|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| düğünlerde, gecesinde, kina, maniler, söylenen, yalova |
Yalova Kina Gecesinde Ve Düğünlerde Söylenen Maniler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalova Kina Gecesinde Ve Düğünlerde Söylenen ManilerYALOVA KINA GECESİNDE VE DÜĞÜNLERDE SÖYLENEN MANİLER 1 ![]() Ayakkabım var benim, Ayağıma dar benim Yalova'nın kopukları Yan cebimde var benim ![]() 2 ![]() Ayakkabım var benim Bir karış topukları ![]() Saat beşte çıkıyor Yalova'nın kopukları ![]() 3 ![]() Ayağında yemeni Niye almadı beni Bu dünyanın ölümü Ne seni kor ne beni 4 ![]() Ayak tabanı mısın? Çalı yabanı mısın? Yalova'nın içinde Koyun çobanı mısın? 5 Atma taşı vurursun Niye bekar durursun Al yarim sevdiğini Sonra pişman olursun 6 ![]() Arabası taşlıktan Dingili çıkmış başlıktan Yalova'nın erkekleri Ölüyor açlıktan 7 ![]() Akşam ereler beni Bastı kareler beni ![]() Yarsız girmem yatağa Yorgan pareler beni ![]() 8 ![]() Aklı entarin var mı? Giy bakalım dar mı? Sıla deyip gidiyorsun Orda yarin var mı? 9 ![]() Ağlat alçak değil mi ? Diki bir çak değil mi? Ne söylenip duruyorsun Boyun alçak değil mi ? 10 ![]() Asker oldum piyade Bugün aşkın ziyade Evlilerin sevdası Bekarlardan ziyade 12 ![]() Akşam oldu neredesin Cam yüzüne perdesi Sana bir çift sözüm var Kalabalık yerdesin ![]() 13 ![]() Bahçelerde pırasa Yaprağına kar yağsa Oğlanlar karısız kalsa Kızlara da yalvarsa 14 ![]() Beyaz mintan üstüne Mavi yelek yakışır Beyin koluna ancak Güzel hanım yakış 15 ![]() Ben bir dolma biberim Yuvarlanır giderim ![]() Çok konuşma kaynana Oğlunu alır giderim ![]() 16 ![]() Bisiklete binersin Bizim oradan geçersin ![]() Madem benden güzelsin Niye bekar gezersin ![]() 17 ![]() Başörtümü yıkadım Asamam saçaklara Bir tanecik yarim var Veremem ortaklara ![]() 18 ![]() Ben giderim yalıya Kuşlar konmuş çalıya ![]() Nasıl olsa varacağım O esmer delikanlıya ![]() 19 ![]() Cebinde iki para İki bin elli midir? Beni almadın ama Aldığın iyi midir? 20 ![]() Çayırda kıldım namaz O da Hakka yaramaz ![]() Gençlikte olan işi Allah bile aramaz ![]() 21 ![]() Çarşamba ortasında Akıyor gümüş ırmak ![]() Her yiğide kar değil Verdiği sözde durmak ![]() 22 ![]() Darbukam tekerlendi Etrafı şekerlendi ![]() Yeni yare bakarken Eski yar öfkelendi ![]() 23 ![]() Ekine siyez derler Güzele beyaz derler ![]() Derdinden kurtulunca Bu dert sana az derler 24 ![]() Ekin ektim olmadı Çilelerim dolmadı ![]() Her dilekten diledim Biri kabul olmadı ![]() 25 ![]() Entarimin gülleri Sarı olsun solmasın ![]() Sevdiğimin annesi Beğenmezse almasın ![]() 26 ![]() Ev ardının taşları Cıvıl cıvıl kuşları Gelin ata binerken Dökülür gözyaşları 27 ![]() Entarisi maviden Babam gelir camiden Oğlan seni seviyorum Yalan değil sahiden ![]() 28 ![]() Ekin ektim yerlere Biçtiremedim ellere Küçükten yar sevdim Sevdirmedim ellere
|
|
|
|