![]() |
Balkan Yemekleri - Gül Tatlı
Malzemeler:
* 1 su bardağı süt * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru pakmaya * 3 yumurta * 1 çay bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz * 1 avuç parça ceviz * Alabildiği kadar un Şerbeti için: * 4 su bardağı toz şeker * 4 su bardağı su * Birkaç damla limon Yapılışı : Ceviz hariç malzemeler karıştırılır. Hamur 7-8 parçaya ayrılır, herbir parça ile açılır. Bekletilmez. Yufkanın üzeri yağlanır, üzerine dövülmüş ceviz serpilir, yuvarlanır. 2 cm kalınlığında kesilir. Dik olarak tepsiye dizilir. Üzerlerine parça ceviz konur. 10 dakika bekletip, önceden ısıtılmış fırında( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınınca soğuması beklenir. Tatlılar soğuyunca, üzerine sıcak şerbet dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.