![]() |
Yalova Kina Gecesinde Ve Düğünlerde Söylenen Maniler
YALOVA KINA GECESİNDE VE DÜĞÜNLERDE SÖYLENEN MANİLER
1. Ayakkabım var benim, Ayağıma dar benim Yalova'nın kopukları Yan cebimde var benim. 2. Ayakkabım var benim Bir karış topukları. Saat beşte çıkıyor Yalova'nın kopukları. 3. Ayağında yemeni Niye almadı beni Bu dünyanın ölümü Ne seni kor ne beni. 4. Ayak tabanı mısın? Çalı yabanı mısın? Yalova'nın içinde Koyun çobanı mısın? 5 Atma taşı vurursun Niye bekar durursun Al yarim sevdiğini Sonra pişman olursun 6. Arabası taşlıktan Dingili çıkmış başlıktan Yalova'nın erkekleri Ölüyor açlıktan 7. Akşam ereler beni Bastı kareler beni. Yarsız girmem yatağa Yorgan pareler beni. 8. Aklı entarin var mı? Giy bakalım dar mı? Sıla deyip gidiyorsun Orda yarin var mı? 9. Ağlat alçak değil mi ? Diki bir çak değil mi? Ne söylenip duruyorsun Boyun alçak değil mi ? 10. Asker oldum piyade Bugün aşkın ziyade Evlilerin sevdası Bekarlardan ziyade 12. Akşam oldu neredesin Cam yüzüne perdesi Sana bir çift sözüm var Kalabalık yerdesin. 13. Bahçelerde pırasa Yaprağına kar yağsa Oğlanlar karısız kalsa Kızlara da yalvarsa 14. Beyaz mintan üstüne Mavi yelek yakışır Beyin koluna ancak Güzel hanım yakış 15. Ben bir dolma biberim Yuvarlanır giderim. Çok konuşma kaynana Oğlunu alır giderim. 16. Bisiklete binersin Bizim oradan geçersin. Madem benden güzelsin Niye bekar gezersin. 17. Başörtümü yıkadım Asamam saçaklara Bir tanecik yarim var Veremem ortaklara. 18. Ben giderim yalıya Kuşlar konmuş çalıya. Nasıl olsa varacağım O esmer delikanlıya. 19. Cebinde iki para İki bin elli midir? Beni almadın ama Aldığın iyi midir? 20. Çayırda kıldım namaz O da Hakka yaramaz. Gençlikte olan işi Allah bile aramaz. 21. Çarşamba ortasında Akıyor gümüş ırmak. Her yiğide kar değil Verdiği sözde durmak. 22. Darbukam tekerlendi Etrafı şekerlendi. Yeni yare bakarken Eski yar öfkelendi. 23. Ekine siyez derler Güzele beyaz derler. Derdinden kurtulunca Bu dert sana az derler 24. Ekin ektim olmadı Çilelerim dolmadı. Her dilekten diledim Biri kabul olmadı. 25. Entarimin gülleri Sarı olsun solmasın. Sevdiğimin annesi Beğenmezse almasın. 26. Ev ardının taşları Cıvıl cıvıl kuşları Gelin ata binerken Dökülür gözyaşları 27. Entarisi maviden Babam gelir camiden Oğlan seni seviyorum Yalan değil sahiden. 28. Ekin ektim yerlere Biçtiremedim ellere Küçükten yar sevdim Sevdirmedim ellere. |