygulamaları ile Derin İzleme - Gürültü, ışık ve sesten uzak karanlık bir ortam seçin ![]() - Dik ve rahat şekilde hareketsizce oturun ![]() ![]() - Düzenli olarak burun deliklerinizden nefesi aşağı karnınıza doğru soluyun ![]() - Nefes alırken içinize sonsuz bir ışığın dolduğunu hissedin ![]() ![]() - Kendinize “Benden içeri bene, ışığın, enerjinin dolduğu ve biriktiği yere ulaşıyorum ![]() ![]() Gözlerimizi kapatıp rahat bir şekilde oturduk ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Bu uygulamayı dört adımda belirgin şekilde gerçekleştirmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz alıp verdiğiniz nefessiniz ![]() ![]() Nefesimizi izlemek, anda kalmamızı sağlayan en önemli silahı-mızdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uygulama, duyguları izlemek aşamasında da çok etkilidir ![]() ![]() ![]() Gündelik hayatımızda da mümkün olduğunca nefesimizi izlemeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes bize hayat veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefesimizi izleme uygulaması sürekli olarak diğer tüm uygulamalarla birlikte kullanacağımız en önemli gücümüz ![]() ![]() Bedenimizi izlemek: Dışarıdan bir gözle kendinizi izleyebilir misiniz? Bedeninizin en küçük hareketini, nereye baktığınızı, attığınız adımı, neye dokunduğunuzu, yediğinizi, içtiğinizi… kısaca yaptığınız her şeyi izlemenin yani farkında olarak yaşamanın size vereceği huzuru yaşamaya hazır mısınız? Bu uygulama da fiziksel olarak varlığımızı onaylamamız açısından önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu uygulama insanı delirtecek gibi yapabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerimizi iyi izlemeliyiz ![]() Otobüste oturan insanlara dikkatli bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oturuşunuzu izleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yürüdüğünüzü bilin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğduğumuzda elimizde tek bir veri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutmayalım ki rahat şekilde oturan birisi güzel düşüncelere ma-ruz kalır ![]() ![]() ![]() Ayna Uygulaması Sabah uyandığında ilk olarak ne yaparsın? İlk olarak uyandığında yaptığımız şey genelde aynıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynaya bakmayı sen mi istedin? Onu da geçtim uyanmayı sen mi istedin? Peki uyandın diyelim ne için uyandın? İşe gitmek için? Peki ne için okula gidiyorsun? İşte çıkarımlar yaparak asıl soruya geldik ![]() İşe niçin gittiğini anlarsan eğer o zaman aynaya bakman da kahvaltı etmende saçını taramanda bir anlam kazanır ![]() ![]() Aynaya baktığında gördüğün o tuhaf gülümseme var ya işte o mekanizmanın mesaiye başladığını gösterir ![]() ![]() ![]() “Günaydın sana da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hırsızı hatırla ![]() ![]() ![]() Adı üstünde hırsızdır o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben de görevimin başındayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bu farkındalık ile yüzünü yıka ve yüzünü yıkama anına odaklan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim gergin olmak isterki? Kim sinirlenmek ister? Asabi olmayı biz mi istedik? Hangimiz “Dur ya, şurada iki dakika sinirleneyim!” der ki? Burada bir oyun olduğunu iyi görmemiz lazım ![]() ![]() ![]() “Sadece” Uygulaması Bir eylemin önüne “sadece” kelimesini koyduğumuzda o eylemin farkındayız, demektir ![]() Sadece uyandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece aynaya bakıyorum ve sadece saçlarımı tarıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tetikteyim ve bana saldıran düşüncelerimi kontrol etmeye çalışan virüse gülümsüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatta sadece güzel şeyler var, biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum ki bedenim benim iyiliğim ve sağlığım için faaliyet gösteriyor ![]() ![]() ![]() Sadece bu anımın bana sunduklarının tadını çıkararak henüz yaşamadığım anlarımı da istediğim hale çeviriyorum ![]() Sadece şimdideyim ![]() Sadece anımdayım… Doğayı ve çevreyi izlemek: Sevmesini bilmiyorsan öğren, sev sev ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Mevlana) Anlar vardır, sizi keyiflendiren, gülümseten… Farkında olmadan yakaladığımız bazı anlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolda yürürken, arabada, otobüste, çevremizde gördüğümüz her şeyi “sadece” izlemeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğa sınırsız bir enerji kaynağıdır ve ne kadar çok izlersek o kadar çok enerji kazanırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz bu huzuru acaba nasıl veriyor? İlk olarak denizi izlemek ile başlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz sizin için ne anlama gelebilir, güneş ya da ay? Eğer yargılamadan onlarla yer değiştirip onlar ile bir olduğunuzu hissederseniz o zaman farkındalığın ateşi sizi içinizden uyaracak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehirden uzaktan geceyle yıldızlarla baş başa kaldığınızda içinize dolan tarifsiz huzuru hatırlıyor musunuz? Böyle bir günde geceyi izlediniz mi hiç? Sadece geceyi izlemek ![]() ![]() ![]() ![]() Doğayı ve çevreyi izlemek için hiçbir fırsatı kaçırmayın! Doğadan alacağımız enerjiyle dolup taşmak için değil mi ki bazılarımız sık sık doğada kendisiyle buluşuyor ![]() ![]() Sarı Çiçeğin Hikayesi Büyük şair Yunus Emre mensubu olduğu dergahta odunculuk yapmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En meşhur şiirini işte bu duygular içerisinde yazmıştır ![]() ![]() Sordum sarı çiçeğe Annen baban var mıdır? Çiçek eydür derviş baba Annem babam topraktır ![]() Sordum sarı çiçeğe Benzin neden sarıdır Çiçek eydür derviş baba Ölüm bana yakındır Sordum sarı çiçeğe Sizde ölüm var mıdır? Çiçek eydür derviş baba Ölümsüz yer var mıdır? Sordum sarı çiçeğe Evlat kardeş var mıdır? Çiçek eydür derviş baba Evlat kardeş yapraktır ![]() Sordum sarı çiçeğe Boynun neden eğridir Çiçek eydür derviş baba Kalbim Hakka doğrudur Sordum sarı çiçeğe Sen beni bilir misin? Çiçek eydür derviş baba Sen Yunus değil misin? Yunus Emre |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012)İnsanları izlemek: Kendimizi izlediğimizde yönetimi ele almaya çalışan gizli virüs artık yavaş yavaş bu gizini kaybediyor ![]() ![]() Sinirlendiğimiz ya da içimizde bir sıkıntı olduğu zaman hemen koşup aynaya bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir parkta yürüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi temizleyenin gözü olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amaç “olduğu gibi kabul edebilmek” ve “yargılamamak”tır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç sebep yokken, tanımadığınız halde itici, sizden farklı buldu-ğunuz insanlara karşı kontrolünüz dışında gelişen yargılarınızın farkında olmalısınız ![]() ![]() Gülümseyin ve “Farkındayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir Anılarım Eğitim için İzmir’e gittiğimde bir süre orada kaldım ve kentin farklı havası beni hemen büyüledi ![]() ![]() ![]() ![]() Ara sokakta yola masa atan yaşlı birini gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir an virüs bana bir düşünce gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otobüste Telefon Yasağı İstanbul’da otobüse bindiyseniz bir zamanlar meşhur bir olay vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzmir’e gittiğim dönemde aynı yasağı orada da gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun sebebinin ne olduğunu sorduğumda sadece insanlar rahatsız olduğu için diye bir cevapla karşılaştım ![]() Kimdi bu insanlar peki? İzmir’de bir grup var ki herkes onlardan korkuyor çekiniyor ve kesinlikle onlara cevap veremiyordu ![]() ![]() Bu grup yaşlı kadınlardan oluşuyor ve sayıları on binleri buluyordu ![]() ![]() ![]() İzmir’e geldiğimde bana ilk öğretilen şey şuydu; “Ne yaparsan yap kesinlikle otobüste telefonla konuşma ![]() Bende konuşmadım hiçbir zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Virüs hemen devreye girdi ve bana hemen tepki göstermemi gerektirecek şeyler gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yeter ya kesin sesinizi sizi mi dinleyeceğiz” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de virüs boş durmuyor ve bana kadına bak bunamış ihtiyar şeklinde fısıldıyordu ![]() ![]() O kadına baktım ve gülümsemeye çalıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzlerken Tarafsız Bir Gözle İzlemelisin! Bir danışanım aklına kötü düşüncelerin geldiğini söyledi ![]() ![]() ![]() Taraf olmak, iyi – kötü, doğru- yanlış, güzel- çirkin gibi ayırım-lardan birini seçip o tarafı tutmaktır ![]() ![]() ![]() Ona bahçede dolaşan bir kediyi gösterdim ![]() ![]() ![]() Gülümsedi ve “herhalde demiyordur” dedi ![]() İşte o kedi sana bakarken nasıl tarafsız ise sende izleme uygulamalarında öyle tarafsız