Balkan Yemekleri - Gül Tatlı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balkan Yemekleri - Gül TatlıMalzemeler: * 1 su bardağı süt * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru pakmaya * 3 yumurta * 1 çay bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz * 1 avuç parça ceviz * Alabildiği kadar un Şerbeti için: * 4 su bardağı toz şeker * 4 su bardağı su * Birkaç damla limon Yapılışı : Ceviz hariç malzemeler karıştırılır Hamur 7-8 parçaya ayrılır, herbir parça ile açılır Bekletilmez Yufkanın üzeri yağlanır, üzerine dövülmüş ceviz serpilir, yuvarlanır 2 cm kalınlığında kesilir Dik olarak tepsiye dizilir Üzerlerine parça ceviz konur 10 dakika bekletip, önceden ısıtılmış fırında( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir Fırından alınınca soğuması beklenir Tatlılar soğuyunca, üzerine sıcak şerbet dökülür Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir Afiyet olsun |
|