Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bucak, diyarbakır, köyü, lice, merkez, savat

Savat Bucak Merkez Köyü Lice Diyarbakır

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

savat köyü bilgileri - savat köyü tanıtım - savat köyü resimleri

Savat (bucak merkezi), Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir köydür

Köyde dükkânlar, karakol, kilise tepesinde radar bulunmaktadır

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur köyün kürtçe adı (HEZAN)dır köye lice kaymakamlığınca kayacık adı da verilmiştirve bu isim 2008 yılında yapılan köy okuluna da verilmiştirkayacık ilköğretim okuluna çevre köylerin öğrencileri de gelip eğitim görnektedirler ilim çevrelerince bilinen şeyh Muhammed Selim efendi de bu köyde doğup vefat etmiş ve kabristanı da buradadır özellikle bayramlarda kabri, ziyaretçi akınına uğramaktadır ayrıca şeyh muhammed selim'in talebelerinden xoce xasi de bu köyde doğup vefat etmiştir xoce xasi licenın ilk müftülerindendir ve ilk zazaca mewlütü de xoce xasi yazmıştır

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Diyarbakır iline 76 km, Lice ilçesine 24 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Köyün nüfusu 918 iken göç nedeniyle halkın çoğunluğu, Diyarbakır,a az bir kısmı ise İstanbul, İzmir, Antalya ve diğer şehirlere ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine göç etmiş durumdadırlar

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 359

2000 260

1997 563

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Geçim kaynakları, tütün, bağlar, buğday kenevir ve hayvancılıktır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Altyapı bilgileri

köyde okul 2008 yılında faaliyete girmiştir kayacık ilköğretim okulu adı ile köy ana yoldan 15 km uzaklıktadırPtt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırköyde 2 jandarma karakolu bulunmaktadır

kaynak

yerel net

vikipedi - özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com