ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fasulye Diblesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=441486)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 07:47 PM

Fasulye Diblesi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Fasulye Diblesi :



Malzeler : 1 kg. taze fasulye, 1 su bardağı pirinç, 2-3 adet soğan, 1 fincan sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 bardak sıcak su, tuz-karabiber.


Yapılışı : Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp yıkanır. Yarım cm kalınlıkta doğranır. İnce kıyılmış soğanlarla birlikte sıvıyağ eklenip fasulyeler tencere konur, pişirilmeye bırakılır. Fasulyenin rengi değişince yıkanıp ayıklanan pirinç fasulyenin ortasına konup 1,5 bardak sıcak su ve tuz ilave edilir. 5-10 dakika sonra ezme karıştırılır. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir, piştiğinde suyunun tamamen çekmesi gerekir. Suyu çektiği halde pişmediyse biraz daha sıcak su ilave edilir. Karabiber eklenip, üzerine tereyağı kızdırılarak dökülür. Tencerenin kapağı bir süre açık tutulur (sararmaması için) ılık olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.