Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, eti, hazırlanması

Dana Eti Hazırlanması

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Eti Hazırlanması




Hazırlanması
Dana eti kasaplar tarafında dört değişik biçimde hazırlanır:

Kıyma: Dana etinin makineyle veya elle ince olarak çekilmiş hali
Parça et (kuşbaşı): Dana etininin 3-5 cm boyutlarında küpler halinde parçalara ayrılması
Biftek: Dana etinin 1-3 cm kalınlığında ve 10-20 cm genişliğinde dikdörtgenler şeklinde kesilmesi
Rosto: Dana etinin fırında kızartılmaya uygun şekilde 2-3 kilogramlık büyük bir parça halinde hazırlanması

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.