Eskişehir İn Mercimekli Mantısı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskişehir İn Mercimekli MantısıMalzemeler: İçi için 1 su brd yeşil mercimek 1 adet soğan tuz Hamuru için 2 yumurta yoğurt un su tuz mercimeği ayıklayıp haşlıyoruz süzdükten sonra tuzunu kavurduğumuz soğanı isteğe bağlı baharat ekleyip bekletiyoruz unun ortasını açıp yumurtları yoğurdu tuzu karıştırıp ılık suyla orta sertlikte hamur elde ediyoruzKalinligi ayni manti tarifindeki gibi olmali Kareleri biraz daha buyukce kesiyoruz(Kayseri mantısı gibi küçük küçük olmıcak) Ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun ve bohca gibi kapatin Bir firin tepsisine sira sira dizin 230 C de uzerleri hafif pembelesene kadar pisirin Firindan cikardiktan sonra sicak et ya da tavuk suyuyla islatin Sarimsakli yogurt ve erimis tereyagi ile servis yapin Afiyet olsun |
|