![]() |
Acı Badem Tatlısı Tarifi Acı Badem Tatlısı Yapılışı Acı Badem Tatlısı Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Badem Tatlısı Tarifi Acı Badem Tatlısı Yapılışı Acı Badem Tatlısı Tarifi NedirACI BADEM TATLISI 4 Adet büyük acıbadem kurabiyesi 1 Kutu krema veya 1 su bardağı krem şanti 1 Çorba kaşığı nescafe 1 Çorba kaşığı pudra şekeri 1 Çay bardağı ılık süt Yarım su bardağı çekilmiş yeşil fıstık veya badem Mevsim meyveleri (çilek, kivi, kayısı, muz gibi renkli ve tatlı meyvelerden her hangi birisi olabilir) HAZIRLANIŞI: Acıbadem kurabiyelerini ortadan ikiye kesin ![]() Kurabiyeleri ılık süte batırıp, ıslatın ![]() Acıbademlerin alt parçalarını düz kısımları üstte kalacak şekilde düz bir servis tabağına dizin ![]() Kremaya pudra şekeri ve nescafe ilave edip, çırpın ![]() Acıbademlerin üzerine sürün ![]() Meyveleri küçük küçük doğrayıp, üzerine dizin ![]() Acıbademlerin kalan yarısını kapak şeklinde üstlerine kapatın ![]() Üzerini krema ve çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın ![]() SÜRE 20 DK DIR 2 KİŞİLİKTİR Bonbon Tatlısı Malzemeler 2 Paket bisküvi 1 Paket margarin 8 Çorba kaşığı tozşeker 1 Limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu (veya portakal) 2 Çorba kaşığı kakao Süsleme için : 2 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı veya fındık yada hindistancevizi Hazırlanışı: Bisküvileri ezerek toz haline getirin ![]() Margarini eritip tozşekeri ilave edin ve karıştırıp bisküvilere ekleyin ![]() Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin ![]() Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp servis tabağına yerleştirin ![]() NOT : Süsleme sırasında topların sıcak olmasına dikkat edin ![]() Aksi halde süsleme malzemelerine bulamakta zorluk çekersiniz ![]() SÜRE 30 DK DIR 8 KİŞİLİKTİR |
![]() |
![]() |
|