![]() |
Çocuğa İlk Mamayı Verirken Duâ Etmek...
Çocuğa İlk Mamayı Verirken Duâ Etmek
730- Sahih isnadla Hazreti Âişe´den (Radıyallahu Anha) yapılan rivayete göre şöyle demiştir: "Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellern´e çocuklar getirilirdi de onlara duâ ederdi ve onlara mama verirdi."[17] Bir rivayet: "Onlara bereket duasında bulunurdu." şeklinde varîd olmuştur. 731- Ebû Bekir´in kızı Esmâ´dan (Radıyallahu Anhüma) yapılan rivayetde o şöyle demiştir: "Zübeyr´in oğlu Abdullah´a hamile kalmıştım. Sonra Medine´ye geldim de Küba´ya indim. Küba´da (onu) doğurdum. Sonra onu Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem´e götürdüm. Peygamber onu kucağına koydu. Sonra bir hurma istedi ve onu çiğnedi. Sonra çocuğun ağzına tükürük attı. Böylece çocuğun karnına ilk giren şey, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in tükürüğü oldu. Sonra hurma mamasından damağına çaldı. Sonra ona duâ etti ve üzerine bereket diledi.[18] 732- Ebû Musa El-Eş´arî´den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde o şöyle demiştir: "Bir oğlanım doğdu. Onu Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellenı´e getirdim. Çocuğa İbrahim adım verdi. Hurma mamasından damağına çaldı ve ona bereket duasında bulundu.[19] |