![]() |
Bumbar (Hatay)
Malzemeler :
3 tane koyun bağırsağı 2 bardak pirinç 1 baş soğan 1 bağ maydanoz göz kararı zeytinyağı tuz karabiber. Yapılışı: 1.Bağırsakların içi iyice temizlenip yıkanır ve tersi çevrilir. 2.İnce ince kıyılan soğan ve maşdanoz, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve pirinç kanştmlarak hazırlanın iç, kısık ateşte biraz pişirilir. 3.Bağırsağın bir ucu bağlanarak, hazırlanan içle doldurulur. 4.Doldurulan bağırsaklar tuz ve narekşisi ile ovulur ve tencereye konularak, üzerine eklenen su ile pişirilir. 5.Pişen bumbarlar, üç-dört parmak ekinde kesilerek servis edilir. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.