Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuğa, dua, etmek, ilk, mamayı, verirken

Çocuğa İlk Mamayı Verirken Duâ Etmek...

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuğa İlk Mamayı Verirken Duâ Etmek...

Çocuğa İlk Mamayı Verirken Duâ Etmek

730- Sahih isnadla Hazreti Âişe´den (Radıyallahu Anha) yapılan riva­yete göre şöyle demiştir: "Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellern´e ço­cuklar getirilirdi de onlara duâ ederdi ve onlara mama verirdi"[17]

Bir rivayet: "Onlara bereket duasında bulunurdu" şeklinde varîd ol­muştur

731- Ebû Bekir´in kızı Esmâ´dan (Radıyallahu Anhüma) yapılan riva­yetde o şöyle demiştir: "Zübeyr´in oğlu Abdullah´a hamile kalmıştım Son­ra Medine´ye geldim de Küba´ya indim Küba´da (onu) doğurdum Son­ra onu Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem´e götürdüm Peygamber onu kucağına koydu Sonra bir hurma istedi ve onu çiğnedi Sonra çocu­ğun ağzına tükürük attı Böylece çocuğun karnına ilk giren şey, Resûlül­lah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in tükürüğü oldu Sonra hurma mama­sından damağına çaldı Sonra ona duâ etti ve üzerine bereket diledi[18]

732- Ebû Musa El-Eş´arî´den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde o şöy­le demiştir: "Bir oğlanım doğdu Onu Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellenı´e getirdim Çocuğa İbrahim adım verdi Hurma mamasından da­mağına çaldı ve ona bereket duasında bulundu[19]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com