![]() |
Kestanelik Köyü Erdek Balıkesir
Kestanelik Köyü Erdek Bilgileri - Kestanelik Köyü Hakkında - Kestanelik Köyü Tanıtımı - Kestanelik Köyü Resimleri
İlçe: ERDEK - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: Mustafa TONAY Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 8418656 Cep Telefonu: 05322845123 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/381 1997/407 İle Uzaklığı: 145 km İlçeye Uzaklığı: 35 km Rakım: 4 m Balıkesir Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 10200 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Erdek Web Sitesi Kestanelik, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Köyün eski adı Kestel olup ,kale =kastel ,kastello oldugu dusunulurse muhtemelen eski bir kaleden kalma olabilir. Kültür Köyün düğünleri çok katılımlı ve eğlenceli geçmektedir.Düğün olduğu zaman köyde adeta hayat durur.Köyde halen kilim dokumacılığı yapılmaktadır.Eski tezgahlar çalışmakta yaşlı kadınlar onlara kilim dıkumayı öğretmektedir.Eskiden çok yaygın olan ipek böceği yetiştiriciliği balıkçılığın artması ile tarih olmuştut. Coğrafya Balıkesir iline km, Erdek ilçesine km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir. Nüfus Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.Son yıllarda balıkçılık çok ilerlrmiştir.Köyde büyük balıkçı tekneleri bulunmaktadır. Muhtarlık Kestanelik'in, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mustafa TONAY Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |