azeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de çileğin de çiğ etin de favori 'mekânları' var
Üst: Peynir pişmiş yemek salata tütsülenmiş balık ve et üste konmalı tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur
Orta: Süt süzme yoğurt yoğurt krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir
Sebzelik: Çilek böğürtlen vs yeşil salata yapraklı sebzeler taze nane dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik papaya mango gibi egzotik meyve portakal mandalina gibi turunçgilleri domatesleri buzdolabında koymayın tatları kaybolur
Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler
Kapı: Tereyağı margarin yumurta açılmış reçel kavanozları içecekler
Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur
Alt: Çiğ et ve balık alta Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz
maydanoz salata sosları vs kapıda gözlerde yerini buluyor Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.