![]() |
Linux Dağıtımları Debian - Debian Tabanlı Dağıtımlar
Debian - Debian Tabanlı Dağıtımlar Debian Geniş donanım platformu desteği olan köklü bir geçmişe sahip özgür bir dağıtımdır. Debian ve türevi dağıtımlar .deb dosya biçimi ile kullanılan paket yönetim sistemine sahiptir. Dağıtım Açıklama 64 Studio AMD64 Mimarisi üzerinde özel ses ve video üretimi amacıyla kullanılmaktadır. AbulÃ?du Alinex Baltix BeatrIX Çek Cumhuriyetinde geliştirilen kolay kullanımı amaçlayan bir masaüstü dağıtımı. Bharat Operating System Solutions Hindistan Resmi Kurumlarında kullanılan bir dağıtım. CubeLinux DeMuDi Multimedya üretimi için hazırlanmış bir dağıtım. Dreamlinux Brezilye menşeili Morphix, Elive, Debian ve Kanotix temelli bir dağıtım. Masaüstü Mac OS X'e benzemektedir. eBox Router/Firewall ve NAS/PDC amacıyla geliştirilen bir dağıtım. Elive Enlightenment pencere yöneticisi kullanan bir Live CD dağıtımı. Feather Linux Knoppix tabanlı Fluxbox pencere yöneticisi kullanan bir dağıtım. Finnix Live CD dağıtımı. G2Linx Gibraltar Router/firewall amaçlı bir dağıtım. gnuLinEx İspanya menşeili bir dağıtım. Kanotix Kolay kullanımı hedefleyen KDE Masaüstü ortamını kullanan kurulabilir bir Live CD dağıtımı. Knoppix İLk Live CD dağıtımı. LiMux Linspire Lindows olarak bilinen kolay masaüstü kullanımını hedefleyen bir dağıtım. The Linux Router Project Router amaçlı bir dağıtım. Maemo Taşınabilir Linux cihazları için geliştirme ortamı sunan bir dağıtım. MEPIS Kurulabilir Live CD dağıtımı. NepaLinux Morphix tabanlı Nepal dilinde bir dağıtım. OpenZaurus Outernet Server PAIPIX Partekiz menşeili Knoppix ve Kanotix tabanlı bir dağıtım. Parsix Kanotix tabanlı kurulabilen Live CD dağıtımı. PingOO Fransa menşeili ve sunucu sürümü de olan okullar gibi topluluk ve organizasyonlar için geliştirilen bir dağıtım. PSUbuntu Rxart Satux JRSC tarafından geliştirilern Brezilya menşeili bir dağıtım. Skolelinux Okullar için geliştirilmiş Norveç menşeili bir dağıtım. sidux Kurulabilir live CD dağıtımı. Debian'ın kararsız(Sid) sürümünü kararlı hale getirmeyi amaçlayan bir dağıtımdır. Symphony OS Mezzo masaüstü ortamı kullanan bir dağıtım. Trisquel İspanya-GAliçya menşeili bir dağıtım. Linux Tiger Mac OS X tarzında geliştirlen bir dağıtım. Tuquito Arjantin menşeili bir dağıtım. Ubuntu Güney Afrika menşeili Canonical Ltd şirketi tarafından desteklenen, kolay masaüstü kullanımını hedefleyen, GNOME masaüstü ortamı kullanan, yaygın kullanılan bir dağıtım. UserLinux Xandros Open Circulation Edition Xebian XBox için geliştirilen bir dağıtım. Knoppix - Knoppix Tabanlı Dağıtımlar Knoppix, Debian tabanlı bir dağıtımdır. Dağıtım Açıklama Buildix Damn Small Linux Kurulabilen küçük bir Live CD dağıtımı. Kaella Fransızca'ya çevrilmiş Knoppix. Feather Linux Küçük bir Live CD ve Live USB dağıtımı. Kalango Brezilya menşeili bir dağıtım. KnoppMyth Kurumin Brezilya menşeili bir dağıtım. Morphix GNOME masaüstü ortamı kullanan bir Live CD dağıtımı. Musix Özgür multimedya yazılımlarını barındıran bir dağıtım. Kaynak : Wikipedia |