![]() |
Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler
Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler-Fırın Kullanmayla İlgili Püf Noktalar
* Fırında pişirmede en yaygın olarak kullanılan ısı aralığı 160- 180 °C arasıdır. * Tarifte aksi belirtilmediği takdirde fırın önceden pişirme ısısına ayarlanıp ısıtılmalı ve yiyecek sıcak fırına sürülmelidir. * Fırında kullanılacak tepsiler ve pişirme kapları yapışmayı engellemek için hafifçe yağlanmalıdır. * Üzeri kızarması istenilen yiyecekler mümkün olduğunca üst raflara yerleştirilmelidir. * Pişme süresi uzun olan soslu yiyecekler, bir süre üzeri folyo ile kapalı pişirilip sonra folyo kaldırılarak üzerleri kızartılmalıdır. * Pişme sırasında fırının kapağının açılması ısı kaybına neden olacağından pişirmeyi etkiler. Bu nedenle fırının kapağı sık açılmamalıdır. Kekler için ilk 20-25 dakikadan önce hiç kapak açılmamalıdır. * Fırından tepsi çıkarmak için ıslak bezler kesinlikle kullanılmamalı, kalın fırın eldivenleri veya birkaç kat kuru havlu bezler tercih edilmelidir. * Kabuğu soyulmuş bademleri ve çam fıstıklarını 185 °C'ye ısıtılmış fırında hiç yağ koymadan altın sarısı renkte kavurabilirsiniz. * 200 °C'de bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırın tepsisine yerleştirerek peksimet haline getirebilirsiniz. * 75-100 °C'de yemeklerinizi sıcak olarak koruyabilirsiniz fakat kurumamaları için üzerlerini kapalı tutmalısınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.