|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| göre, kısımlarına, sebzelerin, sınıflandırılması, yenen |
Sebzelerin Yenen Kısımlarına Göre Sınıflandırılması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzelerin Yenen Kısımlarına Göre SınıflandırılmasıSebzelerin yenen kısımlarına göre sınıflandırılması 1 Kökleri yenen sebzeler2 Yumruları yenen sebzeler3 Soğanları yenen sebzeler4 Yaprakları yenen sebzeler5 Çiçek ve çiçek tablası yenen sebzeler6 Meyveleri yenen sebzeler1 Kökleri yenen sebzelerHavuç, fındık, bayır ve kestane turpu, kök kerevizi, yemeklik kırmızı pancar, şalgam 2 Yaprakları yenen sebzelerYaprak, kıvırcık ve baş salata, marul, ıspanak, pazı, semiz otu, ebegümeci, dere otu, nane, maydanoz, yaprak ve baş lahanalar, pırasa 3 Meyveleri yenen sebzelerDomates, patlıcan, biber, hıyar, kavun, karpuz, sakız ve bal kabakları, taze fasulye, bakla ve bezelye, çilek 4 Soğanları yenen sebzelerSoğan ve sarımsak 5 Yumruları, rizomları ve sürgünleri yenen sebzelerYer elması, tatlı patates, patates, kuşkonmaz Sebzelerin yenen kısımlarına göre en gelişmiş şekli : 1 Kökleri yenen sebzelerHavuç, turp, pancar, kök kerevizi, şalgam 2 Yumruları yenen sebzelerPatates, yer elması, tatlı patates 3 Soğanları yenen sebzelerSoğan, sarımsak 4 Soğan ve yaprak gövdesi yenen sebzelerTaze soğan ve sarımsak, pırasa 5 Sürgünleri yenen sebzelerKuşkonmaz 6 Yapraklan yenen sebzelerYaprak lahana, baş lahana, salata ve marul, ıspanak, pazı, ebegümeci 7 Yaprak sapları yenen sebzelerRavent, sap kerevizi 8 Çiçek ve çiçek organları yenen sebzelerKarnabahar, hıyar ve kabak çiçekleri 9 Çiçek tablası ve meyvesi yenen sebzelerEnginar, bamya 10 Taze meyvesi yenen sebzelerTaze bakla, fasulye, bezelye, hıyar, yazlık kabaklar, biber, patlıcan, tatlı mısır 11 Olgun meyvesi yenen sebzelerDomates, kavun, karpuz, kışlık kabaklar, çilek 12 Tohumlan yenen sebzelerîç bakla, fasulye, bezelye, mısır 13 Kokulu otlarMaydanoz, nane, dere otu, tere, roka Süs bitkilerinin sınıflandırılmasında 1 Kesme çiçeklerGül karanfil, krizantem vb ![]() 2 Saksı çiçekleri3 ÇeliklerAşı ve çoğaltma materyalleri 4 Soğan, yumru, rizom ve kökler5 Fidan, fide ve çeliklerKaynak: Sera Ürünlerinin Pazarlanması Prof Dr Atilla GÜNAY - Prof Dr Mehmet BÜLBÜL |
|
|
|