![]() |
Üvecik İlköğretim Okulu Bilgileri Ezine Çanakkale
Üvecik İlköğretim Okulu Hakkında - Üvecik İlköğretim Okulu Tanıtımı - Üvecik İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Üvecik İlköğretim Okulu Resimleri
Üvecik İlköğretim Okulu Çanakkale Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Uvecık İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Uvecık İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Uvecık İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Uvecık İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ÇANAKKALE / EZİNE Adı: UVECIK İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Üvecik Köyü Ezine Telefon Numarası: 2866287333 Faks Numarası: 2866287471 Üvecik ilköğretim Okulu Tarihçesi Köyümüzde okul 1943 yılında kurulmuş olup öğretime bir evde başladı. Okul, eğitmenli olup 3 sınıflı olarak öğretim yapıyordu. 1944 yılında okul eğitmenli ve öğretmenli öğretime geçti. Öğretim yeni okulda devam etti. Köy 1944 yılında hükümetten yardım görerek kumunu, çakılını, taşını ve işçiliğini kendisi karşılaması ile; bir dersaneli; öğretmen evli; bir işlikli okula kavuşmuştu. Bu çalışma bir eğitman ve bir öğretmenle 1950 yılına kadar devam etmiş olup, 1951-1952 öğretim yılında 2 öğretmenle öğretime geçmiştir. 1954-1955 öğretim yılında öğrenci mevcudunun artması nedeniyle eski okul yıkılmış, yerine üç dershaneli, bir öğretmen odalı, yeni okul yapılımıştır. Böylece eğitim-öğretim 3 öğretmenle yürütülmeye başlanmıştır. Bu şekilde çalışma 1960-1961 öğretim yılına kadar devam etmiştir. Adı geçen öğretim yılında öğretim kadrosu 4'e çıktığında sınıfın bir tanesi öğretim ve eğitimini bir ev odasında sürdürmüştür. Bu şekilde çalışma 1964-1965 öğretim yılında kadar devam etmiştir. 1965 yılında köylü kumunu taşını, işçiliğini, kereste hariç tüm masraflarını karşılamak suretiyle iki dershaneli bir salonlu bir öğretmen odalı ikinci okulu yaptı ve problemide çözmüş oldu. Böylece okul dört öğretmenli, beş dershaneli durumda 1968-1969 öğretim yılına kadar öğretime devam etti. Okula atanan bir öğretmenle eğitim öğretime eğitmenli ve öğretmenli olarak beş kadro ilr devam etti. Detaylı bilgi için Tıklayınız webrehberi.biz |