Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, çanakkale, ezine, ilköğretim, okulu, üvecik

Üvecik İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine Çanakkale

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üvecik İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine Çanakkale

Üvecik İlköğretim Okulu Hakkında - Üvecik İlköğretim Okulu Tanıtımı - Üvecik İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Üvecik İlköğretim Okulu Resimleri

Üvecik İlköğretim Okulu Çanakkale Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Uvecık İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Uvecık İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Uvecık İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Uvecık İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: UVECIK İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Üvecik Köyü Ezine
Telefon Numarası: 2866287333
Faks Numarası: 2866287471

Üvecik ilköğretim Okulu Tarihçesi

Köyümüzde okul 1943 yılında kurulmuş olup öğretime bir evde başladı Okul, eğitmenli olup 3 sınıflı olarak öğretim yapıyordu 1944 yılında okul eğitmenli ve öğretmenli öğretime geçti Öğretim yeni okulda devam etti

Köy 1944 yılında hükümetten yardım görerek kumunu, çakılını, taşını ve işçiliğini kendisi karşılaması ile; bir dersaneli; öğretmen evli; bir işlikli okula kavuşmuştu

Bu çalışma bir eğitman ve bir öğretmenle 1950 yılına kadar devam etmiş olup, 1951-1952 öğretim yılında 2 öğretmenle öğretime geçmiştir

1954-1955 öğretim yılında öğrenci mevcudunun artması nedeniyle eski okul yıkılmış, yerine üç dershaneli, bir öğretmen odalı, yeni okul yapılımıştır Böylece eğitim-öğretim 3 öğretmenle yürütülmeye başlanmıştır Bu şekilde çalışma 1960-1961 öğretim yılına kadar devam etmiştir

Adı geçen öğretim yılında öğretim kadrosu 4'e çıktığında sınıfın bir tanesi öğretim ve eğitimini bir ev odasında sürdürmüştür Bu şekilde çalışma 1964-1965 öğretim yılında kadar devam etmiştir

1965 yılında köylü kumunu taşını, işçiliğini, kereste hariç tüm masraflarını karşılamak suretiyle iki dershaneli bir salonlu bir öğretmen odalı ikinci okulu yaptı ve problemide çözmüş oldu

Böylece okul dört öğretmenli, beş dershaneli durumda 1968-1969 öğretim yılına kadar öğretime devam etti Okula atanan bir öğretmenle eğitim öğretime eğitmenli ve öğretmenli olarak beş kadro ilr devam etti

Detaylı bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com