ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Buzdolabınızı Daha Düzenli Nasıl Yaparsınız ? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=485473)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 05:27 AM

Buzdolabınızı Daha Düzenli Nasıl Yaparsınız ?
 
  • buzdolabınızı daha düzenli nasıl yaparsınız ?

    azeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de. çileğin de. çiğ etin de favori 'mekânları' var.

    Üst: Peynir. pişmiş yemek. salata. tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

    Orta: Süt. süzme yoğurt. yoğurt. krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.

    Sebzelik: Çilek. böğürtlen vs. yeşil salata. yapraklı sebzeler.. taze nane. dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. papaya. mango gibi egzotik meyve. portakal. mandalina gibi turunçgilleri. domatesleri buzdolabında koymayın. tatları kaybolur.

    Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.

    Kapı: Tereyağı. margarin. yumurta. açılmış reçel kavanozları. içecekler.

    Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.

    Alt: Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.
    maydanoz salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.