ve yorumsuz olmalısın ![]() Olayları futbol takımları gibi görmeye çalışmalıyız ![]() ![]() ![]() “Yensek de yenilsek de takımızı bırakmayız” dedi ve gülümsedi ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes bunu ister dedi bana ![]() ![]() Anlatmaya devam etti ![]() ![]() “insanlar genellikle sorunlarını anlatıp dertleşirler” Dertleşmek diye bir tabir bile var hayatımızda ![]() ![]() ![]() Anlatınca içini döküyor insan ve rahatlıyor dedi ![]() ![]() Sence dünyaya neden gelmiş olabiliriz ? Yine kaçamak cevaplar verdi ![]() ![]() ![]() Halimize bakın ![]() ![]() ![]() - Yaşıyormusun? - Evet - Niçin yaşıyorsun? - Bilmem ki Bu nasıl bir diyalogtur? Neden yaşadığını bilmeyen insanlarla dolu bir dünyadayız ![]() ![]() ![]() - Neden yaşadığını hiç mi merak etmedin? - Ettim tabi ki ![]() ![]() - Yani senin dünyaya gelme amacın “okumak ve işe girmek” mi? Yine aynı cevabı almıştım ![]() ![]() ![]() ![]() Sana Ait Bir Şeyler Şimdi bu dünyaya geliyoruz ![]() ![]() Bir arkadaşımla sohbet ederken ilginç diyaloglar yaşadık ve onları kayıt etme gereği duydum ![]() ![]() Bana kim olduğunu anlatabilir misin? - Sakinimdir aslında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En sevdiğin renk? En sevdiğin şarkı? - Maviyi seviyorum ![]() En sevdiğin ders? - Tarih Bunun gibi onlarca soru daha sorulabilirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hepsini bildin” dedi bana ![]() Peki sana ait olan bir şeyler söyleyebilir misin? Cevap veremedi ![]() ![]() ![]() - Annem ve babam çocukken hep üzerime titrerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bisikletim vardı 3 tekerli olanlardan ![]() ![]() ![]() ![]() Bıraksam tüm çocukluğunu anlatacaktı bana ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları anlatırken yüzündeki ifade farkındalığın ifadesiydi ![]() ![]() ![]() ![]() Gideceğin Yeri Biliyor Musun? “Nereye gittiğini bilene bütün dünya yön verir” (Emerson) Uyandığınız anda kendinizi izleme başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben söyleyeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İlerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bir şey olmak istiyorsanız artık özgür değilsinizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ben doktor olacağım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra? “Para kazanacağım, evleneceğim zengin olacağım…” Sonra? Öleceksiniz ![]() “Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur ![]() Artık nereye gittiğinizi biliyor musunuz? “Ölüme” gidiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hala okula gidip derse girer miydiniz? Elbette hayır ![]() Yapamadığınız şeyleri yapmaya çalışırdınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini izlemek tepkileri izlemektir ![]() Bankada kuyruk var sıraya girdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçtiğiniz çayı izleyin, oturduğunuz sandalyeyi tuşlarına bastığınız klavyeyi, baktığınız monitörü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzlemek, anınızı kaçırmadan düşüncelerinize, kendinize, doğaya, insanlara şahit olarak hayattan zevk almaktır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012)b)Düşünceleri İzlemek “ Düşüncelerin ne ise hayatın da odur ![]() ![]() Düşüncenin kaynağı nedir? Düşünceler tıpkı bir filmdeki görüntüler gibi canlanabilmek isterler ![]() ![]() ![]() ![]() Bir düşünceyi ele alalım ve onu izleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı düşünceler bize zarar verirken bazıları da bizi besler ![]() ![]() Size sorulmadan içinizdeki virüs tarafından oluşturulan düşünceleri izlemelisiniz ![]() Düşünceleri izlemenin iki yöntemi vardır; - Düşünceler geldiğinde tetikte olmak ve beklemek - Düşünceleri gelsinler diye çağırmak Hepiniz durup dururken aklınıza bir şeylerin geldiğine şahit olmuşsunuzdur ![]() ![]() ![]() Bunların hiçbirini düşünmeyi istemiyorsunuz ![]() ![]() ![]() Düşünce Nasıl Oluşur? Etrafınıza bakın ve gördüğünüz ilk nesneyi inceleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyhanelerdeki insanlarla sohbet ettiğinizde hepsinin bu şekilde sofraya oturduğundan emin olabilirsiniz ![]() ![]() Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor Hatıralar sarmış dört bir yanımı Baktığım her yerde izin duruyor Ben seni düşünmek istemesem de Bana her şey seni hatırlatıyor İzlemediği için virüs ona her seferinde eski sevgilisini hatırlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz hiçbir zaman bir bilgisayarın durup dururken aklına hatıraları-nın geldiğini göremezsiniz ![]() ![]() Bilgisayar ne zaman kendi kendine içindeki bilgileri açar? Ancak virüs girdiği zaman kontrolsüz bir şekilde davranır ![]() ![]() ![]() Nasıl izleriz? Sessizce, dik bir şekilde oturun ya da uzanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünceler geldiğinde gülümsemeye ve bu oyunu fark ettiğinizi hissetmeye başlayın ![]() ![]() ![]() O anda aklınızdan geçenleri sildiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İzliyorum ama düşünceler gelmiyor mu diyorsunuz? İşte zaten amacımız düşüncelerin siz istemeden gelmemesiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süre bir şey yokmuş gibi davranıp normal faaliyetlerinize devam ederken tetikte olmaya geçin ve düşünceler geldiğinde ilk başta yakalayamasanız da gelmeye başladıktan birkaç dakika sonra onu fark edin ve bir tuzağın içine çekildiğinizi anlayın ![]() ![]() ![]() Düşünceler biz istiyoruz ve aklımıza gelmiyor ise düşüncelerimize emredeceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçmişi düşünmeyi sadece siz istediğinizde başaracaksınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir boks maçı düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eve geldiniz ![]() ![]() ![]() ![]() - Nerdesin sen? - Neden geç kaldın? - Yemek yok evde - Sen yokken böyle böyle oldu - Aradım seni neden açmadın? Bakın sonra ne olacak? Siz tepki vereceksiniz ve ateşe odun atmış olacaksınız ![]() ![]() ![]() Hemen gülümseyin ve tepkisizlik moduna geçin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Onlar bilmiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz farkında olun yeter ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşünceler bize ya geçmişten anılar olarak ya da geleceğe dair hayaller olarak gelirler ![]() ![]() ![]() Öyleyse bizim izlememiz gereken şeyler; - Geçmişe ait anılar - Geleceğe ait hayaller - Yorumlar - Yargılar (önyargılar) Düşünceleri izlemede dört büyük tuzak vardır ![]() ![]() ![]() Unutmayın, sorun düşünmek değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hepimizin bazen sesli düşündüğü olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geleceğe dair hayalleri izlemek Hayal kurmak da diğer tüm olgular için gibi “iyi veya kötü” değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayalleri izlemenin en kolay yolu onları yazmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c) Duyguları izlemek - Öfkeyi İzlemek - Kıskançlığı İzlemek Düşüncelerin pozitif olsun, çünkü düşüncelerin sözlerin olur ![]() Sözlerin pozitif olsun, çünkü sözlerin davranışların olur ![]() Davranışların pozitif olsun, çünkü davranışların alışkanlıkların olur ![]() Alışkanlıkların pozitif olsun, çünkü alışkanlıkların değerlerin olur ![]() Değerlerin pozitif olsun, çünkü değerlerin kaderin olur ![]() (Gandhi) Nefes -> hareketlere -> düşüncelere -> duygulara -> kişiliğe dönüşüyor ![]() Nefesi izlemeyi kaçırınca hareketler oluşuyor, hareketleri de izli-yoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes tam da bu sebepten delirmiş durumda ama farkında değil çünkü bu izlenmeyenler herkesin karakteri olmuş ve onlar bu çılgınlıkları kendileri sanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zincirdeki tüm aşamaları izleyip en son karakterinizde oluşmuş bir açığı görünce, örneğin önyargılı olduğunuzu o an suç üzerindeyken yakalarsanız ve itiraf ederseniz büyük bir enerji akışı yaşarsınız ![]() Yukarıdaki sıralamada yol aldıkça izleme zorlaşır ![]() ![]() ![]() İşte en üst seviye olan kişiliği izlemeyi başarırsanız - ki kişiliği izlemenin yöntemi tamamen suçüstü baskınlarladır- en büyük enerjiyi alıyoruz “Ben önyargılıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En başından bir insan kendi karakterini izleyemez ![]() ![]() Öfkeyi İzlemek: Öfke nedir? Hiç öfkeli birini seyrettiniz mi? Öfkesini gösteren birinin kendinde olduğunu söylemek ne kadar da zor… Dünyaya geldiğimizde henüz oluşmamış olan bu duygu aslında üzüntüler ve mutsuzluklar bastırıldığı yani izlenip virüsleri silinemediği için ortaya çıkmıştır ![]() En basit, en kolay izlenen duygu öfkedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öfkelenmek aslında bizim iyiliğimiz için bize verilmiş bir özellik ama biz buna böyle bakamıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden