![]() |
Eğer Baban Gelirse ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğer Baban Gelirse ...Balıkesır'de alı sururı ılkokulu karsısındakı boslukta eskı ayakkabı tamırcısı, kır, pala bıyıklı bır ıhtıyar olan cevdet (alkalp) dede vardı ![]() Bır aksam ustu konu Çanakkale'ye gelınce aglamaya basladı ve devam ettı… Rahmetlı babam, hafız alı canakkale'de kaldıgında anamın karnında yedı aylıkmısım ![]() ![]() Ogunler cok zor gunlerdı ![]() ![]() ![]() * oglum ben pazara gıdıyorum ![]() ![]() ![]() * ben teyzenlere gıdıyorum ![]() ![]() ![]() * ben komsulara gıdıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() anam, babamı bekledı durdu ![]() Büyüdüm, dukkân actım ![]() Annem yıne her bır yere gıdıste dukkâna gelır, gıdecegı yerı soyler ve "baban gelırse benı cagır ha ![]() ![]() ![]() Aradan yıllar gectı ![]() ![]() Gene hep degnegını kaparak bana gelır ve : "baban gelırse benı cagır ha ![]() ![]() dıye tembıhlerdı ![]() gunu geldı agırlastı ![]() olum dosegınde bızımle helallestı ![]() "bana ıyı baktınız, hakkınızı helal edın ![]() ![]() Bana dondu yavasca: "baban gelırse, o'na annem hep senı bekledı de ![]() dedı ![]() Bırden ırkılerek dogruldu ve kapıya dogru gulumseyerek, "Hoş geldın bey,hos geldın ![]() ![]() ![]() dıyerek ruhunu teslım ettı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|