|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgileri, çanakkale, ezine, ilköğretim, okulu, üvecik |
![]() |
Üvecik İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine Çanakkale |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üvecik İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine ÇanakkaleÜvecik İlköğretim Okulu Hakkında - Üvecik İlköğretim Okulu Tanıtımı - Üvecik İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Üvecik İlköğretim Okulu Resimleri Üvecik İlköğretim Okulu Çanakkale Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Uvecık İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Uvecık İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Uvecık İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ÇANAKKALE / EZİNE Adı: UVECIK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Üvecik Köyü Ezine Telefon Numarası: 2866287333 Faks Numarası: 2866287471 Üvecik ilköğretim Okulu Tarihçesi Köyümüzde okul 1943 yılında kurulmuş olup öğretime bir evde başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Köy 1944 yılında hükümetten yardım görerek kumunu, çakılını, taşını ve işçiliğini kendisi karşılaması ile; bir dersaneli; öğretmen evli; bir işlikli okula kavuşmuştu ![]() Bu çalışma bir eğitman ve bir öğretmenle 1950 yılına kadar devam etmiş olup, 1951-1952 öğretim yılında 2 öğretmenle öğretime geçmiştir ![]() 1954-1955 öğretim yılında öğrenci mevcudunun artması nedeniyle eski okul yıkılmış, yerine üç dershaneli, bir öğretmen odalı, yeni okul yapılımıştır ![]() ![]() ![]() Adı geçen öğretim yılında öğretim kadrosu 4'e çıktığında sınıfın bir tanesi öğretim ve eğitimini bir ev odasında sürdürmüştür ![]() ![]() 1965 yılında köylü kumunu taşını, işçiliğini, kereste hariç tüm masraflarını karşılamak suretiyle iki dershaneli bir salonlu bir öğretmen odalı ikinci okulu yaptı ve problemide çözmüş oldu ![]() Böylece okul dört öğretmenli, beş dershaneli durumda 1968-1969 öğretim yılına kadar öğretime devam etti ![]() ![]() Detaylı bilgi için Tıklayınız webrehberi ![]() |
![]() |
![]() |
|