öfkelendiğiniz anda kendimize gelemiyoruz? Çünkü başkalarıyla bir aradayken tetikte değiliz ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdiğiniz insanların size değil de başka birine karşı öfkelendiğini izleyin ![]() ![]() Önemli olan nokta birinin size öfkelenmesi esnasında kontrolü kaybetmemektir ![]() ![]() ![]() Korkunun geldiğini fark edemezsiniz ama “Öfkem hala geçmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir portakal düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öfke Nasıl İzlenir? Öfkeyi oluşturan düşünceleri izlemek önceliklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşitli düşünceler izlenemeyip içimizde birikir ve güçlenerek duygu olurlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öfkenin önceden geldiğini göreceğinizden eminim ![]() ![]() ![]() ![]() Nefesten başlayıp karaktere doğru dönüşüm sıralamasını verdiği-miz olguların mantığına göre, sadece her nefesini izleyen birisi farkındalığı sağlamış ve anda kalmış olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepkiler Bir an içinde öfkelenip sinirlenip tepki veririz ve her şey çok hızlı gelişir ![]() ![]() Herhangi bir şeyden dolayı pişman olmak çok fazla enerjinizi alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş işten geçti tartışma başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu virüsü ters köşeye sıkıştırın; Kabul edin, bir anda kabul edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzde yüz haklı olsanız bile virüs “ama sen haklısın” diyorsa “haklı veya haksız yok sadece gereksiz bir tartışma var” diyebilin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lavaboya gidin ve kapıyı kapatıp aynaya bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece 5 dakika! Odaya geri gelin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi baktınız ve ne görüyorsunuz? Öfkelendiğiniz kişi, tartıştığınız insan gönlünüzü almaya çalışıyor ![]() ![]() Unutmayın, bu virüs her zaman sizi haklı çıkarmaya çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öfkeden kurtulmak diye bir şey yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böbreğimizden kurtulalım diyor muyuz? Böbreğimizi seviyoruz ve zarar görmesi durumunda ne kadar büyük sorunlar doğacağını biliyoruz ![]() ![]() * Eve geldik ve evde bir tartışmanın başlayacağını sezinliyoruz ![]() ![]() ![]() - Evde yemek yok yiyecek bir şey de yok ![]() - Siz ona; ben napayım canım çıktı işte yoruldum derseniz - Sanki ben yorulmuyorum ne demek bu ne yiyeceğiz der - Sende haklı çıkacaksın ya ego kendini her zaman haklı çı-kartır ya “Hizmetçin mi var? Bana ne, ne yersen ye!” dersin ![]() - Oda sana der ki “Evin parasını kim veriyor, parayı kazanı-yorum veriyorum, sen de bunu yapacaksın…” - “Bende kazanıyorum, beğenmiyorsan kapı orda ![]() ![]() Evet, şimdi geliyor… - Zaten geçende de sen böyle böyle yapmıştın! İşte olay buradan sonra kopar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öfke artık parçalara ayrılıyor ve onu oluşturan düşünceler ortaya çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baştan alalım; - Evde yemek yok, yiyecek bir şey de yok Zilin sesini duydunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kaçamıyorsanız da ne yapın ne edin sakın cevap vermeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskançlığı İzlemek: Duygular daha öncede açıkladığımız gibi çeşitli düşüncelerin be-lirli oranlarda birleşmesi ve birikmesi ile oluşurlar ![]() ![]() Biz eğer kıskançlığı, onu oluşturan düşünceler halinde parçalayıp her bir düşünceyi izlersek kıskançlığı da izlemiş oluruz ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskançlığın da tıpkı öfke gibi gerçekleşmesi için başka bir kişinin varlığına ihtiyaç vardır ![]() ![]() ![]() ![]() - Kıskanmayı ben mi istedim yoksa birde bakmışım ki kıskanıyor muyum? Bu soruya gerçekten evet cevabı verebilecek insan sayısının fazla olmadığı kanaatindeyim ![]() ![]() ![]() Kıskanma eylemimizin gerçekleştiğini gördüğümüzde birini kıs-kandığımızın artık farkındayızdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskandığımızı fark ettikten sonra bu duyguyu oluşturan düşünceleri bulmamız gerekir ![]() ![]() ![]() Kıskançlık eyleminin nasıl izlendiğini bir ilişkiden yola çıkarak açıklayalım ![]() Gerçekleşen Durumlar 1) Partnerinizi aradınız ve birkaç saat boyunca ona ulaşama-dınız ![]() 2) Partnerinizle yolda yürürken sizden fiziksel olarak çok da-ha üstün birileri ona selam verdi ![]() 3) Partnerinizin sürekli telefonu çalıyor ve mesaj geliyor ![]() Virüsün gönderdiği düşünceler 1) Yanında kim var acaba? Yoksa tahmin ettiğim kişi mi? 2) Bunlar da kim? Pis pis gülümsüyorlar bana benden önce onlarla beraber olmuş herhalde… 3) Başka biri var kesin ![]() Tartışmalar 1) Telefonu neden açmadın? - Uyuyakalmışım, görünce aradım seni ![]() Boş versene kiminleydin? Doğruyu söyle - Doğruyu söylüyorum ![]() ![]() (Siz buna peki öyle olsun deyip kafa salladınız fakat bu duygunun bir kısmı kıskançlık olarak paketlendi ![]() 2) Numaradan bir gülümseme ile selam verdiniz ![]() Kim bunlar? Neden sana selam verdiler? - Okuldan arkadaşlar ![]() ![]() Boş versene şu uzun boylu olan senden hoşlanıyor çok belli ![]() - Nereden çıkardın şimdi bunu? Bana güvenmiyor musun? Bunun güven ile alakası yok ![]() (Konu tartışma ve kavga bitince kapandı ![]() 3) Kim arıyor sürekli kim mesaj atıyor? Yoksa yolda gördüğümüz çocuklar mı diyorsunuz gülümseyerek ve alaycı bir tavırla ![]() - Yeter artık ama kapattık o konuyu sanıyordum ![]() ![]() Eminim öyledir ![]() ![]() (Konunun kapandığını sanıyorsunuz ama üçüncü düşünce de bu-radan geldi ve önceki düşünceler arasında bağ da kuruldu ![]() Bu düşünceleri siz istemeden virüs size gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl İzleyeceğiz? 1) Bunu düşündüğümü hatırladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Yolda selam veren kişileri kontrolümü ele geçiren virüs bana farklı gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Telefon çaldığında arayan kişinin niçin ailesinden biri olduğunu düşünmek yerine kafamda onu başka biri olarak kuruyorum? Sebebini biliyorum çünkü beni esareti altına alan ve izlemem gereken virüs böyle yaparak canımı yakmak istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskançlık sebebi olan tüm durumlarda bu tür bir analiz yapılması olayı kolaylaştıracaktır ve duyguyu düşüncelerine parçalayarak analizimizi tamamlayacağız ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskanmak İyi Veya Kötü Değildir Kıskanan insanlar hep aynı bahanenin arkasına sığınacaklardır ![]() ![]() ![]() Burada dikkat edilmesi gereken nokta kıskanmanın bizim kontro-lümüzle olup olmadığıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birini seviyorsan ona güvenmek zorundasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskanmak yanlış veya doğru iyi veya kötü değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kıskanma faaliyetine geçmişte yaşadığımız tecrübelerden yola çıkarak ulaştığımızı fark ettiysek bu problemin nasıl üstesinden geleceğimize bakalım ![]() Unutulamayan İlişkiler Geçmişi izleme ve geçmişe dair anılardaki virüsleri silme uygu-lamalarında daha öncede açıkladığımız gibi daha önce yaşadığımız olumlu ya da olumsuz deneyimlerimizi virüs bize hatırlatmadan önce biz kasıtlı olarak hatırlayıp o olayları tekrar yaşamalı ve yüzleşmeliyiz ![]() ![]() Bilgisayar programları da komutlar ile çalışır ![]() ![]() ![]() Benzer bir durum bizim için de söz konusu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi virüse fırsat vermeden eski ilişkimizi hatırlayalım ve onu analiz edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komutları değiştirin Eski ilişkinizi düşünmeye devam ederken acı hatıraların gelmesini beklediniz ve onlar geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Eski sevgilinizle güzel bir gün geçirdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verilen örnekteki olguyu iyi analiz edersek bu duruma iki farklı şekilde yaklaşabiliriz ![]() ![]() Bardağın boş tarafından bakmak ; “Onu çok özledim, kimse onun gibi sevmeyecek beni ![]() ![]() ![]() Bir de bardağın dolu tarafına bakalım; “ Evet bu olayı bana virüs hatırlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cümleleri tekrar ettiğinizde gülümseyin ve kameraya tekrar el sallayın ![]() ![]() ![]() ![]() Eski sevgiliniz aklınıza tekrar geldiğinde ise tekrar kameraya bakarak el sallamalısınız ![]() “Ben bu filmi daha önce izledim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012)2 ![]() KUANTUM YAŞAM Kardeşim, Sen düşünceden ibaretsin ![]() Geri kalan, kan ve kemiksin ![]() Gül düşünür, gülistân olursun ![]() Diken düşünür dikenlik olursun ![]() MEVLANA Kuantum Düşünme Mekanizması “Kuantum Düşünme” kavramının ne olduğunu basitçe anlamaya çalışalım ![]() ![]() ![]() ![]() Her madde atomlardan oluştuğuna göre şekildeki silgi de atomlardan oluşmuştur ![]() ![]() Bir silgi atomunun hacimsel olarak yüzde 99 u boşluk ve yüzde 1 i çekirdek ve elektronlardan oluşmaktadır ![]() ![]() Bu durumu da silginin yüzde 99 u boşluk ve sadece yüzde 1 i çekirdek ve elektronlardan oluşmalıdır ![]() ![]() ![]() Bir adım daha ileri gidelim; Çekirdek nötron ve protondan oluşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Peki, bu nasıl olmaktadır? Silgiye baktık ![]() ![]() ![]() Peki, elektronlar ve çekirdek neye göre yok olup belirmektedir? Yapılan deneyler sonucu silginin var olduğunu düşünmemiz ve ona inanmamız silgi atomundaki çekirdeğin ve elektronların be-lirmesine sebep olmaktadır ![]() ![]() O zaman biz her şeyi düşünerek oluşturmaktayız diyebilir miyiz? Hayatımızı, seçimlerimizi, hastalıklarımızı, duygularımızı, isteklerimizi… Bir silgiyi düşünerek oluşturuyor ve gerçeklik haline çeviriyorsak, tüm hayatımızı isteyip şekillendirmemiz mümkündür diyebilir miyiz? Sürekli “Çok sıkıldım ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm dünyayı, görüntüleri, insanları biz projekte ediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bu oyunu görebilirseniz bu oyunun kurallarını çözerseniz ki bunu farkındalık ile yapıyorsunuz işte o zaman kontrolü ele alırsınız ve sadece kendi istediğiniz hayatı yaşarsınız ve istediğiniz şeyleri elde edersiniz ![]() Düşünceler ancak yargılar ve beklentiler ile şekillenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz istersek, gerçekten de hayalimizde son model bir arabaya bindiğimize inanırsak ve bunu sürekli tekrar edersek bir süre sonra o arabaya sahip olduğumuza inanırız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insanın zihninde gerçekleştirebileceği en büyük ve en güçlü olgu her isteğinin gerçek olmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatınızdaki tüm isteklerinizi düşüncelerinizle oluşturmaya hazır mısınız? 1)KUANTUM DÜŞÜNME (Pozitif Düşünme) “Madde yoktur, her şey düşünceden ibarettir ![]() ![]() Her şey bizim düşüncelerimizden ibaret olduğuna göre, oluştur-mak istediğimiz ve hedeflediğimiz her şeyi düşünerek gerçekleştirmek de bizim elimizdedir ![]() ![]() Düşüncelerimizle oluşturacağımız her gerçekliğin bizim onayımız ve kontrolümüzde olması gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durumun günümüzde artık bilimsel kanıtları olduğunu yukarıda açıklamaya çalıştık ![]() ![]() ![]() ![]() Zihnimizde şekillendirdiğimiz istekleri gerçekleştirirken geçmişteki bastırılmış bilinçaltımızda kalan olumsuz düşünceleri de hesaba katmak gerekiyor ![]() ![]() ![]() Biz şu an istediklerimize sahip değilsek bunun sebebi zamanında izleyemediğimiz düşünce faaliyetleridir ![]() ![]() Farkındalıkta yorum ve yargılar olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Evreni Alaaddin’in sihirli lambası olarak düşünürsek aslında bize tek sorduğu şey şudur; “Ne istiyorsun?” Fakat insanoğlu zihnindeki algılama farklılığı sebebiyle olumsuz-lukları dile getirir ve bu soruya çoğu zaman farkında olmadan olumsuz cevap verir ![]() ![]() Lambanın cini size soruyor ![]() Sizin verdiğiniz cevap ise aynen şöyle oluyor; “Param yok, durumlar kötü ![]() ![]() Çıldırdınız mı? Size ne istediğinizi soruyor ![]() “Ben para istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir arkadaşımızla sohbet ederken ona nasıl olduğunu sorarız ve aldığımız cevaplar genellikle olumlu devam ederken bir süre sonra “ama” diye başlayan olumsuz cümleler ile birleştirilir ![]() Konuşmalar sırasında birisi geliyor ve “Çok yalnızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuantum düşünme kısmında ele aldığımız bu yaklaşımı farkındalık uygulamalarında anlattığımız düşünceleri izleme kısmı ile birlikte düşünüp “ağzınızdan çıkanları” dikkatlice izlemeniz gerekir ![]() Unutmayın sadece elimizde olanlardan bahsedebiliriz ![]() ![]() ![]() 2)KUANTUM OLUMLAMA (İstemek, Dua etmek) "Ne zaman gökyüzüne bir nefes, bir dua gönderdin de, ardınca ona benzer bir iyilik gelmedi? Dikkat etsen, her an uyanık olsan, yaptığın işin cevabını görürsün ![]() Farkındalık sahibi ve pozitif düşünen birinin isteklerinin gerçekleşmeme ihtimali yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlama nedir? Olumlama bir isteği düzenli olarak tekrar edip dile getirmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün içinde söylediğimiz sözlerin, dinlediğimiz şarkıların, verdi-ğiniz tepkilerin hayatımıza önemli etkileri vardır ![]() "Çok yalnızım" "Çok şansızım" "Durumlar yine kötü" "Çok beceriksizim" İşte çoğu insan farkında olmadan bir takım düşünceleri istekler olarak seçiyor ve gönderiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlama (Dua) Nasıl Yapılmaz? 