| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| dağıtımlar, dağıtımları, debian, linux, tabanlı | 
|  | Linux Dağıtımları Debian - Debian Tabanlı Dağıtımlar |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Linux Dağıtımları Debian - Debian Tabanlı DağıtımlarDebian - Debian Tabanlı Dağıtımlar Debian Geniş donanım platformu desteği olan köklü bir geçmişe sahip özgür bir dağıtımdır  Debian ve türevi dağıtımlar  deb dosya biçimi ile kullanılan paket yönetim sistemine sahiptir  Dağıtım Açıklama 64 Studio AMD64 Mimarisi üzerinde özel ses ve video üretimi amacıyla kullanılmaktadır  AbulÃ?du Alinex Baltix BeatrIX Çek Cumhuriyetinde geliştirilen kolay kullanımı amaçlayan bir masaüstü dağıtımı  Bharat Operating System Solutions Hindistan Resmi Kurumlarında kullanılan bir dağıtım  CubeLinux DeMuDi Multimedya üretimi için hazırlanmış bir dağıtım  Dreamlinux Brezilye menşeili Morphix, Elive, Debian ve Kanotix temelli bir dağıtım  Masaüstü Mac OS X'e benzemektedir  eBox Router/Firewall ve NAS/PDC amacıyla geliştirilen bir dağıtım  Elive Enlightenment pencere yöneticisi kullanan bir Live CD dağıtımı  Feather Linux Knoppix tabanlı Fluxbox pencere yöneticisi kullanan bir dağıtım  Finnix Live CD dağıtımı  G2Linx Gibraltar Router/firewall amaçlı bir dağıtım  gnuLinEx İspanya menşeili bir dağıtım  Kanotix Kolay kullanımı hedefleyen KDE Masaüstü ortamını kullanan kurulabilir bir Live CD dağıtımı  Knoppix İLk Live CD dağıtımı  LiMux Linspire Lindows olarak bilinen kolay masaüstü kullanımını hedefleyen bir dağıtım  The Linux Router Project Router amaçlı bir dağıtım  Maemo Taşınabilir Linux cihazları için geliştirme ortamı sunan bir dağıtım  MEPIS Kurulabilir Live CD dağıtımı  NepaLinux Morphix tabanlı Nepal dilinde bir dağıtım  OpenZaurus Outernet Server PAIPIX Partekiz menşeili Knoppix ve Kanotix tabanlı bir dağıtım  Parsix Kanotix tabanlı kurulabilen Live CD dağıtımı  PingOO Fransa menşeili ve sunucu sürümü de olan okullar gibi topluluk ve organizasyonlar için geliştirilen bir dağıtım  PSUbuntu Rxart Satux JRSC tarafından geliştirilern Brezilya menşeili bir dağıtım  Skolelinux Okullar için geliştirilmiş Norveç menşeili bir dağıtım  sidux Kurulabilir live CD dağıtımı  Debian'ın kararsız(Sid) sürümünü kararlı hale getirmeyi amaçlayan bir dağıtımdır  Symphony OS Mezzo masaüstü ortamı kullanan bir dağıtım  Trisquel İspanya-GAliçya menşeili bir dağıtım  Linux Tiger Mac OS X tarzında geliştirlen bir dağıtım  Tuquito Arjantin menşeili bir dağıtım  Ubuntu Güney Afrika menşeili Canonical Ltd şirketi tarafından desteklenen, kolay masaüstü kullanımını hedefleyen, GNOME masaüstü ortamı kullanan, yaygın kullanılan bir dağıtım  UserLinux Xandros Open Circulation Edition Xebian XBox için geliştirilen bir dağıtım  Knoppix - Knoppix Tabanlı Dağıtımlar Knoppix, Debian tabanlı bir dağıtımdır  Dağıtım Açıklama Buildix Damn Small Linux Kurulabilen küçük bir Live CD dağıtımı  Kaella Fransızca'ya çevrilmiş Knoppix  Feather Linux Küçük bir Live CD ve Live USB dağıtımı  Kalango Brezilya menşeili bir dağıtım  KnoppMyth Kurumin Brezilya menşeili bir dağıtım  Morphix GNOME masaüstü ortamı kullanan bir Live CD dağıtımı  Musix Özgür multimedya yazılımlarını barındıran bir dağıtım  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
|  |