![]() |
Hoşgeldin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HoşgeldinGeçen hafta sonu yakın bir dostun yaşamı solumaya başlayan yeni doğmuş bebeğini görmeye gitmiştim ![]() Benim spastik taraflarımdan biride bu ![]() rahatsız olurum ![]() ![]() Ölüm ziyaretlerinde bir yere kadar normalde,yeni doğan ziyaretlerinde sersemliyor düşünceler işte ![]() Yol macerasının başında, insanların yaşadığı yılların sayısının gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyor insan ![]() ![]() ![]() Uzun? Kaç yıl yaşarsanız yaşayın, sonunda hiç yaşamamış gibi olduğunuzun farkına varıyorsunuz ![]() 10 yıl yaşamakla, 100 yıl yaşamak arasında bir fark olsa bile, bu farkı hissedemiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun,ilk nefesle birlikte kısalmaya başlar ![]() Ve sonsuzluk içinde sıfır kere sıfır döngüsü yelken açar ![]() Küçük dostum ben şimdi sana Aristofanes'ten Hayat tiyatro gibidir,en kötü insanlar,en iyi yerlerde oturur desem ne yazar?Sen tecrübe edip öğrenene kadar "büyüklerden masallar" olmaktan öteye gidemeyecek zaten ![]() Motley'e katılıyorum ;Taşlar değil, yapılan işler anıtları oluşturur ![]() Sen de kendi anıt(lar)ını oluşturacaksın ![]() Arada tırmalayacaksın,homurdanacaksın ve çekiştireceksin hayatı Bunun nedeninin aslında hayattan olmayacak şeyler istemende olduğunu farkedeceksin sonraları ![]() ![]() Sonra belkide Bruno'nun geldiği noktaya geleceksin ve tiksineceksin gerçeğin yalanlardan sadece biri olduğunu gördüğünde ![]() "Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır ![]() Yer yüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar ![]() Doğruyu,yanlışı konuşup duruyor büyüklerin habire Çekiştirip duruyoruz birbirimizi,anlamaya çalışmak yerine ![]() "Doğru nedir ?Anlatsana Ne ile yaşar ne ile beslenir, Gözleri var mıdır mesela; Varsa bile seninkiler kadar güzel midir?" (F ![]() Sen boşver bizim zırvalıklarımızı Doğrularımız,yanlışlarımız senin gözlerin kadar güzel değil ![]() O kadar önemli de değil ![]() ![]() Hoşgeldin,küçük dostum Hoşgeldin ![]() |
![]() |
![]() |
|