ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Dana Eti Hazırlanması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=496308)

Prof. Dr. Sinsi 08-20-2012 02:33 AM

Dana Eti Hazırlanması
 

Hazırlanması
Dana eti kasaplar tarafında dört değişik biçimde hazırlanır:

Kıyma: Dana etinin makineyle veya elle ince olarak çekilmiş hali
Parça et (kuşbaşı): Dana etininin 3-5 cm boyutlarında küpler halinde parçalara ayrılması
Biftek: Dana etinin 1-3 cm kalınlığında ve 10-20 cm genişliğinde dikdörtgenler şeklinde kesilmesi
Rosto: Dana etinin fırında kızartılmaya uygun şekilde 2-3 kilogramlık büyük bir parça halinde hazırlanması

Kaynak : Wikipedia


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.