![]() |
Süt Kremasından Tereyağı
Öncelikle bildiğimiz 200 gr.'lık küçük kutu süt kremasını bir shaker içerisine koyduk. (Sizde yoksa herhangi bir kavanoz da aynı işi görüyor.) Sonra başladık sürekli olarak çalkalamaya, ancaaak buna inanın kol dayanmıyor. Kızım ve ben dönüşümlü olarak çalkaladıysak da bu işe yarım saat dayanabildik, sonrasında Sevgili Süheyla'nın da önerdiği gibi blendere attık, o bizim yerimize 5 dakikada halletti
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgHafif sıvık formlu süt kreması blenderde orta devirde sürekli karıştırılınca önce katı form alıyor, sonra tekrar sıvılaşıyor, (ilk katılaşma sizi yanıltmasın) karıştırma işlemine bir süre daha devam ettiğinizde altta katı bir yağ tabakası çökeliyor, üzerinde de sıvı birikiyor. Alttaki yağı alıp bir süzgeçte 15-20 dakika süzdürürseniz tereyağınız hazır demektir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgElde ettiğiniz tereyağına istediğiniz miktarda tuz ilave ederek (ben hiç eklemedim, hafif tatlımsı tadı ile üzerine reçel sürerek daha çok beğendik) silikon kaplara koyarak dondurabilirsiniz. İnanın "bu tereyağını ben yaptım" diyerek sofraya koymanın tadı başka hiçbir yerde yok http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ALINTIhttp://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.