Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diblesi, fasulye

Fasulye Diblesi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Diblesi






Fasulye Diblesi :



Malzeler : 1 kg taze fasulye, 1 su bardağı pirinç, 2-3 adet soğan, 1 fincan sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 bardak sıcak su, tuz-karabiber


Yapılışı : Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp yıkanır Yarım cm kalınlıkta doğranır İnce kıyılmış soğanlarla birlikte sıvıyağ eklenip fasulyeler tencere konur, pişirilmeye bırakılır Fasulyenin rengi değişince yıkanıp ayıklanan pirinç fasulyenin ortasına konup 1,5 bardak sıcak su ve tuz ilave edilir 5-10 dakika sonra ezme karıştırılır Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir, piştiğinde suyunun tamamen çekmesi gerekir Suyu çektiği halde pişmediyse biraz daha sıcak su ilave edilir Karabiber eklenip, üzerine tereyağı kızdırılarak dökülür Tencerenin kapağı bir süre açık tutulur (sararmaması için) ılık olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.