![]() |
İncir Kremalı Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncir Kremalı Tatlıİncir Kremalı Tatlı Malzeme : 7 Adet kuru incir 1 Su b ![]() 1 Su b ![]() 1 Su b ![]() 3 Yumurta 1 P ![]() Şerbeti İçin: 1,5 Su b ![]() 1 Çorba k ![]() Yarım su b ![]() Muhallebi İçin: 1 litre Süt 2 Çorba k ![]() 2 Çorba k ![]() 5 Çorba k ![]() 50 gr ![]() 1 Poşet Toz Krem Şanti Hazirlanisi : Karıştırma kabına ilk önce 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su,yarım su bardağı sıvıyağ üzerine 1 paket yaşmaya ilave edip mayayı eritin ![]() yumurta akını ilave edin ![]() 1 çorba kaşığı toz şekeri ve üzerine 17 çorba kaşığı un ilave edip hamuru yoğurun ![]() Hamuru 3 parçaya bölün ![]() ![]() Açtığınınz hamurun içine tereyağını 3 parçaya bölüp tereyağını sürün ![]() ![]() ![]() Diğer hamuru da açın ve açtığınız hamurun üzerine alın ![]() Yine hamurun üzerine tereyağı ve zeytin ezmesi sürün ![]() Üzerine taze kekik serpin ![]() ![]() ![]() hazırladığınız hamurların üzerine hamuru yayın ![]() hamru üst üste getirin ![]() ![]() merdane ile açın ![]() sürün ![]() kesin ve elinizle burgu yapın ![]() tepsisine dizin ![]() pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|