Öncelikle bildiğimiz 200 gr'lık küçük kutu süt kremasını bir shaker içerisine koyduk (Sizde yoksa herhangi bir kavanoz da aynı işi görüyor) Sonra başladık sürekli olarak çalkalamaya, ancaaak buna inanın kol dayanmıyor Kızım ve ben dönüşümlü olarak çalkaladıysak da bu işe yarım saat dayanabildik, sonrasında Sevgili Süheyla'nın da önerdiği gibi blendere attık, o bizim yerimize 5 dakikada halletti
Hafif sıvık formlu süt kreması blenderde orta devirde sürekli karıştırılınca önce katı form alıyor, sonra tekrar sıvılaşıyor, (ilk katılaşma sizi yanıltmasın) karıştırma işlemine bir süre daha devam ettiğinizde altta katı bir yağ tabakası çökeliyor, üzerinde de sıvı birikiyor Alttaki yağı alıp bir süzgeçte 15-20 dakika süzdürürseniz tereyağınız hazır demektir
Elde ettiğiniz tereyağına istediğiniz miktarda tuz ilave ederek (ben hiç eklemedim, hafif tatlımsı tadı ile üzerine reçel sürerek daha çok beğendik) silikon kaplara koyarak dondurabilirsiniz İnanın "bu tereyağını ben yaptım" diyerek sofraya koymanın tadı başka hiçbir yerde yok
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.