1)Olumlamalar şarta bağlı olmamalıdır ![]() - Yalnız başıma iş kurarsam başarılı olurum ![]() ![]() Doğrusu; - Ben işlerimde başarılıyım ![]() 2)Zorunluluk içermemelidir ![]() - Sakin olmalıyım ![]() Doğrusu; - Sakinim ![]() 3) Gelecek zaman öğesi içermemelidir ![]() ![]() - Her şey çok güzel olacak ![]() Doğrusu; - Her şey çok güzel ![]() 4) Olumsuz anlam içermemelidir ![]() - Geri dönmek istemiyorum ![]() Doğrusu; - Burada kalıyorum ![]() Olumlama Nasıl Yapılır? Öncelikle isteğimizi belirleriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlama cümlelerimiz daima olumlu olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() • “İstiyorum ![]() ![]() ![]() • “Hak ediyorum ![]() ![]() ![]() • “Biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() 3)YARATICI İMGEMELE (İlham, Yaratıcılık, Kuantum Onaylama) “Bunun için size diyorum ki, duayla dilediğiniz her şeyi daha şimdiden almış olduğunuza inanın, dileğiniz yerine gelecektir ![]() Kendini bilmek, kendini olabildiğince iyi tanımlayabilmek değildir ![]() ![]() Bilim adamları günümüzde cansız hiçbir maddenin olmadığını artık kabul etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuantum Olumlamalar ile gönderdiğimiz isteklerin gerçekleşmesini bekliyoruz ![]() 1) Net olarak hedefinizi belirleyin ![]() 2) Net bir fikir ya da görüntü yaratın ![]() 3) Sık sık üzerine odaklanın ve tekrar edin ![]() 4) Ona pozitif enerji yükleyin ![]() 5) Hayatın akışına teslim olun ve başınıza gelen olayları yargılamayın ![]() İmgeleme kısaca kuantum olumlama ile sözlü olarak istediğimiz şeyleri görüntülü ve yazılı olarak tekrardan pekiştirmektir ![]() İmgelemek istediğiniz şeyi düşünmek değil, onu sanki gerçekleşmiş gibi hissetmektir ![]() ![]() Müzik dinlerken gitarı adeta çalarmış gibi yapmak o anı gerçekmiş gibi hissetmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Kuantum olumlama ile isterken sadece şimdiki zaman vardır ![]() ![]() ![]() İsteklerinizi en az yirmi kez yazmanız, evin 3-5 tarafına bu kâğıtları asmanız ve sürekli görebileceğiniz yerlerde (buzdolabının üstü gibi) bulundurmanız, bir defter veya günlük tutmanız, bir pano oluşturmanız (hayal panosu) ve o panoya fotoğraflar ve yazılar asmanız, arkadaşlarınıza anlatmanız, eğer iki kişi iseniz bu yolda birbirinize destek olmanız ve sabır konusunda yardımcı olmanız elbette güzel ve destekleyici olacaktır ![]() 3 ![]() TESLİMİYET İzleme uygulamaları ile enerjimizi güncelledik ve bizi kontrol eden virüsü devre dışı bırakmaya çalıştık ![]() ![]() ![]() ![]() İsteklerinizi gönderdikten sonra nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor ![]() ![]() ![]() Bolluk olumlaması yapan birisi bir hafta sonra cüzdanını çaldırsa nasıl bir tepki verir? Ya da mutlu bir ilişki olumlaması yapan birisi terk edilse neler hisseder? Derslerinde başarılı olmak isteyen birisi bir süre sonra sınavında başarısız olursa ne yapmalıdır? Saydığımız birkaç örnekte bile bu yaşananların sonucunda sinir-lenir, üzülür ya da ümitsizliğe kapılırsanız olumlamanız zarar görür ![]() ![]() ![]() ![]() Teslimiyet, isteklerimizi gönderdikten sonra başımıza gelen her olayın – bize göre iyi veya kötü – aslında bizi isteğimize götürdü-ğüne şüphe bile duymadan inanmak ve olayların akışına teslim olmaktır ![]() Neden teslim olmalıyız, başımıza gelen her şeye? Evrende yaşama ihtimalimiz olan her şey zaten gerçekleşiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teslimiyet, hayatın akışına kendini bırakmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “AN”I OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEK teslimiyettir ![]() ![]() ![]() “An”ı kabul ettiğinizde farkındalık size destek olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki de siz tepkisizce dururken hayatınız için çok önemli bir bilgiye dikkat kesilebilirsiniz ![]() Oğuzhan Korkmaz Kişisel Gelişim Uzmanı |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Farkındalığın Farkındalığı - Oğuzhan Korkmaz (2007-2012)Hepinize teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|