Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bumbar, hatay

Bumbar (Hatay)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbar (Hatay)



Malzemeler :


3 tane koyun bağırsağı

2 bardak pirinç

1 baş soğan

1 bağ maydanoz

göz kararı zeytinyağı

tuz

karabiber


Yapılışı:


1Bağırsakların içi iyice temizlenip yıkanır ve tersi çevrilir

2İnce ince kıyılan soğan ve maşdanoz, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve pirinç kanştmlarak hazırlanın iç, kısık ateşte biraz pişirilir

3Bağırsağın bir ucu bağlanarak, hazırlanan içle doldurulur

4Doldurulan bağırsaklar tuz ve narekşisi ile ovulur ve tencereye konularak, üzerine eklenen su ile pişirilir

5Pişen bumbarlar, üç-dört parmak ekinde kesilerek servis edilir


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.