![]() |
Kastomonu'nun Patates Paçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastomonu'nun Patates Paçası[img width=500 height=332]http://img202 ![]() ![]() ![]() Malzemeler: 3 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta Yoğurt (rende halindeki patatesin yarısı kadar) 3 diş sarımsak Soslu tereyağı (salça, tereyağı ve kırmızı biber karışımı) Yapılışı: 1- Haşlanmış patatesler renlenir, rendelenen pattaeslerin yarısı kadar yoğurdun içine 2 diş ezilmiş sarımsak eklenir ![]() 2- Rendelenen patatesler tavaya alınır, sarımsaklı yoğurdun içine 2 adet yumurta kırılır ve yoğurtlu karışım patateslerin içine eklenerek yumurta tamamen pişip kayboluncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir ![]() 3- Salça, tereyağı ve kırmızı biber soslukta kavrulur ![]() |
![]() |
![]() |
|