![]() |
Mantar Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar KızartmasıMalzemeler: - 1 kase mantar - 1 yumurta - Tuz, karabiber - Galeta unu - Kızartmak için sıvıyağ - Üzeri için sarımsaklı süzme yoğurt Yapılışı: 1-Mantarları temizleyin, çok irileri varsa 2-3 parçaya bölün, 10 dk haşlayın ![]() ![]() 2-Yumurtayı derin bir kaseye kırıp tuz ve biber ekleyerek çırpın ![]() ![]() 3-Yumurtalı mantarları galeta unu koyduğunuz başka bir kaseye aktarın ve iyice galeta ununa bulanmalarını sağlayın ![]() 4-Mantarları teflon tavada kızdırılmış az miktarda sıvıyağa aktarın, maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın ![]() 5-Sarımsaklı süzme yoğurt ile sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|