![]() |
Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik BilgilerFırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler-Fırın Kullanmayla İlgili Püf Noktalar * Fırında pişirmede en yaygın olarak kullanılan ısı aralığı 160- 180 °C arasıdır ![]() * Tarifte aksi belirtilmediği takdirde fırın önceden pişirme ısısına ayarlanıp ısıtılmalı ve yiyecek sıcak fırına sürülmelidir ![]() * Fırında kullanılacak tepsiler ve pişirme kapları yapışmayı engellemek için hafifçe yağlanmalıdır ![]() * Üzeri kızarması istenilen yiyecekler mümkün olduğunca üst raflara yerleştirilmelidir ![]() * Pişme süresi uzun olan soslu yiyecekler, bir süre üzeri folyo ile kapalı pişirilip sonra folyo kaldırılarak üzerleri kızartılmalıdır ![]() * Pişme sırasında fırının kapağının açılması ısı kaybına neden olacağından pişirmeyi etkiler ![]() ![]() ![]() * Fırından tepsi çıkarmak için ıslak bezler kesinlikle kullanılmamalı, kalın fırın eldivenleri veya birkaç kat kuru havlu bezler tercih edilmelidir ![]() * Kabuğu soyulmuş bademleri ve çam fıstıklarını 185 °C'ye ısıtılmış fırında hiç yağ koymadan altın sarısı renkte kavurabilirsiniz ![]() * 200 °C'de bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırın tepsisine yerleştirerek peksimet haline getirebilirsiniz ![]() * 75-100 °C'de yemeklerinizi sıcak olarak koruyabilirsiniz fakat kurumamaları için üzerlerini kapalı tutmalısınız ![]() |
![]() |
![]() |
|