ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=485276)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 06:00 AM

Fırınıla İlgili Püf Noktalar - Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler
 
Fırında Pişirme İle İlgili Pratik Bilgiler-Fırın Kullanmayla İlgili Püf Noktalar

* Fırında pişirmede en yaygın olarak kullanılan ısı aralığı 160- 180 °C arasıdır.

* Tarifte aksi belirtilmediği takdirde fırın önceden pişirme ısısına ayarlanıp ısıtılmalı ve yiyecek sıcak fırına sürülmelidir.

* Fırında kullanılacak tepsiler ve pişirme kapları yapışmayı engellemek için hafifçe yağlanmalıdır.

* Üzeri kızarması istenilen yiyecekler mümkün olduğunca üst raflara yerleştirilmelidir.

* Pişme süresi uzun olan soslu yiyecekler, bir süre üzeri folyo ile kapalı pişirilip sonra folyo kaldırılarak üzerleri kızartılmalıdır.

* Pişme sırasında fırının kapağının açılması ısı kaybına neden olacağından pişirmeyi etkiler. Bu nedenle fırının kapağı sık açılmamalıdır. Kekler için ilk 20-25 dakikadan önce hiç kapak açılmamalıdır.

* Fırından tepsi çıkarmak için ıslak bezler kesinlikle kullanılmamalı, kalın fırın eldivenleri veya birkaç kat kuru havlu bezler tercih edilmelidir.

* Kabuğu soyulmuş bademleri ve çam fıstıklarını 185 °C'ye ısıtılmış fırında hiç yağ koymadan altın sarısı renkte kavurabilirsiniz.

* 200 °C'de bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırın tepsisine yerleştirerek peksimet haline getirebilirsiniz.

* 75-100 °C'de yemeklerinizi sıcak olarak koruyabilirsiniz fakat kurumamaları için üzerlerini kapalı tutmalısınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.