![]() |
Mantar Kızartması
Malzemeler:
- 1 kase mantar - 1 yumurta - Tuz, karabiber - Galeta unu - Kızartmak için sıvıyağ - Üzeri için sarımsaklı süzme yoğurt Yapılışı: 1-Mantarları temizleyin, çok irileri varsa 2-3 parçaya bölün, 10 dk haşlayın. Süzgece çıkartıp iyice süzülmesini bekleyin. 2-Yumurtayı derin bir kaseye kırıp tuz ve biber ekleyerek çırpın. Mantarları ekleyip karıştırın. 3-Yumurtalı mantarları galeta unu koyduğunuz başka bir kaseye aktarın ve iyice galeta ununa bulanmalarını sağlayın. 4-Mantarları teflon tavada kızdırılmış az miktarda sıvıyağa aktarın, maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın. 5-Sarımsaklı süzme yoğurt ile sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.