![]() |
Kestanelik Köyü Erdek Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestanelik Köyü Erdek BalıkesirKestanelik Köyü Erdek Bilgileri - Kestanelik Köyü Hakkında - Kestanelik Köyü Tanıtımı - Kestanelik Köyü Resimleri İlçe: ERDEK - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: Mustafa TONAY Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 8418656 Cep Telefonu: 05322845123 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/381 1997/407 İle Uzaklığı: 145 km İlçeye Uzaklığı: 35 km Rakım: 4 m Balıkesir Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 10200 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Erdek Web Sitesi Kestanelik, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün eski adı Kestel olup ,kale =kastel ,kastello oldugu dusunulurse muhtemelen eski bir kaleden kalma olabilir ![]() Kültür Köyün düğünleri çok katılımlı ve eğlenceli geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Balıkesir iline km, Erdek ilçesine km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Kestanelik'in, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mustafa TONAY Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|