Fasulye Diblesi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye DiblesiFasulye Diblesi : Malzeler : 1 kg taze fasulye, 1 su bardağı pirinç, 2-3 adet soğan, 1 fincan sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 bardak sıcak su, tuz-karabiber Yapılışı : Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp yıkanır Yarım cm kalınlıkta doğranır İnce kıyılmış soğanlarla birlikte sıvıyağ eklenip fasulyeler tencere konur, pişirilmeye bırakılır Fasulyenin rengi değişince yıkanıp ayıklanan pirinç fasulyenin ortasına konup 1,5 bardak sıcak su ve tuz ilave edilir 5-10 dakika sonra ezme karıştırılır Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir, piştiğinde suyunun tamamen çekmesi gerekir Suyu çektiği halde pişmediyse biraz daha sıcak su ilave edilir Karabiber eklenip, üzerine tereyağı kızdırılarak dökülür Tencerenin kapağı bir süre açık tutulur (sararmaması için) ılık olarak servis yapılır |
|