![]() |
Çömlek - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çömlek - Urfa Mutfağı (Afiyet Olsun )ÇÖMLEK AFİYET OLSUN Malzemeler: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() Yapılışı: Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır ![]() Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır ![]() Soğanlar iri iri doğranır ![]() Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır ![]() Sarımsaklar soyulup yıkanır ![]() Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir ![]() kavurmaya devam edilir (10-15 dakika) ![]() Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur ![]() Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir ![]() Sıcak servis yapılır ![]() Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() -Alıntı- |
![]() |
![]() |
|